Jump to content

Moto Zajednica

Kineski lanac

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Interesuje me vase mislenje u vezi kineskog lanca za motor, ali vise statistika (bez predrasuda da je sve kinesko ...  :-X ) - recimo da li znate nekoga kome je pukao kineski lanac ili sluzio dobro i sl. Znam ja vrlo dobro da je original lanac mnogo bolji i sigurnji, a u isto vreme i kosta skoro cetiri puta vise... Razmisljam da probam kineski lanac za ovu sezonu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Hvala Bobane, znam  ;)  a kineski je 30 evra  ::)

Imao sam istu dilemu kao i ti pre godinu dana.Evo sta sam uradio :

Kada sam se raspitivao u NS-u za lanac otishao sam prvo u KEEWAY tu u Cara Dushana.Zatim me prodavac uputio u njihov servis gde sam postavio pitanje :  Da li uzimati kineski lanac?

Serviser mi je licno rekao da su svi kineski lanci izuzetno loshi i da u roku od godinu dana (nekada cak i manje) ljudi su ih morali menjati jer se oklembese i veoma brzo istroshe, tako da pre ili kasnije sve musterije su dolazile zbog lanca i kupovale DID.

Naravucenije : KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE !

Uzmi DID i reshio si stvar jer kako god da pogledash.......skuplji lanac ti sleduje.

• Drug član, 2143 postova

Posto je lanac osnovni pogonski deo motora, ja se nikako ne bi igrao sa Kineskom kopijom. Pogotovo za off-road motor kakav je tvoj, zamisli pukne ti negde u nekoj nedodjiji ?

;)

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Kinroad 250

Nemojte mi samo kineski lanac spominjati  >:(  nov motor, prva sezona, pucao je  5 (pet) puta i to u kratkom vremenskom periodu. Dva puta je puko u istom danu i to, kao sto Gremlin kaze u nekoj nedodjiji, nocu,dok sam se vracao kuci iz BG-a,posle toga je pucao tri puta dok sam ishao da kupim novi...

• Drug član, 1359 postova

moram priznati da sam se prosle godine zajebavao sa lancem na krosu malom jer mi je pukao pa sam hteo da ga nastavim od drugog . lepo sam izbio spojke na kinezu sa tackasem ali kad sam probao to na drugom starom nekom nije islo nikako onda sam ukapirao da je lanac toliko los da nije nizasta pa sam brusilicom skratio taj stari i namestio njega .

moj savet nemoj stavljati kineski lanac da te ne saceka iznanedjenje i da te ostavi negde . bolje ulji dobro stari i vozi tako dok neskupis pare za drugi .

pozdrav

Jel ti DID kompleti imaju za sve motore-npr gpz500s?Koji jos drugi proizvodjaci postoje u konkurenciji?Gde ima u Novom Sadu?

Primoto

Futoški put 44a , 21000 Novi Sad

Telefoni: +381 (0)21 402-376, Mobilni: +381 (0)64 195-49-10

ne znam zaista. ako taj lanac moze da izdrzi jednu sezonu, meni to odgovara za sada. imam primer Hitmana, koji je stavio na DR 350 kineski lanac i prosao sa njim 20.000 bez problema, pritom nije nesto cuvao motor  ;D i dizao ga je na zadnji  ::)  moj sadasnji lanac vise ne valja nista, ne moze vise da se zategne uopste... jos i ova kriza, samo su neki troskovi sa svih strana...

Ajde sada na trenutak zanemari cenu i razmisli ovo:

Da li je 70e razlike vredno rizika da ti pri voznji pukne lanac ili ne daj boze zaglavi ?

Zbog 70e razlike, mozes imati nekoliko stotina eura stete , a da ne spominjem rizik od padanja i lomljenja kostiju.

• Svrati ponekad, 303 postova

Lanac 30 + lancanici oko 50 oba, su ukupno 80. ako je set 100e onda je za 20e razlike glupo kupiti nesto sto je neprovereno !

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne zezaj se sa kineskim lancem, ako ti pukne negde u nedodjiji odguraces motor, ili ce te neko slepovati, problem je sta ako pukne i nanize se na prednji lancanik, polomi ti dekli i iskrivi osovinu prednjeg lancanika ? Ili ti se uplete u zadnji tocak, pa nastradas negde zbog njega ? Ja ga ne bi stavio da mi ga poklone.

• Drug član, 1466 postova
  • Motocikl: k25

Doduse moze svaki da pukne ali kad smo kod tog kineskog samo zamisljam situaciju

da u sred neke brze krivine,pri dodavanju gasa da bi se izvukao iz iste lanac zakaze (OTKINE SE)...

BRRRRRRRRR I NE POMISLJAM STA BI SE DESILO POSLE TOGA

PS.Kalina bolje sacekaj jos koji mesec i kupi pravi lanac

nego da svaki put sedas na motor sa predrasudom i dodajes gas sa strahom...

Lanac 30 + lancanici oko 50 oba, su ukupno 80. ako je set 100e onda je za 20e razlike glupo kupiti nesto sto je neprovereno !

Lancanici su mi u dobrom stanju, treba samo lanac.

U "nedodjiju" nikad ne idem sama, ali plasi me eventualna steta na motoru koju bi mogao da izazove taj kineski lanac ako pukne... verovatno cu da sacekam jos malo pa cu da uzmem DID  ???

• Drug član, 2265 postova

Zavisi od lanca. Ima dosta dobrih, ima i katastrofalno losih (Zoo_lee-jev primer). Kod mene je izdrzao oko 15000, istegao se i trebalo bi ga zameniti, u pitanju je lanac na Qingqi qm250, ako ti takav odgovara, onda bi mogao da prodje. Osim po "statistici", vidno je jaci od vecine kineskih lanaca. Za njihove endurce ne znam kakvi su lanci, ali se ne secam da se neko zalio. Mislim da im je jedino za 125-ice losiji, i da bi ga sa tvojim motorom lako pokidala.

P.S. nije nesto preterano odrzavan, za tu cenu se ne isplati kupovati sprejeve. Mazan je uljem po principu kad se setis.

bicu iduce nedelje tamo i mislim da cu imati vremena da slikam malo pa cu pustiti slike . u kini se razlikuje roba za kinu i roba za izvoz . roba za kinu ima samo kineska slova po sebi i natpisima , roba za izvoz ima natpise na engleskom (cak i kad pise ovako "made in china" , mora da budu sve kineska slova ) . normalno sav uticaj je posle na ceni jer je roba u kvalitetu skuplja dosta . e sad ova kvalitetnija roba se nedonosi ovde jer ko bi kupio nepoznat kineski lanac koji kosta 20-30 evra jeftinije nego didov.

Po meni bolje ako ima neki kolega da pokloni neki stari lanac koji jos moze da se vozi da se javi , dok neskupis pare za nov kvalitetan i uzivas.

najlaksi nacin da vidite kakav je kineski lanac je da kupite pet karika i kuci pokusate da na drvetu izbijete nitnu nekom silom , tackasem , ili nekim drugim tankim metalom uz udaranje cekicem . kad to uradite bez brusilice razumecete kvalitet .

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Imam ja stari lanac od afrike, jedna karika je isecena brusilicom. Lanac je neravnomerno istegnut, zato sam ga i zamenio, ali ako ti odgovara poslacu ti.

• Svrati ponekad, 303 postova

Lancanici su mi u dobrom stanju, treba samo lanac.

U "nedodjiju" nikad ne idem sama, ali plasi me eventualna steta na motoru koju bi mogao da izazove taj kineski lanac ako pukne... verovatno cu da sacekam jos malo pa cu da uzmem DID  ???

Moja preporuka je da se uvek zamenu lanac i lancanici, svaki lancanik se vremenom prilagodjavao istegljenom lancu i nemoguce je da je u fabrickim merama !    ;)

i ja sam za to ali kad neko nema para za nov lanac bolje ista nego nista . nemoj te nikad praktikovati kombinacuju novi zubcanik stari lanac , to nikako ova bar moze da prodje .

nepravilno istegnut lanac neigra nikome jer oh unistava zupcanike , bolje istegnut nego nepravilno istegnut . mada i ja lupam tesko je lanac pravilno istegnuti ali bar da nije velika razlika .

ajed ako neko ima neki jos lanac da je promenjen preventive radi zbog kilometraze .

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: super tenere 750

Meni je na keeway speed 150 na predjenih 12000 km dva puta pucao lanac,sad bi uzeo bilo koji samo da nije kineski.sva sreca oba puta je pukao pri brzini od 8 km na sat,prilikom starta.gde mogu u NS kupiti lanac srednjeg kvaliteta(da nije kineski)?

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Imati motocikl je skup sport.To ne znaci da (na tako vaznim stvarima) treba da se stedi.Sa kitovima (lanac,lancanici) poznatih proizvodjaca,uz elementarno odrzavanje prelazi se i do 25000 km.DID extra,probati REGINA ili TSUBAKI

• Svrati ponekad, 399 postova

meni je na kinroad 250 sljakao 10 000km...bez skoro ikakvog specijalnog odrzavanja..samo ciscenje krpom i prskanje motulovim offroad sprejom...a vozio sam i po kisi i prljavstini...lik kome sam prodao motor je presao jos 10ak hiljada...ne verujem da ga je nesto odrzavao...otisao na more...povezao nekog lika od stotinak kg i pukao mu lanac na pola puta...dakle...

nemam sta da prokomentarisem...samo sam ispricao dogadjaj :)

• Svrati ponekad, 139 postova

Interesuje me vase mislenje u vezi kineskog lanca za motor, ali vise statistika (bez predrasuda da je sve kinesko ...  :-X ) - recimo da li znate nekoga kome je pukao kineski lanac ili sluzio dobro i sl. Znam ja vrlo dobro da je original lanac mnogo bolji i sigurnji, a u isto vreme i kosta skoro cetiri puta vise... Razmisljam da probam kineski lanac za ovu sezonu.

ja sam imao dva puta problem...naime,,,na motoru je lanac bio dosta star,i hteo sam da kupim nov,odem u prodavnicu i vidim...lanci za motore,ima kineski,indijski,ceski.,..vidim ja cenu,kineski 550din a ceski 1300...i naravno,kako sam "pametan" kupim kineski...krenem za Knjazevac,i na ulazu u Knjaz lanac pukne...i to pukne na 3 mesta...(niakd mi se nije desilo da pukne)...doguram ja motor do stana,i izadjem da vidim jel ima po Knjazevcu lanci,nadjem i za 100din manje nego u ZA taj ceski lanac...dam lepo 1200 din,i dan danas se vozim,a prosle je 6-7meseci...svremena na vreme podmazujem lanac sa uljem za lanac motornih testera,i mogu vam reci da se lepo poakzalo...ono je med,tecno ali preterano gusto...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja