Jump to content

Moto Zajednica

Previse dimi Honda NSR 125 (JC20)

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Sprint 50cc

Ako neko moze da mi pomogne oko Honde NSR 125R JC20, Na motoru je iskljucen mesac i pravi se mesavina na 2.5% do 3% . Problem je sto prvih par minuta voznje toliko dimi da se iza nista ne vidi( Na hladnom startu tesko prima gas, ako se malo zadrzi na 3-4k obrtaja da izbaci dim onda ima bolji odziv ), kasnije kada se ugreje dimi manje ali ako se vozi laganije i onda doda gas na prelazu oko 7k obrtaja zastane na 3-4 sekunde i bukvalno izbaci oblak dima i poleti u obrtaje. Koristio sam svecicu NGK BR10ES i bukvalno su 3 stradale u 300km, sada sam stavio BR9ES i sa njom trenutno nema problema ali i dalje ostaje lag(zastoj) oko 7k obrtaja i oblak dima, Ako se vozi ,,zesce" onda nema problema sa zastojem na 7k obrtaja i dimom, ali  ako se vozi lagano pa ponovo nagazi opet stane na 7k obrtaja 3-4sec i ponovo bude oblak dima koji verovatno ometa i vozace iza.

S obzirom da je mesac iskljucen, i da ranije nisam imao ovakav problem ( ili barem nije bio toliko izrazen da je bio ovoliko primetan ), moje pitanje je odakle dobija toliku kolicinu goriva u cilindru da pri sagorevanju izbaci tu kolicinu dima?, Takodje sam pratio ulje u menjacu i stoji u istom nivou.

Da li je moguce da se srafic za stelovanje vazduha na karburatoru pomerio?, ali mi ovo nije logicno jer motor mirno radi na leru jedino je u nizim obrtajima nesto lenjiji.

Ako je potrebno mogu postaviti video.

Promenio član Flashicamb

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6632 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne bih voleo da me pogrešno razumeš...svašta sam pisao, brisao....

Mislim da treba da ga prodaš i da kupiš nešto sa mašinom 4T.

• U prolazu, 25 postova

Iskreno u planu je kupovina drugog 4T motora, zbog toga zelim ovaj da cackam sam ( uz pomoc forumasa naravno ). Ali iskreno ne znam odakle da krenem, Kapiram da ima visak goriva u cilindru i da odatle potice dim s obizorom da sam pravim mesavinu... Takodje RC ventil je ok ( radi i nije zezao ) pa taj lag na 7K obrtaja ponovo vezujem za dim jer jednostavno ne moze da sagori pa tok sve to izgura napolje...a i posle toga bukvalno poleti.  Sutra cu ostaviti video cisto da moze lepo da se vidi kolika je to kolicina dima i koliko je to zapravo gust dim.

Promenio član Flashicamb

Za početak bi trebalo da pregledaš i očistiš izduv. Postoji velika verovatnoća da je prepun gareži...koja obično nastaje zbog toga što se motor ne tera jako...onako kako bi trebalo. Naročito zbog premiksa koji u sebi ima onoliko ulja koliko bi pumpa ubacila na potpuno otvorenom gasu. Ako se to vozika i u usporavanju se samo pusti gas (kao što to danas radi velika većina klinaca)..rezultat je upravo taj, da se dvotaktol koji bi trebalo da sagori, lepi gde stigne. Zašto je uopšte isključivan mešač?

Postoji verovatnoća i da karb preliva...ali generalno, po simptomima u motoru je niska temperatura. Eto i ta svećica. Nije ona crkla zato što je, kako vole neki da kažu falš, kopija i sl.....nego zato što nije za takvu situaciju u cilindru.

Stara je to sprava i ko zna šta je sve preživela...kakve vožnje i kakve majstore.

Uveri se kakva je postavka u karbu. Jesu li dizne originalnih vrednosti, kakav je šiber, igla i centralni kanal (neki ga zovu emulziona tuba)....i naravno nivo i prelivanje. Kakav je filter vazduha i njegovo kućište...i na kraju auspuh. Jel' kasapljen, udaran, varen i sl. Da bi motor disao kako treba...sve to treba da je upareno. Ne mora da bude fabričko, već podešeno za određen protok.

Eto, na kraju ga napisah. Volim dvotaktni motor i žao mi je što je osuđen na smrt. To malo što ih je ostalo ne dobija zasluženu pažnju, kao i mnogo šta drugo na ovom ludom i brzom svetu.

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

U karburatoru je problem,svecica ti riknjava zato sto dobije previse goriva,najverovatnije je plovak problem. Manja toplotna vrednost svecice proguta ,ne rikne Ali zato dimi I I'ma rupe.

Promenio član Bobni

• U prolazu, 25 postova

Izduv je ciscen kao i karb prosle sezone to nisam napomenuo, izbegavam motorno kocenje ipak je to 2t, kupljena je sa iskljucenim mesacem kako je tadasnji vlasnik rekao proklizao je plasticni zupcanik.  Ako je problem u plavku?, motor bi prelivao u mestu kada je ugasen a slavina otvorena?

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: MT 07
Pre 1 sat, Flashicamb je napisao:

Izduv je ciscen kao i karb prosle sezone to nisam napomenuo, izbegavam motorno kocenje ipak je to 2t, kupljena je sa iskljucenim mesacem kako je tadasnji vlasnik rekao proklizao je plasticni zupcanik.  Ako je problem u plavku?, motor bi prelivao u mestu kada je ugasen a slavina otvorena?

Možda te zezaju usisne lamele

• U prolazu, 25 postova

Da li mozes da mi napises neke simptome?,

Motor lepo pali na dodir, ne variraju obrtaji, desava se da pucketa iz auspuha( povremeno ) i tada nesto slabije ide.

A kakva je situacija sa rashladnom tečnosti? 

Tu svakako neće moći nešto da se čačne i da se sve sredi. Idu 'ladni dani.....mašina dole i redom pregled svega.

• U prolazu, 25 postova

Zbog toga prvo trazim misljenja da bih znao odakle da krenem, 2020 je radjena masina komplet, ne duje creva ne izbacuje antifriz... Temp drzi na normalu, hoce da je podigne malo kada su velike vrucine a vozi se podji/stani.

A jedini nacin da saznam koliko je ima u sistemu je da je ispustim

Promenio član Flashicamb

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja