Skittles 6218 Napisano juče u 19:22 Nemanja Stojanović, 1710 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se inače bavim videom pa mi je najnormalnije da montiram 4K video, sve ispod toga mi je neprihvatljivo. Kao da sednete sada na 125cc, jer za po gradu i ne treba jače, a troši manje benzina Ja najviše i praktikujem i savetujem da se snima u što boljoj rezoluciji zbog futureproofinga. Kada ostarite kao Vuk, pa gledate snimke iz prošlih dana, a tada je 16K normalan ekran, pa nek bude makar polu upotrebljivo. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20047 Napisano juče u 19:57 (promenjeno) Integrisan, 6251 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Razumljivo ko se bavi time ili ako klijent zahteva. Koliko korisnika gleda snimke na mobilnim telefonima i tabletima a ovamo 4k rezolucija. Isto je sa gejmerima, na Steamu vecina igra na 1080p i 1440p. Ja na Panasonicu 4k i ne koristim jer ne vidim neku primetnu razliku. Ali ajde zbog futureproofinga ok. Ova usporedba sa kubikazom mi nema smisla Promenio juče u 19:58 član Motorcyclist Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano juče u 21:23 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Starost je grozna 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 943 Napisano juče u 21:42 Zainteresovan, 411 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Darko Mihajlovic said: Gledao sinoc , te cetvorke - samo nove ... Jel to niko ne prodaje ili ...? Stae fora?! Fora je da su kamere odlične i retko ko je spreman da je se odrekne tek tako. Po neko se zajebe pa proda i kupi peticu ali kad vidi HDR-om napucanu sra*e sliku koju noviji model pravi brzo se pokaje. Inače potraži Advneture Combo komplet i dobićeš sve što ti treba. Vidim da ga ima za 299 eur u MediaMarktu. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 297 Napisano juče u 21:43 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam GoPro 11,snimam 4k 60f,ne greje se,snimam svoje voznje za sebe a izbacujem na yt jer nemam prostora da cuvam snimke.kada snimam krace koristim bateriju I ona izdrzi oko sat vremena,kada snimam druze koristim power bank.zadovoljan sam kvalitetom snimaka,dal je neka druga bolja ne znam,nisam probao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 302 Napisano juče u 23:06 (promenjeno) Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Skittles je napisao: tada je 16K normalan ekran, pa nek bude makar polu upotrebljivo. Tačno tako. Bilo koji snimak stariji od 10 godina izgleda kao da je od pre 100 godina. Snimci starijih sportskih prenosa od pre više od 15 godina su potpuno negledljivi, a koristila se vrhunska tehnika za to vreme. Promenio pre 7 sati član Kkovic Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7487 Napisano pre 23 sati Drug član, 2138 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da se ubacim i ja u temu. Imam i koristim jos uvek GoPro Hero 5, za snimanje voznje, snimanje na moru i pod/iznad bilo koje vode odlicna je. Svaki put me odusevi kako je dobar snimak a toliko stara kamera. Da li bi kupio noviju gopro? ne…. Nekada su bili dobri ali zgazila ih konkurencija. Za sve ostale snimke/slike koji nisu u toku voznje motora i nemaju dodira sa vodom tu je iphone i dji mini 4K Inace sto se samog snimanja tice obicno postavim 2,7k rezoluciju ili fullHD a vise frejmova po sekundi, pogotovu za brze snimke kao sto su u toku voznje ili brzi preleti dronom Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1666 Napisano pre 19 sati Drug član, 1269 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde Dare, prodacu ti moje letnje 19” i hero 11 black sa karticom, 3 baterije, punjacem… za tebe bratska cena sve djuture soma evra a samo da proverim da li sam dobro shvatio gore napisano. Nova dji osmo action 5 pro je losija od osmo action 4? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 765 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; ZX4RR Prijavi odgovor kao problematičan Evo iskustva i sa moje strane. Koristio sam dve godine GoPro Hero 7 Black, zavrsila je kod kolege sa foruma iz Niša, ja doplatio i kupio Hero 9 pre sad 2-3 godine. Koristim je za snimanje vožnje, kolima kad se ide negde, staza, ronjenje.... Uvek snimam u 1080p sto zbog okupacije prostora, sto zbog lakseg prebacivanja i gledanja kasnije. Stabilizacija radi vrhunski posao. E sad drugar je prosle godine kupio DJI Osmo Action 4 i zao mi je da priznam ali stvarno mi deluju kvalitetniji snimci, aj preko dana i nema neke razlike, ali noćni snimci na GoPro su prosto sramni u odnosu DJI. Kada bih menjao dobro bih razmislio da li bih opet kupio GoPro. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 943 Napisano pre 14 sati Zainteresovan, 411 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Zille-nbg said: Ajde Dare, prodacu ti moje letnje 19” i hero 11 black sa karticom, 3 baterije, punjacem… za tebe bratska cena sve djuture soma evra a samo da proverim da li sam dobro shvatio gore napisano. Nova dji osmo action 5 pro je losija od osmo action 4? Odlično si shvatio. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7397 Napisano pre 14 sati Drug član, 2073 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Zille-nbg je napisao: Ajde Dare, prodacu ti moje letnje 19” i hero 11 black sa karticom, 3 baterije, punjacem… za tebe bratska cena sve djuture soma evra Ajde napravi bratsku cenu za te gume , pa da vidim sta sam gde sam... Vidis da ovi dobri ljudi kazu da je dji osmo bolja opcija , pa mi taj hero 11 nije interesantan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 851 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Skittles said: Ja najviše i praktikujem i savetujem da se snima u što boljoj rezoluciji zbog futureproofinga. Kada ostarite kao Vuk, pa gledate snimke iz prošlih dana, a tada je 16K normalan ekran, pa nek bude makar polu upotrebljivo. Da li postoji granica gde ljudsko oko, mozak, ne prate "K", tj ko vidi razliku recimo 4K i 8K? Slažemo se svi da je od VHS kaseta ili DivX filmova koje smo mi stariji nekada gledali, do ovih FullHD ili 4K ogromna razlika, ali nekako mislim da će to na dalje biti zanemarljivo unapređenje zbog prirode... ili grešim? Promenio pre 14 sati član Гоша 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20047 Napisano pre 13 sati Integrisan, 6251 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije valjda sve do rezolucije? Ili jeste? Znam da na fotografijama nije sve do megapiksela, ali to proizvodjaci prodaju ljudima koji misle sto vise megapiksela to je kvalitetnija slika. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 863 Napisano pre 13 sati Zainteresovan, 304 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ako gledaš 4k i 8k na 1080p monitoru, nema razlike. Ako imaš 8k monitor/tv i gledaš na njemu 1080 i 8k, videćeš razliku. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20047 Napisano pre 13 sati Integrisan, 6251 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Juce na 4K tvu sam prebacio kvalitet videa iz 1080p, 2k, 4k i iskreno ne vidim bas drasticnu razliku. Moram da piljim. Neka udaljenost od TV-a dva do dva i po metra otprilike. E sada kada bih citao tekst npr. na monitoru onda se primeti ostrina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7397 Napisano pre 11 sati Drug član, 2073 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ako ti je dijagonala 32 inca neces videti razliku ... Ali ako ga pustis na neki home cinema , ogrooooman tv ...ima 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6218 Napisano pre 11 sati Nemanja Stojanović, 1710 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi i od ekrana i od samog fajla, nije svaki 4K isti. Ja gledam na monitoru od 27" ali je bolji nego tv od 55" koji imam, jer je i pravljen za to za šta ga i koristim. Kvalitet videa zavisi dosta ne samo od rezolucije, nego prvo od veličine senzora (veoma bitno), a na kraju i od samog "kontejnera" u koji se pakuje. Imao sam kameru sa full frame 8K senzorom (Canon R5), koja je koristila mp4 i mov, 422 10bit, i snimala u Log-u. Tu sam svejedno bio veoma ograničen sa time šta mogu posle u kolor korekciji. Nju sam zamenio za na papiru samo malo poboljšanu "cine" verziju (Canon R5C), ali ljudi moji, nebo i zemlja. Isti senzor, isti procesor, sve od hardvera isto, ALI su stavili cine softver, i MXF fajlove, i mogu da mučim fajl baš dosta posle i izvlačim svašta. Verujte mi da taj 4K fajl koji je sa 8K senzora ubija ne samo sve ove igračke koje koristimo nego i druge kamere. Isto kao što je razlika u tom 4K i onom sa telefona, tako ima razlike i u tome gde se gleda. Kolika je razlika između kamere i telefona, tolika je razlika i između dobrog monitora i televizora koji je "4K". I isto tako kao što snimak sa najnovijeg telefona ili akcione kamere zadovoljava većini korisnika sve kriterijume, tako i svi ti televizori. Ali onda nije fer ni na njima porediti kvalitet između rezolucija ili kamera. Verujem da će vremenom to sve biti bolje i bolje, a ako ne, ja svakako imam na čemu kvalitetnom da gledam, i uvek ću imati. Neki audiofili vole dobre zvučnike i wav 44.1kHz, ja volim dobar ekran No, da ti odgovorim Gošo, Apple je prodavao priču za retina displej da ima gustinu piksela koje ljudsko oko ne može da vidi, nekih 460 PPI (pixels per inch), a da ljudi ne primećuju preko 300 na telefonu, što je veći ekran, veća je i udaljenost sa koje se gleda, pa je i potrebna gustina manja. Tako da ljudski limit ne zavisi od rezolucije, nego od gustine piksela i veličine ekrana na kom se gleda. Što je veća gustina na ekranu, to ti je potrebna i veća količina piksela na samom fajlu, 4K je 3840x2160, odnosno to zadovoljava tek negde oko 15 inča na 300ppi. Ali moraš razmišljati i ovako - danas sve gledamo na telefonima, pre 20 godina ih uglavnom nismo ni imali. Šta ako je nešto na čemu ćemo konzumirati sadržaj za 20 godina potpuno drugačije od svih vidova ekrana koje sada imamo? Neki VR, ili ko zna šta. Ako AI može od videa da rekonstruiše 360 doživljaj, sigurno će mu biti lakše sa boljim kvalitetom. Ali sve i da kažeš da je to preterivanje, da sumiram sve, ima razlike između 4K i FHD, ja je danas vidim, a siguran sam da ćemo je u nekom trenutku svi videti 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20047 Napisano pre 11 sati Integrisan, 6251 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Pa i ako ti je dijagonala 32 inca neces videti razliku ... Ali ako ga pustis na neki home cinema , ogrooooman tv ...ima 50 inca. Nije ogroman, ali takve ne bih nikada ni kupio. Za velicinu moje sobe ovo mi je knap. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3060 Napisano pre 7 sati ODUSTO OD DIJETE, 2833 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @Skittles jedno pitanje kad smo u temi. Kad sređujem klip koristim Filmoru. navikao na nju pa ne bih da menjam, upotreba kao amater. Mali savet oko podešavanja Koji ENCODER najbolje izabrati za kućnu upotrebu i ponekad kačenje na YT. H.264 - MPEG 4 - AV1 - HEVC - GOPRO CINEFORM. Bit rate mi daje da postavim do 80.000, zavisi od ostalih parametara. Koliko je OK da bude kvalitetan snimak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...