Jump to content

Moto Zajednica

Prvi put u Hrvatskoj - Makarska i Korčula

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 128 postova

"Jadrolinija ukida do daljnjega četiri polaska iz Dominča i to u: 7.20, 9.30, 13.30 i 15.30 te četiri polaska iz Orebića u 8, 10, 14 i 16 sati."

WWW.JUZNI.HR

Iz nacionalnog brodara Jadrolinije objavili su kako od 9. srpnja pa do daljnjega obustavljaju po četiri...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 777 postova
  • Motocikl: K1600GT SE 2016

Ovo su bili ekstra polasci, sad trajekt ide svakih sat vremena, umjesto svakih pola u ovim vremenima. Ionako je taj plovidbeni red bio nerealan. www.Jadrolinija.hr, upisi odakle dokle i dobijes sve sto ti treba

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600N
On 9. 7. 2025. at 15:10, Vandrokaš je napisao:

Pogrešno!

Ponesi puuunooo para i sve proteraj(te) kroz usta. Gde će da izađe, izaberi sam ... 😇

Elem, sretan ti put prekosutra.

I ako su ti već drugi rekli, ne treba da kupuješ karte unapred za trajekt ni u Orebiću ni u Dominči. Nikad nije takav red za karte. Sa motorom ćeš ući na svaki trajekt. Prvo kupiš karte na kiosku i onda, kao što su ti rekli, na ukrcaju, obiđeš red i čekaš da svi izađu i prvi ulaziš. To će ti i ljudi sa trajekta već reći. Motor se ne fiksira dodatno (kao na dužim plovidbama, ovaj trajekt ide nekih 20 -25 min). Samo na centralnu nogaru.

Evo ti cene (od prošlog leta).

image.thumb.jpeg.a60e384e2ade154345d12acf8ed6b8a3.jpeg

Kad budeš išao prema Orebiću, stani na kapetanima na vidikovcu kod vinarije Andričević. Ne zbog vinarije nego zbog pogleda. Prelep pogled na Korčulu a ume i Mljet da se vidi. Pa i dalje ...

Ne znam gde si smešten u Lumbardi ... tamo sam skoro odrastao. Pola detinjstva sam praktično u Lumbardi proveo.

Nažalost, moram da kažem da ni Pržine, ni Bili žal, ni Tatinje nisu ono što su bile pre 30, 40 i ahmmm više godina. Ali i dalje su to jedne od najlepših peščanih plaža na Jadranu (kad kažem peščanih mislim na pravi pesak, a ne sitni šljunak). Lumbarda ... ribarsko malo selo (bilo) a imalo 4 peščane plaže ... Da li ovo zvuči kao da sam premator, hm ... ?

Da znaš da je Grk, čuveno belo vino, autohtno vino iz Lumbarde. Potiče iz vinograda između Pržina i Bilog žala.

Ako volite vina, obavezno kod Bireta i Popića.

Ako odete, spomenite im neke Novosađane, ... jedriličare ... skipere ... Lumbarđane ...  🙂  kažite im da su vam oni preporučili da ih posetite.

Na južnoj strani ostrva, od Pržina do Brne, svaka uvala je prelepa: Rasohatica, Lučica, Pupnatska Luka, Smokova, Žitna ... ma svaka.

Ali mana nekih od tih uvala  je da vam treba neko plovilo.

Kako god, uživanje vam ne gine ... Cela Korčula je pre-le-pa!

Ja ću (mi ćemo, žena i ja) za vama u ponedeljak, opet preko Durmitora ali se sad spuštamo u Bokakotarski zaliv pa celom magistralom prema gore. Na moru spavamo na Pelješcu, Pagu i Malom Lošinju.

image.png.5768ddf246e745d3a07f4300f2d1c31f.png

Nećemo na Korčulu ali ćemo da vam mašemo ...

Sretan put i dobri drumovi !!!

P.S. ako ti treba bilo kakva informacija oko one gornje rute, slobodno cimaj

Hvala ti!

U Lumbardi smo ovde smešteni, mislim da je dobra lokacijaIMG_20250710_205920.thumb.jpg.c4f76b64113744539e115f62fc074b4f.jpg

Čitam devojci za ovo Grk vino, a ona se smeje - "Znam, znam videla sam". Tako da ćemo definitivno da ga probamo 

Malo smo se zabrinuli kad je krenulo ovo loše vreme, ali će na kraju biti super. Neće biti kiše, a temperature će biti podnošljive za vožnju :moto3:

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Kod spomenika ste ... Na dobrom ste mestu. U Lumabrdi ima i gore - dole šetanja a ovo je odmah do mora.

To kod hotela ti je praktično centar Lumbarde. Centar ... :-)))))))

Videćeš da je tu dosta usko sve, pa nema baš veliki izbor za motor (gde ga ostaviti). Ali najbolje uvek da pitaš domaćine.

Kako god, tu odmah desno je "hotelska" mala plaža. Peščana naravno.

Što će reći, možete da se kupate praktično iz smeštaja.

Desno od vas je hotel. Kad krenete desno, idete prema Bilom žalu i Pržinama. I tu odmah desno do vas imate par terasica (restoran, kafe). 

I nemojte potceniti Grka. Opali pošteno.

Uživajte!

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 20 postova

Taj smeštaj u Lumbardi je skroz slučajno došao(plan je bila Istra ove godine). A videćemo kako se slažemo s Grkom :lol2:(verovatno će da me opali, nisam baš neki kapacitet :lol3:)

• Zainteresovan, 777 postova
  • Motocikl: K1600GT SE 2016

Iz centra Lumbarde do Plaza mozes pjeske, mozes motorom, iako ne znam da li naplacuju parking motorima na plazama ( autima naplacuju). Imas 15min setnje do jedne ili druge plaze. Ako ides motorom, bitno je znati da je taj dio ceste jednosmjeran, znaci cesta te vodi iz centra do crkvice pa desno, na Velu przinu, a iz nje ravno gore na Bilin zal, a u centar se vracas do crkvice jednosmjerno ali "gornjom" stranom, a onda opet dvosmjerno do centra. " Gornje" je nama sve sto je sjevernije od nas, a " donje" sve sto je Juznije- npr, iz Splita idemo gore u Zagreb a dole u Dubrovnik 🙂

Ako Grk bude pretezak, tu je uvijek Posip i Rukatac od bijelih vina. E da, imas Studenca market tu blizu, ali Studenac je najskuplji market kod nas. Imas veliki Tommy na ulazu u Korculu, koji je dosta opremljeniji i jeftiniji. 

Pazi na kamere, imas ih par u Korculi i prema Lumbardi. Ako pise 50 vozi 50. A ona jedna u centru Orebica kod skole kad ides na trajekt/ s trajekta je na 40kmh, i tamo ja vozim 39.

Ocito je da ne znam crtat ravne crte

132.png

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• U prolazu, 20 postova

Evo malo dosadašnjih utisaka

Put preko Durmitora PRELEP. Nismo očekivali onakve predele. Imali smo sreće da uopšte nije bila gužva (generalno smo bili bez gužve u saobraćaju ceo put od Beograda do Makarske), pa smo mogli i da usporimo i uživamo u pogledu bez ometanja drugih ljudi jer ih nije ni bilo u našem smeru. Put jeste uzak, ali kad se ide motorom nije problem (još smo mi imali bočne kofere). Treba proći ovim putem jer i ako smo na slikama videli šta nas čeka, uživo smo ostali bez teksta.

IMG-20250713-WA0002.thumb.jpg.75b8462760b55fbad0d6ede3b3a9f27b.jpg

Kanjon reke Pive takođe jako lep za vožnju. Dobar i zabavan put. Dosta neosvetljenih tunela na čijem izlazu se otvaraju novi pogledi na kanjon.

Put od Šćepan Polja pa skoro sve do Foče je baš loš, a dosta je prometan.

A da, kod Žabljaka smo svratili na Crno jezero. Ulaz do jezera se plaća 5 evra po osobi pa je bolje odvojiti malo više vremena za obilazak. Mi nismo znali da se plaća ulaz, ali kad smo već došli napravili smo kraću pauzu na jezeru. 

Prvi dan u Makarskoj smo se malo smorili zbog ogromne gužve na plaži, ali smo sutradan otišli na Cvitačku plažu koja je van centra i na kojoj nema gužve.

Toliko za sada :jee1:

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Odlično da vam dobro ide. A i ostalima.

Mi smo već stigli do Malog Lošinja.

Šaljemo putešestvije kad se vrnemo ...

E da ...

Savet za sve kojima uzak put, bez ograde a leeepimm rupama sa strane, nije mio, obavezno pravac za prelazak Durmitora iz Žabljaka (Virak) prema Trsi i  Plužinama.

Tim pravcem je 90% puta sa desne strane brdo a ne provalija. Tako da je mimoilaženje sa kolima mnogo bezbolnije.

20250715_110108.thumb.jpg.29532a9f7e72b81ba6f35fe534152a99.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x

Svi su manje više sve rekli! 
Pomenuo bih Restoran Hajduk, udaljen koji km od starog grada, najbolji gambori na buzari ikad, i seljacko domaćinstvo Malta na istom potezu, obavezno domaća salata i jagnjeći kotleti! 
Korcula je sva predivna, a ako mislite ići na izlete, Proizd, brodom iz Vela Luke vam ne gine za uživanje pravo 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja