Jump to content

Moto Zajednica

Što s motorom kad dođe zima?

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Suzuki Gsx R 1000

Poznata tema,banalna usudio bi se reći ali....Koliko god ona banalna bila mislim da je lijepo na našem domaćem jeziku imati jedan ovakav video gdje možete ćuti neke informacije koje niste znali a zbog zimskih vremenskih uvjeta definitivno korisno! Naravno ako sam nešto preskočio pišite dole! 
PS: Znam,znam ovo je forum za tekstove ali jednostavno sadržaj koji radim je u video formatu a volim ga podjeliti jer dosta puta mi ljudi privatno salju upite svakodnevno o ovakvim stvarima,

• Sviđa mi se 16
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 826 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Dobar video, dodao bih da je mozda najbolje za motor samo provozati ga bar 2-3 puta mesecno, slabije su zime, ima dosta dana kada je temperatura 2c-10c. Skroz je ok provozati se par sati bar. Dobro i za motor, nema onda problema sa akumulatorom, a i za vozaca da se odrzi kondicija :). Ne pravim neku pauzu, motor uvek spreman za voznju i stoji u dvoristu pod nadstresnicom.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1244 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Što se mene tiče, motor kad zahladi podmažem gde treba, napršćem i wd sprejem pokretne elemente, naspem pun rezervoar goriva ako je metalni, i ostavim do proleća, do početka sezone. Ne palim ga, to je kontraproduktivno ako se neće voziti bar pola sata, sat. Na proleće palim i gas. Ako neće da upali, dopunum aku, ako neće i tada kupim nov...  

To je mašina, gvožđe, ne treba puno filozofirati, samo da ne kisne, to mi je bitno. Mislim da je najgore paliti ga povremeno i da radi u mestu nekoliko minuta, posebno ako je karburator pa radi pod sauhom.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Integrisan, 6824 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ne pametujem puno ali ipak radim odredjene stvari. Operem ga dobro, lanac posle podmazem, pritisak na gumama proverim, natocim goriva i obavezno pod supom i pokrijem ceradom da ne pada prasina. Znaci van kise, snega, magle... 

A uspuh turim malo krpu da se ne uvlaci vlaga previse. Akumulator izvadim i drzim u spajzu, povremeno dopunim.

Nekada sam ispod stavljao dascice ili stiropor da gume nisu na betonu, sada kako kada. 

• Drug član, 484 postova
  • Motocikl: CBR 900RR
1 hour ago, Motorcyclist said:

Ne pametujem puno ali ipak radim odredjene stvari. Operem ga dobro, lanac posle podmazem, pritisak na gumama proverim, natocim goriva i obavezno pod supom i pokrijem ceradom da ne pada prasina. Znaci van kise, snega, magle... 

A uspuh turim malo krpu da se ne uvlaci vlaga previse. Akumulator izvadim i drzim u spajzu, povremeno dopunim.

Nekada sam ispod stavljao dascice ili stiropor da gume nisu na betonu, sada kako kada. 

Kao da sam ja pisao, bukvalno sve to identično odradim 1/1 😎

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 95 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Ne zimujem Stroma nikad,jer-bo bi Strom popizdia...vožnja kroz cijelu godinu obalom i uz more u zimskim uvjetima i neš ti zime ovdje...,upravo bi trebao sutra do Krka djir...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja