VLAD81 2278 Napisano Petak u 12:14 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Godinama mi se vuku po ćoškovima neki U profili od 60 i 80mm pa konačno reših da ih iskoristim. Ima dosta DIY klipova pa neću mnogo detaljisati a ako ima nekih pitanja ili sugestija, tu sam. Za vertikalne strane sam koristio profil od 60mm a za sve ostalo od 80mm. Širina prese je takva da može i točak od 21" da stane radi promene ležajeva. Seku se profili na potrebne dimenzije rama i manji delovi za distancere potpore. Ubacujem po manju podlošku između ovih dugačkih profila i odstojnika da bi se dobio luft koji omogućava klizanje po vertikalama. Varenje pa druga strana isto. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Petak u 13:58 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, ram, potpora i nosač alata i hidraulične dizalice. Sa gornje strane dolazi U profil od 80mm i u njega ulaze vertikale. Nosač alata i dizalice je za 4mm kraći od unutrašnje mere rama radi komotnog klizanja a vođice su od flaha 5mm debljine ispod kog je pre varenja ponovo ubačena po jedna podloška da bi se obezbedio potreban zazor. Na sredini je probušena rupa radi urezivanja navoja u koji će se zavrtati alat za izbijanje/nabijanje. Tu je i mesto gde će biti dizalica koja neće biti fiksirana da bi mogla da se izvadi po potrebi. Dodate su i stope od kutijastih cevi radi stabilnosti. Probušene rupe na gornjoj i donjoj strani za kuke na koje će se kačati opruge i rupe za podešavanje visine, za početak za dve opcije. Farbanje pa sklapanje 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Petak u 15:34 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Petak u 17:44 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan U nekom ćošku je bio i neki metalni sto ili šta već, koji je bio namenjen da se iseče, pa sam rešio i njega da iskoristim uz manje prepravke pa sam dobio ovako nešto Stope su probušene i zašrafljene za konstrukciju stola tako da nema mrdanja. Našlo se i mesto u garaži Onda sam rešio da iskoristim i ovaj prostor ispod stola za odlaganje alata. Ubacio sam i plastične čepove za cevi Ostalo je još da se naprave fioke a alat za presu ću praviti u dimenzijama po potrebi. 25 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 9458 Napisano Petak u 17:55 Ne silazi, 2377 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ee,ovo je posao.Šta nađeš u garażi i okolo,napraviš pravu stvar.A ne,kao oni stranci,iskupuje sve i samo da zašrafi.Odličan rad,a i dao si mi ideju da uradim isto.Smem li da iskoristim slike....zbog intelektualnog prava....da ne bude tužba posle., 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Petak u 17:59 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Žaksi je napisao: Smem li da iskoristim slike Bila bi mi čast 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17471 Napisano Petak u 18:24 Integrisan, 9703 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za trud i rad. Trebaće mi nešto ovakvo pametno za novu radionu, nadam se do kraja ove godine. Cenim trud i rad, smisli cenu jer će mi trebati u narednom periodu. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Petak u 19:23 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis kad bude trebalo javi se, sigurno ćemo se dogovoriti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 190 Napisano Subota u 10:27 Zainteresovan, 772 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna presica , samo mala opaska , nije morala toliko siroka da bude jer za zamenu lezajeva tockova je odlicna i navojna presa sto ce reci parce spingle sa odgovarajucim podloskama , pre ce biti da bi tako lepo legla u taj viseci elemenat 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Subota u 11:21 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @bogdan napisah gore negde, širina je takva da bi mogao i točak od 21" da se radi, jednostavno je moralo tako a da može uža da bude, ko nema drugih potreba, može 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17471 Napisano Subota u 13:39 Integrisan, 9703 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako ako nek je siroka što više jer tako ima prostora za rad, manevar....bolje siroko no skučeno Ja se javljam kad dodje red. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9428 Napisano Subota u 14:34 (promenjeno) Drug član, 3288 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan @VLAD81 Odlična je presa. Jedino što bih ja ubacio trouglove u ćoškove pravouganog rama, da ga još više ojačam (ja se uvak trudim da sve ojačam, bilo to potrebno ili ne). Ali, mislim da je slaba tačka to što se donja (pomična) greda oslanja na dva šrafa/klina i oni praktično nose sav pritisak odozgo. Ako bi se ubacile ispod nekakve pomične nogice, bilo bi jače. Pitanje je: kako misliš i od čega da napraviš fioke? Sad treba da pravim neko vrlo slično metalno postolje i želim bar jedno šest fioka da uguram. Stalno se lomim oko materijala i oko načina klizanja. Promenio Subota u 14:37 član misa-pei 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2278 Napisano Nedelja u 15:47 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei nema potrebe za ojačanjima jer je sila pritiska samo u jednom pravcu, vertikalno, a profili su baš jaki. Što se tiče oslanjanja potpore, jeste da je to na po jednom šrafu ali je materijal jedan uz drugi tako da sila deluje na šraf na smicanje, odnosno na princip giljotine, a da bi odcvikala šraf 12mm treba mnogo veća sila od ove koju može da ostvari dizalica. Što se tiče fioka, ja sam samo zavario L profil po kom će klizati fioke od iverice. Ne klizi to baš glat ali meni je dovoljno. Možeš da zavariš flah( na kant što bi rekli) sa strane pa na njega klizače kao za kuhinjske fioke. Pričvrstiš ih šrafovima sa upuštenom glavom i stegneš spolja maticama. Juče sam sklepao dve fioke na brzinu i dodao ambijetalno svetlo 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 246 Napisano Nedelja u 23:11 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Slaba su gornja i donja poprecna greda,ali to se uvek moze poduplati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...