Jump to content

Moto Zajednica

Prvi put u Hrvatskoj - Makarska i Korčula

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600N

Pozdrav ljudi

Prvi put idem u Hrvatsku, pa me zanima da li mi za motor treba još nešto osim zelenog kartona(saobraćajna se podrazumeva). Pitanje oko dokumentacije važi i za Crnu Goru i Bosnu.
Sa devojkom krećem 11. jula ka Makarskoj i rutu do tamo smo iskopirali sa ovog putovanja. Baš nam se sviđa ruta, jedva čekamo da krenemo :moto1:

Prvih 5 dana ćemo biti u Makarskoj, a posle smo 5 dana na Korčuli. Kakva je procedura za kupovinu karata za trajekt(Orebić - Korčula)? Da li treba rezervisati karte unapred ili je moguća kupovina karata na licu mesta?

Sad kad smo završili sa papirologijom može da krene zabavni deo :D

Imate li predloge šta obići u Makarskoj i na Korčuli? Na Korčuli smo smešteni u Lumbardi, ali svakako planiramo da obiđemo celo ostrvo. I naravno ako imate predloge za mesta sa dobrom hranom, pričajte! :gurman: 

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Mr., 614 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Ne treba ti zeleni karton ni za Bosnu ni za Hrvatsku. Kako si j sam rekao saobracajna, vozacka i pasos. Ako imas ponesi i nesto para 🤣

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 59 postova
  • Motocikl: Honda NC750X
Pozdrav ljudi

Prvi put idem u Hrvatsku, pa me zanima da li mi za motor treba još nešto osim zelenog kartona(saobraćajna se podrazumeva). Pitanje oko dokumentacije važi i za Crnu Goru i Bosnu.
Sa devojkom krećem 11. jula ka Makarskoj i rutu do tamo smo iskopirali sa ovog putovanja. Baš nam se sviđa ruta, jedva čekamo da krenemo :moto1:
Prvih 5 dana ćemo biti u Makarskoj, a posle smo 5 dana na Korčuli. Kakva je procedura za kupovinu karata za trajekt(Orebić - Korčula)? Da li treba rezervisati karte unapred ili je moguća kupovina karata na licu mesta?

Sad kad smo završili sa papirologijom može da krene zabavni deo 
Imate li predloge šta obići u Makarskoj i na Korčuli? Na Korčuli smo smešteni u Lumbardi, ali svakako planiramo da obiđemo celo ostrvo. I naravno ako imate predloge za mesta sa dobrom hranom, pričajte! :gurman: 
Ja sam se vratio pre 10ak dana...

Za početak, zeleni karton ti ne treba

Ja sam kartu za trajakt kupio online ali možeš i tamo na licu mesta da kupiš, cena je ista. Naravno, ako je gužva za trajakt, a biće, obiđeš kolonu i staneš ispred...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• abc, 909 postova
  • Motocikl: BMW GS 1250 Adventure

Karte za Korčulu se mogu kupiti u luci, neposredno na mjestu ukrcaja u trajekt.
Ovo je red plovidbe :
https://www.jadrolinija.hr/download/971641626e1711b6b2223a374884c16e

Pogledaj na stranicama Jadrolinije da li se mogu kupiti karte online

WWW.JADROLINIJA.HR

Istražite širok izbor destinacija iz naše lokalne i međunarodne linije. Pretražite red plovidbe i kupite kartu online!

• Hvala 1

• abc, 909 postova
  • Motocikl: BMW GS 1250 Adventure

Karte za Korčulu se mogu kupiti u luci, neposredno na mjestu ukrcaja u trajekt.
Ovo je red plovidbe :
https://www.jadrolinija.hr/download/971641626e1711b6b2223a374884c16e

Pogledaj na stranicama Jadrolinije da li se mogu kupiti karte online

WWW.JADROLINIJA.HR

Istražite širok izbor destinacija iz naše lokalne i međunarodne linije. Pretražite red plovidbe i kupite kartu online!

• Drug član, 941 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

I ja sam se vratio sa Korčule pre desetak dana.
Karte za trajekt kupuješ na šalteru u luci, gde i dolazi trajekt.

Mi smo bili ovaj put u Veloj Luci, na drugom kraju Korčule, ali smo jedan dan bili i na plaži u Lumbardi - Bilin Žal, lepa plaža pesak, plićak, okolo vinogradi.

Super je put od Korčule do Vela Luke, nema puno saobraćaja, mnogo je
lepo za vožnju motora.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

@Gejmer Hajde ako budete išli do Prigradice na Koručuli (to ti je na drugoj strani, kada kreneš ka Vela Luci, pa kod Blata desno) da isfotkate rivu i šta god da stignete. Poslednji put sam tamo bio 92. i imao kuću, ali rat...

Ako ne, nema veze, u svakom slučaju uživajte 🙂 

• Drug član, 4219 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Pupnatska luka na Korčuli.
Odlična plaža.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 20 postova

U super što ne treba zeleni karton. Sad razmišljam i ne znam odakle sam ja izvukao da treba.

Karte za trajekt uzimam onda online. Prošle godine smo išli na Tasos i stigli oko 2 na trajekt i uopšte nije bilo prijatno čekati red za karte u ful opremi 

• U prolazu, 20 postova
Pre 23 sati, markommarko je napisao:

@Gejmer Hajde ako budete išli do Prigradice na Koručuli (to ti je na drugoj strani, kada kreneš ka Vela Luci, pa kod Blata desno) da isfotkate rivu i šta god da stignete. Poslednji put sam tamo bio 92. i imao kuću, ali rat...

Ako ne, nema veze, u svakom slučaju uživajte 🙂 

Verovatno ćemo proći tu, tako da ću se potruditi da okinem par fotki 

• Drug član, 941 postova
10 hours ago, Gejmer said:

U super što ne treba zeleni karton. Sad razmišljam i ne znam odakle sam ja izvukao da treba.

Karte za trajekt uzimam onda online. Prošle godine smo išli na Tasos i stigli oko 2 na trajekt i uopšte nije bilo prijatno čekati red za karte u ful opremi 

Nema potrebe, nema guzve i redova za karte.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X

Odličan ti je plan! Što se tiče Makarske rivijere, toplo preporučujem plaže severno od Brele... od Punta Rata preko Podrače, pa sve do Jakiruše. Svakako se provozajte Biokovom, a ne propustite ni impresivni kanjon Cetine kod Omiša.

Korčula je posebna priča. Osim već gore spomenute Pupnatske Luke, svakako posetite plažu Bačvu na istoj strani ostrva. Preporučujem i da brodićem obiđete otoke Badiju i Vrnik... pravi biseri.

Gde god da krenete, nećete pogrešiti. Uživajte maksimalno!

Promenio član Korto Malteze
ispravka greske
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

• Zainteresovan, 777 postova
  • Motocikl: K1600GT SE 2016

I opet ljudi dodju u Vela Luku i nitko da se javi... @PaPaja Motor sam vidio parkiran u VL, na obali 2 negdje

12345.png

Ovo da ti ne treba zeleni karton prvi put cujem,ali, evo sto kazu sluzbene stranice, stvarno ne treba 

Ne treba ti kupovati karte unaprijed, iako mozes, i samo pokazes kod na telefonu pri ukrcaju, motori ulaze prvi, zaobidji kolonu u Orebicu, i stani na pocetak, sa desne strane rampe. Kad zavrsi iskrcaj vozila koja su dosla s Korcule, krenes prvi i ukrcas se. Jadrolinija ima ured tu gdje sam zacrvenio, a ti se parkiraj gdje sam poplavio

1234.png

Sto vidjeti- sve. Korcula, Lumbarda i njene plaze Bilin zal i Vela przina, Racisce, Pupnatska Luka, Prizba, Prigradica, Brna, Bacva, otocici Osjak i Proizd blizu Vele Luke. I javite se za kavu u Vela Luci

A oko Makarske ce biti guzvetine di god da idete- preprucam Skywalk na Biokovu i kavu/kolace u Romane na rivi u Makarskoj

Tucepi, Brela, Baska voda, Basko polje, Krvavica, Vrulja, a mozes di oces...Nama je to malo prekomercijalno, ali ljudi vole takve plaze valjda. Preporucam Konoba Bukara u Drveniku za rucak, hrana top, kuvar iz Kikinde 🙂 Eto pitaj sta jos treba 

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 941 postova

Jeste tu sam bio, preciznije ovde.
Setio sam te se, ali sam pretpostavio da si negde po svetu...e880e5d1c84f8091e15bc21cee3a1c8a.jpg

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.
1 hour ago, Vroc-Kapo said:

Tucepi, Brela, Baska voda, Basko polje, Krvavica, Vrulja, a mozes di oces...Nama je to malo prekomercijalno, ali ljudi vole takve plaze valjda. Preporucam Konoba Bukara u Drveniku za rucak, hrana top, kuvar iz Kikinde 🙂 Eto pitaj sta jos treba 

Za nas koji smo do sad samo ta komercijalne plaže obilazili, šta bi preporučio da budemo malo više lokalni? :) 

Bio sam pre tri nedelje u Tučepima na dan i u Baškoj vodi na dan i i dalje stojim pri tome da je Makarska rivijera najlepše more na kom sam bio. Sad gledam kako da opet skočim dole, ali na malo duže, na oko 7 dana. 

• Sviđa mi se 3

Pre 1 sat, Forsberg je napisao:

Za nas koji smo do sad samo ta komercijalne plaže obilazili, šta bi preporučio da budemo malo više lokalni? :) 

Bio sam pre tri nedelje u Tučepima na dan i u Baškoj vodi na dan i i dalje stojim pri tome da je Makarska rivijera najlepše more na kom sam bio. Sad gledam kako da opet skočim dole, ali na malo duže, na oko 7 dana. 

Nista protiv takvih plaza, samo je nama koji zivimo na otoku i imamo brod prioritet da smo sami negdje po stijenama, i da ne vidimo horde turista pod suncobranima. Nismo mi bolji od njih, samo imamo vise mogucnosti, pa smo se razmazili. Uz magistralu je takve plaze tesko naci, iako ih ima, ali su skrivene i do njih se dolazi nekim kozjim puteljcima. Meni iskreno nijedna ne pada na pamet, jer su uz googlemaps turisti uspjeli pronaci sve sto smo skrivali godinama 🙂

Evo kako to nama razmazenima izgleda. Dakle, ne vrijedjam niti kritiziram, samo sam dao svoje misljenje, koje nije isto za svih.

20250625-174633.jpg

20250707-153839.jpg

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

E da, hrana, pitao covjek: Osim Bukare u Drveniku koju sam vec spomenuo- konoba Maslina izmedju Korcule i Lumbarde , Pizza - Nautika Vela Luka, Riba.pasta i slicno - Restoran Bata Vela Luka - malo skuplje, ali u hurac, danas je sve skupo svugdje, topli sendvic i strudel od jabuke-  Baltoni Vela Luka

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1510 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Svake godine pičim turističkim brodom iz Krila Jesenice po ostvrima na krstarenje. Nosimo bajseve i obilazimo ostrva, Brač, Hvar, Pelješac, Korčula, Vis itd.
Najbolji način obilaska ostrva su bicikli, možeš da se zavučeš svuda, ideš lagano i svaku skrivenu plažicu vidiš, spustiš se kozjim stazicama i uživaš.

Studenci su nam obavezna stanica za okrepu.

A uživancija na brodu je posebna priča!
To treba doživeti.
Ekipa kao na ekskurziji u srednjoj školi, nose se gitare, pije se vino, baškarimo se za sve pare.
Svako veče se drogiramo muzikom Olivera Dragojevića, Valentina Boškovića i Dina Dvornika.
Naravno bude tu i cajki itd.
Ima nas od 7 do 77 godina.
Tamo sam po sedam dana od 23.08. i ponovo od 07.09. možda se sretnemo po ostrvima ako neko ide u tom periodu.
Ima i žena, slobodnih naravno
24572b026c280d4d90d63a1fabc3328d.jpgac815dd7a8152b55f311e4cd8143cebc.jpg78adebca0ae5a41dcfd9e67843d131b5.jpg

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 20 postova

Nisam očekivao ovako puno odgovora. Hvala svima za preporuke, baš nam znači. Sad će mi zanimacija do polaska biti planiranje obilaska svih tih mesta :jee1: 

Posebno hvala za preporuke restorana :ooo: 

@Vroc-Kapo javljamo se kad budemo u Vela Luci 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1510 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Ča je život vengo fantažija  
Zabija se kruzer u Postira...

