dule2812 788 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Другари да ли неко има на форуму из струке, потребан ми је мидер за доњи део леђа, тј лумбални део кичме Где купити, који модел итд? Сваки инфо добродошао, фалави Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8389 Napisano Septembar 7 -, 1859 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Koji su simptomi? Nisu svi isti. Ja nisam smeo da ustajem iz kreveta bez ovog 3 meseca nakon operacije (L2 smrskan, 3 i 4 pomereni, ugradili mi fiksatore koji su bili godinu dana u meni). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Симптоми су болови већ неких 15 година. Задњих пар година и на кук и низ ногу. Дегенеративне промене на пршљеновима, ишијас, спондилоза, кифоза, и не знам шта још, калцификат на куку. Задња дијагноза од неурохирурга 3,4,5 у проблему али као није још за операцију. Шалтају ме у круг све ово време, физикалне терапије, струје, магнети, радио и лекови против болова. Ја им све време причам да ми то већ дуго не помаже али нема ко да се бави проблемима пацијената. Пре пар месеци кортико стероиди ињекције и после прве 2 ми било боље а после чини ми се ништа. На разне масаже сам ишао, и масажа као масажа ми прија али не отклања проблем. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8389 Napisano Septembar 7 -, 1859 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan A gde si isao na preglede? Treba za takve stvari da te pregleda vise razlicitih specijalista. Sigurno ce neko da ti da drugacije misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Ма био сам код више различитих стручњака, сви преписују једни од других. И радио и рендгене и магнетну на бањици и на крају сад на вма, и овај последњи ми рекао да узмем неки мидер и да пијем лекове и наравно физикалне. Лекове стварно избегавам осим кад ме баш стегне па да могу колико толико нормално да функционишем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6339 Napisano Septembar 7 Drug član, 2816 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam kompletan mider, T4 bio slomljen. Ako ti odgovara, dobijas ga na poklon od mene. Velicina je neki M. Ja sam 180 i 65 kg, moze i za malo jace gabarite od mene. Pokusacu da nadjem fotku da vidis o kom modelu se radi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6339 Napisano Septembar 7 Drug član, 2816 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Ovakav model. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Хвала друг, мени треба неки лс мидер, тако је написао др у извештају. Морам да се распитам да ли могу и тај, мада имам једно 30кг више од тебе па не знам да ли ћу стати у тај твој Promenio Septembar 7 član dule2812 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8389 Napisano Septembar 7 -, 1859 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj abartov je torakolumbalni... Po tvom doktoru tebi treba LSO. Vidi na netu ko sta prodaje pa svrati u radnju, ti sto prodaju su upuceni i plus sad ne kostaju nista specijalno. Ja kad sam cekao ovaj preko rfzo-a bilo natezanje jer je tad po njima kostao "100 dukata", a sada dal je 50-60e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Питали смо већ у апотеци и рече жена да они то немају и нмг да поруче него само рудо и још нека фирма Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8389 Napisano Septembar 7 -, 1859 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Kontakt - Galena Medic d.o.o. WWW.PLUSMED.RS Ukoliko imate pitanja ili sugestije Galena Medic Vam stoji na raspolaganju. Odgovaramo u najkraćem roku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3289 Napisano Septembar 8 8-bit, 1982 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svašta nešto probao, nisam mogao da hodam, radim, živim. Pukao disk, počela noga da mi se oduzima. Na kraju mi je pomogla daska u krevetu - iverica, bukov dezen Parče iverice preko dušeka i preko toga dormeo podloga. Jeste teško u početku, ali sam rešio leđa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 8 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Е то још нисам пробао Мада задњих 10 година је увек неко дете поред мене и супруге, а сви који имају децу знају шта то значи ( јаке акробације током ноћи) , тако да ће даска морати да сачека још коју годину да и овај најмањи пређе у другу собу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 244 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Idi kod Zagorca, radi u kliničkom a privatno u Euromedicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Јел си ти ишао код њега, који проблем си имао? Видим по нету неки пише да га је тај др упропастио Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3289 Napisano Septembar 9 8-bit, 1982 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, dule2812 said: Е то још нисам пробао Мада задњих 10 година је увек неко дете поред мене и супруге, а сви који имају децу знају шта то значи ( јаке акробације током ноћи) , тако да ће даска морати да сачека још коју годину да и овај најмањи пређе у другу собу Ja sam u startu samo na svoju stranu kreveta stavio ivericu. Posle je i žena videla da i njoj pomaže, pa je sada preko celog kreveta. Imao sam i ja malo dete, znam kako je, ali ako ti nisi zdrav mnoge stvari se komplikuju. Tako da - dete u krevetac, a ti dasku u krevet (za savet mi dođeš pivo ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 788 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Хвала за савет брале, плаћам пиво није проблем, али куд сам истрпео моје три принцезе, истрпећу и овог малог упишанка још мало па куд пукло да пукло Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1663 Napisano Septembar 9 Drug član, 1723 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam problem i cesto sam cuo savet, za kicmu zna se krevet, skines vrata i vojnicko cebe preko. A ja jos kupio pre tog saveta neki dusek iz vise slojeva mem pene kao skup al na akciji i podnicu neku i ja se zaletim i zajebem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8389 Napisano Septembar 9 -, 1859 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Stiropor 10, preko njega cebe i onda posteljina. Fantazija... Posle toga uzeo neki sega mega dusek sa mem penom, najtvrdji moguci. Al dzabe, ne moze ona pena da se vrati u jednom danu, iako imam 77-78kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7353 Napisano Septembar 10 Drug član, 1578 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam probleme sa kicmom, a da me u zivotu kicma najmanje mucila. Slucajno na rtg lumbalnog dela ustanovljena spondilolisteza, zaboravio sam kog prsljenja II stepen. Na pola je izleteo u odnosu na susedne. Posle na magnetnoj jos pride sakralizacija lumbalnog keca, cini mi se, osteofiti, i jos neke deg. promene. A ispod ovog sto je iskliznuo disk ne postoji. Razlio se. Odem privatno kod nekog ortopeda, sto i operise, a on mi kaze da mi je to urodjeno i da mogu da radim sta hocu, jer sam kao Dzems Bond. Bas tim recima. Posle nekog vremena odem u klinicki i tamo doca da preporuku maksimalno opterecenje po ruci je 5 kg. Trazio sam operaciju i da taj prsljen vrate na mesto i usrafe ga u susedne. A on veli, opet cemo ti dati savet da je max 5kg po ruci. Rekao sam mu naravno i za misljenje njegovog kolege. Nije protivrecio, kaze samo, ne bi se s tim slozio. Kvad mi je strogo zabranio i uopste da sedim u autu dugo. Nista poslusao nisam, nosim 10 puta vece terete, i vozikam kvad nenormalno dugo, a i auto takodje. Skacem u vodu itd. E jedino odbolujem par dana kad nesto na ramena nosim u uspravnom polozaju. Da li operacija spasava ne samo kicmu vec i noge i ostale nerve. Ne bi da nosim pelene. Imate li neki savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 34 Napisano pre 4 sati U prolazu, 34 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 9. 2025. at 12:56, dule2812 je napisao: Јел си ти ишао код њега, који проблем си имао? Видим по нету неки пише да га је тај др упропастио Moja sestra iz familije operisala tumor na kičmi kod njega, ugrađeni veštački pršljenovi pre skoro 2 godine. Posle operacije lagani oporavak a sada živi i radi skoro pa normalno. Znam da niko nigde nije hteo ili smeo da je operiše a ovaj je to uradio. Ovo je direktno preneto iskustvo. Treba uzeti u obzir da u medicini nisu uvek 2+2 jednako 4. Ono što je sigurno to je da će svakodnevne, ali baš svakoidnevne vežbe da mnooogo pomognu. Znači, profesio0nalac utvrdi koje vežbe u kom trajanju i tvoje je da vežbaš, ali da vežbaš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...