JoeD 713 Napisano pre 9 sati Zainteresovan, 640 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvek koristio neki plastic primer koji je maltene kao voda redak, a tako i izgleda, ne znam ni koji je, uzeo ga odavno na merenje, a posto je bas redak, traje mi godinama, namazem ga cetkom, valjkom, cime stignem jer je bas redak, nema potrebe da se prska pistoljem jer se stvarno lepo razmaze, Nikad mi se nije podigla boja sa plasticnih delova. Ali jeste, mora lepo da se odmasti uvek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12965 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 1349 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Plastik prajmer obezbeđuje hemijsku vezu sa plastikom i praktično nakon nanošenja nema vidljivog sloja i nakon pola sata se nanosi špric git ili boja bez šmirglanja. Za manje delove koristim ga u spreju jer mi se ne isplati prljati pištolj. Ako se nanese u debelom sloju zna kod farbanja da reaguje sa bazom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 3094 Napisano pre 8 sati Slow rider, 982 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Interceptor BP said: Što se farbanja i masnoće tiče,nemojte se uzdati u antisilikon da će odmastiti. Ako je nešto baš masno on će to pre razmazati. Takve stvari operem prvo deterdžentom za posuđe i to više puta pa onda priprema i antisil pre farbanja. Plastike mogu biti poseban problem jer oće u neke ulje da uđe u plastiku pa je problem. Inače na plastiku uvek prvo plastk prajmer (ima u spreju) u tankom sloju kao magla ne treba debelo jer može napraviti problem. Po slici bi rekao da nisi dobro odmastio. Ako odmašćuješ nitro razređivačem ( što nije problem) uradi to iz više puta s uvek novom krpom jer jedno brisanje skine masnoću delimično a nešto samo razmaže. Slažem se, naravno, ako je deo baš prljav, kao što je blatobran, logično je da se prvo mora oprati deterdžentom, da se skine blato i masnoća. Plastik prajmer je neophodan za farbanje plastike, ali kod bumper spreja nema potrebe za prajmerom, bar kod Mipa Bumper Paint-a, koji ja uvek koristim. Samo je bitna dobra priprema: pranje, odmašćivanje, sand-ovanje, čisćenje, pa farbanje. Ako dobro opereš i odmastiš, nakon send-ovanja antilikon će odraditi posao. Uglavnom, kod svakog farbanja, priprema pre farbanja je 70% posla. Ofarbati je pič**n dim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12965 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 1349 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam i ja Mipa,u glavnom skoro sve materijale koristim Mipa ali ne bi se baš uzdao u to da ne treba plastik prajmer. Znam da oni tako navode ali ja želim da budem sto posto siguran jer sam video kako to izgleda kada počne da se ljušti a popravka je uvek skuplja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponyexpress 138 Napisano pre 1 sat U prolazu, 69 postova Lokacija: Norsrb Motocikl: Tomoskaisar Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi svaka cast na detaljima vezano za farbanje,nemam ja tu sta komentirat,msm prav sam duduk za te stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponyexpress 138 Napisano pre 1 sat U prolazu, 69 postova Lokacija: Norsrb Motocikl: Tomoskaisar Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje polako da skockamo zadnji tocak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...