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: F900 GSA
On 5. 7. 2025. at 21:45, Pirotehnicar je napisao:

Ne treba ti zeleni karton ni za Bosnu ni za Hrvatsku. Kako si j sam rekao saobracajna, vozacka i pasos. Ako imas ponesi i nesto para 🤣

Pogrešno!

Ponesi puuunooo para i sve proteraj(te) kroz usta. Gde će da izađe, izaberi sam ... 😇

Elem, sretan ti put prekosutra.

I ako su ti već drugi rekli, ne treba da kupuješ karte unapred za trajekt ni u Orebiću ni u Dominči. Nikad nije takav red za karte. Sa motorom ćeš ući na svaki trajekt. Prvo kupiš karte na kiosku i onda, kao što su ti rekli, na ukrcaju, obiđeš red i čekaš da svi izađu i prvi ulaziš. To će ti i ljudi sa trajekta već reći. Motor se ne fiksira dodatno (kao na dužim plovidbama, ovaj trajekt ide nekih 20 -25 min). Samo na centralnu nogaru.

Evo ti cene (od prošlog leta).

image.thumb.jpeg.a60e384e2ade154345d12acf8ed6b8a3.jpeg

Kad budeš išao prema Orebiću, stani na kapetanima na vidikovcu kod vinarije Andričević. Ne zbog vinarije nego zbog pogleda. Prelep pogled na Korčulu a ume i Mljet da se vidi. Pa i dalje ...

Ne znam gde si smešten u Lumbardi ... tamo sam skoro odrastao. Pola detinjstva sam praktično u Lumbardi proveo.

Nažalost, moram da kažem da ni Pržine, ni Bili žal, ni Tatinje nisu ono što su bile pre 30, 40 i ahmmm više godina. Ali i dalje su to jedne od najlepših peščanih plaža na Jadranu (kad kažem peščanih mislim na pravi pesak, a ne sitni šljunak). Lumbarda ... ribarsko malo selo (bilo) a imalo 4 peščane plaže ... Da li ovo zvuči kao da sam premator, hm ... ?

Da znaš da je Grk, čuveno belo vino, autohtno vino iz Lumbarde. Potiče iz vinograda između Pržina i Bilog žala.

Ako volite vina, obavezno kod Bireta i Popića.

Ako odete, spomenite im neke Novosađane, ... jedriličare ... skipere ... Lumbarđane ...  🙂  kažite im da su vam oni preporučili da ih posetite.

Na južnoj strani ostrva, od Pržina do Brne, svaka uvala je prelepa: Rasohatica, Lučica, Pupnatska Luka, Smokova, Žitna ... ma svaka.

Ali mana nekih od tih uvala  je da vam treba neko plovilo.

Kako god, uživanje vam ne gine ... Cela Korčula je pre-le-pa!

Ja ću (mi ćemo, žena i ja) za vama u ponedeljak, opet preko Durmitora ali se sad spuštamo u Bokakotarski zaliv pa celom magistralom prema gore. Na moru spavamo na Pelješcu, Pagu i Malom Lošinju.

image.png.5768ddf246e745d3a07f4300f2d1c31f.png

Nećemo na Korčulu ali ćemo da vam mašemo ...

Sretan put i dobri drumovi !!!

P.S. ako ti treba bilo kakva informacija oko one gornje rute, slobodno cimaj

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 462 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Odoh i ja u ponedeljak ujutro na durmintor, pa posle do korčule. Jeino nema žene u mom slučaju. Mora da radi 🥲

Promenio član plumber.ns
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Jeste li sigurni da ne treba zeleni karton za Bosnu?Ako svracas u Novalju udri neku fotku,zadnji put sam bio 1991 ,mladost sam proveo tamo I zelim vam lep provod.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja