Jump to content

Moto Zajednica

QJMOTOR FORT 400

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Drug je uzeo Qj Fort 400 za 2025 model sa grejacima rucica i sedista. U povratku sa naseg putovanja kod Velike Plane skuter je promenio zvuk i poceo cudno da radi. Skuter je trenutno u servisu gde je jedina informacija da su uvazili garanciju i ceka se  novi agregat. Da napomenem da je skuter presao samo 5500km. 

• Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: QJ Fort 4.0

Oprema zavisi od godista. Doduse Kinezi u godinu dana promene tri paketa. Prvo se pojavio Fort 350, pa 4.0, a sada ima i 400. Motor je isti 350ccm i 34ks, ali su nivoi opreme razliciti. Fort 350 i prvi 4.0 nemaju grejace sedista i rucica. Nemaju kamere i TCS. Sada i 4.0 i 400 imaji tu opremu. Bezveze je sto je i za grejace rucica i sedista kao i za TCS potrebno uci u meni. Ja ima Fort 4.0 bez te opreme kupljen u oktobru 2024. Do sada sam presao 9000km. Isao sam do Trebinja, Neuma, Mostara, Sarajeva, po Vojvodini, do Djerdapa itd. Iz BGDa sam. Uglavnom sam putovao sa njim. Do sada nisam imao nikakvih problema. Uradio sam servis na 1000km oko 8000 dinara i drugi na 6000km, takodje nesto vise od 8000din. Imam karticu udruzenja Na dva tocka pa imam popist u Autoprometu gde sam kupio motor. Potrosnja mi se krece oko 3.5l, a do Trebinja je umeo da spusti i blago ispod 3l. Mislim da mi nikada nije presao 3,7l. Visok sam 185cm i do brzina od 120km/h zastita od vetra je ok. Ne znam kolika je max. brzina, vozim umereno. Brzine do 120 pa i 130 sasvim fino podnosi i sa dvoje. Meni 110 najvise prija zbog vetra. Sediste je udobno i nikada me nije zabolela zadnjica, ali malo klizi. Gospoja mi se zali da i ona klizi, ali joj je udobno. Svetla su sasvim ok i nocu. Ogibljenje bi bilo pozeljno podesiti sa dvoje. Sa jednom osobom fabricki podeseno ne oseca rupe mnogo. Ubrzanje je ok za skuter sa 350ccm, cak i sa dvoje mi nije bio problem da preticem. Nije bas ko neki jaci motor, ali ko je umeren, sasvim ok. Nadam se da sam ok preneo iskustva za ovih 9000 predjenih km. Planiram u septembru do C.G. i verovatno opet do Djerdapa. Da u periodu razrade meni su rekli da ne prelazim 6000 obrtaja do 1000km. Ja sam se toga i pridrzavao. Ulje nisam nikada dosuo.

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Klizanje može da ti reši Srđan iz Surčina preradom sunđera sedalnog dela, ako ne menjaš fabričku navlaku nije ni skupo. Meni je to uradio na SR3 i mnogo sam dobio na udobnosti i komforu vožnje što se baš oseti na dužim putovanjima

• U prolazu, 15 postova
pre 53 minuta, nuk je napisao:

Klizanje može da ti reši Srđan iz Surčina preradom sunđera sedalnog dela, ako ne menjaš fabričku navlaku nije ni skupo. Meni je to uradio na SR3 i mnogo sam dobio na udobnosti i komforu vožnje što se baš oseti na dužim putovanjima

Razmisljao sam se o tome. Mozda probam i sa onim podmetacima sa Temua i slicno. 

• U prolazu, 15 postova

Ono sto bih dodao o motoru je da navigacija radi super i da je ekran odlicno vidljiv i pri jakom suncu. Lose su uradili poziciju kontakt brave pa ako se ne koristi NFC kartica, kljuc moze da se slomi prilikom slilaska sa motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja