DusanMadic 1 Napisano Maj 5 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Imam Yamahu XMAX 250, godište 2016. Prilikom poslednje zamene ulja, majstor mi je usput spomenuo da fali sito koje služi kao filter i rekao da bi to trebalo što pre da se reši. Kada sam ga posle par dana pitao detaljnije, rekao je da se ne seća jer radi na desetine motora dnevno. Znam da motor ima standardni uljni filter, ali me zanima čemu tačno služi to sito, gde se tačno nalazi, da li može da se nabavi kod nas, i ako neko ima sliku kako izgleda, bio bih zahvalan da podeli. Svaka informacija je dobrodošla! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 528 Napisano Maj 5 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Кад одвијеш шраф за испуштање уља, ту имаш то сито и федер, мада ако имаш филтер уља онда не би требао да имаш то сито Погледај овај клип https://youtu.be/NPua-d2sHMM?si=2Lr_XlK76uy8OUmT 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11828 Napisano Maj 6 Ne silazi, 2712 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan 2t ulje u 4t masinu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Maj 6 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..dve flase 2T su ti 4T kada saberes, jednu ili tri sipati (u 4T) nije dobro! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Maj 6 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Trebam li reci da je sala u pitanju...? Da se ne zezne neko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5852 Napisano Maj 6 Ne silazi, 4376 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, DusanMadic je napisao: Znam da motor ima standardni uljni filter, ali me zanima čemu tačno služi to sito Nema ta Yamaha filter ulja, nego to sito, kao na GY6 agregatima. Sito glumi filter, tj. može da uhvati neke veće komade nečistoća ili opiljaka, ali nakon razrade motora, uglavnom baš i nema neku funkciju. Potraži sito za kineske 4T skutere, na primer ovde: https://motobikeshop.rs/proizvod/filter-ulja-sito-kineski-skuter-gy6-50cc-4t/1096772 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 528 Napisano Maj 6 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, cezarpa said: 2t ulje u 4t masinu? Ако си мене питао, нисам обратио пажњу на уље него да види човек где му се налази сито Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMadic 1 Napisano Maj 6 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Nema ta Yamaha filter ulja, nego to sito, kao na GY6 agregatima. Sito glumi filter, tj. može da uhvati neke veće komade nečistoća ili opiljaka, ali nakon razrade motora, uglavnom baš i nema neku funkciju. Potraži sito za kineske 4T skutere, na primer ovde: https://motobikeshop.rs/proizvod/filter-ulja-sito-kineski-skuter-gy6-50cc-4t/1096772 Hvala buraz, tako mi je rekao i majstor da je to jedini "filter" to sito. Reci mi ako bi uzeo za kineski 4T bojim se da li je gustina ok tipa da nije pregusto sito pa da motor ostane bez dovoljnog protoka ulja. Izvinjavam se ako je pitanje glupo, nisam neko ko je bas majstorski nastrojan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11828 Napisano Maj 6 Ne silazi, 2712 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalobi da sva sita lice jedno na drugo,prodje ulje,ostanu opiljci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5852 Napisano Maj 6 Ne silazi, 4376 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nemaš tu brige. To je najobičnija mrežica, nalazi se na najnižoj tački kartera, da u nju upadne, tj. da ulovi neko potencijalno opasno parčence metala, opiljak ili nešto slično, ako postoji, kao kad ribica upadne u meredov 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMadic 1 Napisano Maj 6 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg @cezarpa hvala drugari. Da li je opasno voziti skuter dok se nabavi sito, a i bilo bi steta da isipam ulje jos nije vozeno ni 100km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5852 Napisano Maj 6 Ne silazi, 4376 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, teoretski, jeste rizično, praktično i nije. Na mom skuteru je isti princip, i nikad nisam našao nikakav opiljak prilikom menjenja ulja. Možda je bilo čestica samo nakon prvih 500 km i razrade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...