Jump to content

Moto Zajednica

BSA Bantam 350

Recommended Posts

• Drug član, 974 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

BSA - Birmingham Small Arms. Za to ime sam prvi cuo pre dvadesetak godina, kada sam pravio nekog copera, i u jednom trenutku kupim rezervoar od neke Bese, tako mi je rekao prodavac. Besa ili BSA, to sam tek malo kasnije ukapirao kada sam krenuo da istrazujem koji motor je u pitanju, je bila cuvena britanska firma koja je krenula sa proizvodnjom oruzja u 19. veku, da bi kasnije prosirili svoju delatnost, izmedju ostalog i na proizvodnju motocikala, cak toliko da su u jednom trenutku bili najveci svetski proizvodjac dvotockasa. Zasto i kako su posustali ne znam, ali 1972. proizvodjnja je stala, a legendarno ime ostalo da zivi. Royal Enfild, Triumph - nista, ako mene pitate. Ali na pomen BSA uvek bih se obradovao. Verovatno zbog tog rezervoara i prangija iz 19. veka.

I tako pre neki dan slucajno naletim na vest da su Indijici (a ko bi drugi) otkupili odavno brend, i da su pre mesecak dana izasli na trziste sa starim modelom u potpuno novom ruhu - BSA Bantam 350. A kad sam video i sliku motora odusevio sam se. Stara skola, koja nikada nece izaci iz mode, bas ono sto sam nameravao i sam da napravim od jednog starog LTDa. 30 i kusur konja, dizajn vanvremenski, vodom hladjeni agregat, disk napred i nazad, jedino sto bih ja promenio je analogni cajger umesto digitalnog, nekako mi se ne uklapa u pricu. Cena - prava sitnica. Oko 3.5k funti u Britaniji. Nadam se da ce se naci neko pametan da ih uveze i kod nas. A do tada cu da uzivam u slikama i rezenzijama sa neta.

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja