David912 0 Napisano Avgust 26 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Zovem se David i dolazim iz Srbije. Naime uvezli smo motor iz Austrije još pre 13 godina, gde je motor iskljucivo stajao u dvoristu, zbog manjka para.. Rešio sam da vidim koji su mi dalji koraci za prvu registraciju u auto moto savezu. Rekli su mi da mi je potrebna strana saobracajna dozvola kako bih mogao raditi dalju proveru kod njih (pretpostavljam radi provere motocikla). Tada kada je motocikl uvežen dobili smo sledeće dokumente: carinska deklaracija, kupoprodajni ugovor i Typenschein. Rekli su mi da mogu tražiti zahtev za dobijanje saobracajne dozvole u Austriji. Ono što nisam shvatio da li su mislili na originalnu saobracajnu dozvolu ili kopiju (pretpostavljam da mora biti overena kod notara kako bi bila validna kod nas) ? Ne znam da li je to bila tradicionalna metoda ne dobijanja saobracajne dozvole prilikom uvoza motocikla u to vreme... Koje su šanse da dodjem do saobraćajne dozvole (barem kopije) ? Izvinjavam se ako sam postavio pitanje u pogrešnoj temi. Ako bude trebalo dodatno pitanje tu sam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2063 Napisano Avgust 26 Drug član, 1295 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam odgovor niti iskustva, ali sam se ja napatio da registrujem motor koji je kupljen kod nas sa domacom starom saobracajnom. Nadam se da se neces napatiti sa administracijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 154 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 141 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skuter koji nije bio registrovan 15 godina sa starom saobraćajnom prošle godine registrovao na dobar dan. Uzeo staru saobraćajnu,otišao na tehnički,sve završio što se tiče plaćanja na tehničkom. Jedino što sam morao u policiju na šalter po nalepnicu jer na tehničkom nisu mogli da je izdaju pošto skutera nije bilo u novom sistemu,logično. Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David912 0 Napisano Avgust 26 (promenjeno) U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se i ja.. Moraću da odem do Austrije pa da vidim šta dalje.. Promenio Avgust 26 član David912 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3448 Napisano Avgust 27 Drug član, 1265 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Daj to nekom dobrom špediteru da ti završi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 5635 Napisano Avgust 27 Drug član, 559 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 8. 2025. at 13:55, David912 je napisao: Typenschein. To je saobracajna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David912 0 Napisano Avgust 29 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan @PremieRacing to ću i uraditi.. @vex I ja sam tako pretpostavio, ali mi oni traže onu malu saobraćajnu dozvolu žute boje... Uvezao sam još jedan motor koji pored typenschein-a ima i tu žutu saobraćajnu. To me je i bunilo zašto za jedan motor imam taj žuti dokument, dok za drugi nemam (jedino što mi je padalo napamet, je to što je jedan uvežen pre 13 godina, pa se tada nije davalo).. Moraću pitati još neki amss šta mi je potrebno sve od dokumenata.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3448 Napisano Avgust 29 Drug član, 1265 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš pitati nikakav AMSS šta ti je potrebno od dokumenata za carinjenje. To su dve različite ustanove/institucije koje rade različit posao. "Dve saobraćajne" su vrvtn u stvari saobraćajna i vlasnički list (predpostavljam da je slično kao u GER). Za drugi motor si dobio obe stvari i sa tom malom, žutom saobraćajnom dokazuješ da je vozilo uredno odjavljeno tamo gore. Za ovaj sada nemaš taj jedan potreban dokument u originalu. Ako hoćeš da cariniš taj motor, daj sve špediteru koji može i hoće da ti završi posao i uredno plati uslugu. Ništa više ne treba da te interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David912 0 Napisano Avgust 29 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan @PremieRacing Ne znam da li smo se najbolje razumeli.. Ovaj motor koji me zanima je već ocarinjen (ocarinili smo ga još odavno). Mislim da ne mogu cariniti jedan motor dva puta.. Što se tice amss-a ja sam njima odneo sve papire koje sam dobio posle carinjenja, kako bih proverio da li mogu uraditi taj njihov pregled koji mi je potreban za registraciju motora. Predati papiri su: carinska deklaracija i njeni troškovi, kupoprodajnih ugovor i typenschein - papir koji poseduje sve vazne informacije o motoru i još neke stvari. Oni su mi rekli da ne mogu nista uraditi bez saobraćajne koja je najverovatnije ostala u Austriji pri odjavi motora (rekli su mi da se raspitam u Austriji kako da dodjem do nje).. Izvini ako sam te ja nesto lose shvatio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3448 Napisano Avgust 29 (promenjeno) Drug član, 1265 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, nismo se razumeli. Ja tebe nisam dobro shvatio. Sve što sam pisao zanemari. Tebi ne treba carinjenje, već samo potvrda ABS (Agencije za Bezbednost Saobraćaja) a preglede za njih rade mnogi pa ti predlažem da odeš još negde. Ti koji su ti to rekli, mislim da nemaju baš pojma...i da jesi imao saobraćajnu koju ti traže, original bi vrvtn ostao na carini. Ti si eventualno mogao da imaš kopiju. Tako da prvo pitaj na drugom mestu koje radi pregled za ABS potvrdu, a ako i oni traže još nešto - ili obezbedi kopiju te saobraćajne iz AT, ili probaj da dobiješ kopiju COC (Certificate of Conformity) od proizvođača. Promenio Avgust 29 član PremieRacing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David912 0 Napisano Avgust 30 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan @PremieRacing Sada mi je jasnije. Hvala Vam puno.. Probaću da dobijem kopiju, jer mislim da bi ona bila dovoljna za njihovo testiranje.. Što se tiče coc-a proveriću šta je taj dokument i kako se dobija. Hvala Vam još jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...