Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Peda sniper
pre 4 minuta, mitjaict je napisao:
Pre sat vremena, Tecaub je napisao:
Jesi li mogao sta da uradis

Probao sve zivo. Od momenta kad ne hvata lamela uopste do kontra smera. Uvek cima. Izgleda da je centrifugalno kvacilo pa mora da cimne kad se naglo pusta i dodaje gas. Neki dan cu da odem do majstora pa nek proba. Ne smeta kada se umereno vozi.

Namesti kako tebi odgovara.Jesi gledao prednji lancanik da nema lufta, ima i kod mene trzaja ali manje jer sam menjao prednji i zadnji lancanik i stavio did hd lanac jer original lanac nije nizasta.Na hiljadu km se istegao ko pracka😃

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1431 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri
pre 37 minuta, Tecaub je napisao:

Ima tu lepih modela, nisu kinezi za potceniti😉

Dobro da se razumemo. Ne smatram Pedu kao neki ozbiljan proizvodjac. Vise kao niskobudzetni prevoz sa malom potrosnjom i za ocekivati da ima puno krte plastike, losih zaptivki itd... Ali za ove pare od 1300 evrica, da dobijes motoric na zute table a ide 100 km/h i svim tim sitnicama od opreme... Definitivno vredi uzeti i ne stedeti ga ni dinara. 

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
Namesti kako tebi odgovara.Jesi gledao prednji lancanik da nema lufta, ima i kod mene trzaja ali manje jer sam menjao prednji i zadnji lancanik i stavio did hd lanac jer original lanac nije nizasta.Na hiljadu km se istegao ko pracka
Prednji ima lufta kako god se namestio. Stegnuti su srafovi. Jer je tanak i onaj seger sto ga drzi ne moze da ga fixira. Promenicu i njega Ali mora izgleda tako kad se naglo dodaje i oduzima. Kad se normalno vozi sve ok.

• Ne silazi, 4965 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 27 minuta, Zarkela je napisao:

dobijes motoric na zute table a ide 100 km/h

Aj pa sad, nemojmo preterivati baš toliko :) Inače, Peda nije proizvođač, to je samo nalepnica. Razne generičke kineske modele proizvođača Znen\Zongshen\Zhejiang\Chongqing... "brendiraju", tj. etiketiraju. Zato ima x istih ili sličnih modela koji se pod različitim imenima prodaju po drugim zemljama. 

• Drug član, 1431 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Koliko sam se informisao, doduse vrlo povrsno, pa cu vrv i pogresiti. Peda je naziv za trziste balkana? Znam da ih ima po raznim nazivima. No, kako god. Za 1350 evra premija po gradu, njivi, pijaci itd... 

• Ne silazi, 4965 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Peda je samo Trademark tj. uvoznik u stvari štiti ime. Nema to veze sa tržišnom pokrivenošću. Neki drugi može da uvozi isti ili sličan OEM, i da prodaje pod svojim "brendom". Što se i dešava (NAS i Crnoj Gori, Thrust u Grčkoj i slični)

Promenio član boza_kg

Pre 13 sati, mitjaict je napisao:

Prednji ima lufta kako god se namestio. Stegnuti su srafovi. Jer je tanak i onaj seger sto ga drzi ne moze da ga fixira. Promenicu i njega emoji1787.png Ali mora izgleda tako kad se naglo dodaje i oduzima. Kad se normalno vozi sve ok.

Podledaj i zadnji tocak izmedju lancanika i tocka ima guma  da li tu nema lufta

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50

Namontiran kofer

Vizuelno bi trebao jos manji ali onda ne bi mogla da stane flip up kaciga, u ovaj staje knap i sitnice oko/ispod nje

Glavni "problem" je sediste iz jednog dela, da kofer moze jos nazad da se povuce preko sedista, bilo bi to mnogo lepse (narocito jer ja vozim solo pa mi zadnji deo sedista ne treba)

20260323_133746.jpg

20260323_133725.jpg

Promenio član Sijamski_Mrmot
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 94 postova
pre 49 minuta, 5rovic je napisao:

Gde si našao ove nastavke za montiranje nosača mobilnog?

To su delovi cele sipkice koju sam kupio na temu ali sipkica nije mogla da se namesti od centralne table pa sam iskoristio krajeve...

Mislim da imaju i samo tako kratke sipkice da se kupe na Temu, cak i u raznim bojama :)

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, Sijamski_Mrmot je napisao:

To su delovi cele sipkice koju sam kupio na temu ali sipkica nije mogla da se namesti od centralne table pa sam iskoristio krajeve...

Mislim da imaju i samo tako kratke sipkice da se kupe na Temu, cak i u raznim bojama :)

Ja cu moju pokusati da namontiram

• U prolazu, 94 postova
pre 2 minuta, Tecaub je napisao:

Ja cu moju pokusati da namontiram

Moze da se namontira ako se stavi vise onih nastavaka jedan na drugi pa da sama sipkica moze dovoljno u vis iznad same table, ja nisam hteo toliko da podizem retrovizore...

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Kymco Visa
22 hours ago, mitjaict said:

Prednji ima lufta kako god se namestio. Stegnuti su srafovi. Jer je tanak i onaj seger sto ga drzi ne moze da ga fixira. Promenicu i njega emoji1787.png Ali mora izgleda tako kad se naglo dodaje i oduzima. Kad se normalno vozi sve ok.

Isprati ovo uputstvo za štelovanje kvačila za svaki slučaj.

Pre 2 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:

Moze da se namontira ako se stavi vise onih nastavaka jedan na drugi pa da sama sipkica moze dovoljno u vis iznad same table, ja nisam hteo toliko da podizem retrovizore...

Pre 2 sati, Tecaub je napisao:

Napravicemo od malo debljeg lima da podignem uvis

17742851578163776578873329376878.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova

Ja sam pre neki dan štelovao kvačilo baš prateći taj video za Hondu, ali nije išlo baš kao što je tu objašnjeno. Meni je menjač u startu bio dosta tvrd. Kad sam uradio po videu menjač je postao mekan kao puter, ali je motor jako cimao. Onda sam šraf polako vraćao kontra od kazaljke na satu za po četvrtinu kruga, pa ga vozao kroz sve brzine. Nakon 5-6 vraćanja došao sam do toga da je kvačilo i dalje mekano i da nema cimanja. Ne znam da li ima neki metod da se ovo ubode iz prve, ali evo ja sam tako kroz par pokušaja uspeo da ga napravim da bude ok. Zapravo bolje nego što je fabrički bio namešten.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Sym nht 300

To sto cima ima udare moze da bude do ublazivaca udara u zadnjem tocku. To sam menjao na visiR I Ako sam je kupio sa 4000km, a prethodni vlasnik je bio moj drug i imao je problem po kupovini novog. Onda sam ga otvorio i videlo se da su se raspali, po zameni novih vise nisam imao cimanje i udare.

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
To sto cima ima udare moze da bude do ublazivaca udara u zadnjem tocku. To sam menjao na visiR I Ako sam je kupio sa 4000km, a prethodni vlasnik je bio moj drug i imao je problem po kupovini novog. Onda sam ga otvorio i videlo se da su se raspali, po zameni novih vise nisam imao cimanje i udare.
Kako to izgleda? Pretpostavljam da je kod zupcanika negde?

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

zadnji1.jpg

Evo ga na Vizi, isti je pricnip što kaže @ficoman, to su ove gume raspale koje vidiš na slici, nije neka investicija.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja