jasminko VIR 1600 Napisano juče u 17:56 I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Danas odvezoh motor na tehnički pregled i registraciju, sve prođe kako treba, odoh do MUP-a, i tu sve srteno završih. Polako krenuh kući kad trt, ne radi mi levi migavac. Kad sam došao do kuće primetim da mi ne radi ni sirena a ni veliko svetlo. Rasturim onaj komplet dugmića na levoj strani volana, sve ok. Dobro je, računam, sigurno je jedan zajednički osigurač za celu stranu pa je otišao. Sad ćemo da ga zamenimo........ ......trt... Pola motora sam rasturio ali ni jedan osigurač ne nađoh. Mrak me sve više hvata a živci napuštaju. Ne mogu da verujem da mi nešto što ni ne liči na problem, postade veliki problem. Ima li ko pametan ovde da pomogne meni glupom ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14171 Napisano juče u 18:03 Integrisan, 7757 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam tačno ali sam negde nekad čuo video da ima elektronski modul preko kojeg sve ide. Vidi kontakt tu ili je on krepao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano juče u 19:02 I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Au... Ajde sutra je novi dan pa ću da nastavim. Verovtno je sva ta elektronika ispod rezervoara ? Pa da li je moguće da ima neki kanbus i da nema osigurače i da ako se pokvari možeš samo da plačeš pored njega ? Ima li možda neko iskustvo sa ovim problemom ? Nije valjda da sam ja prvi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 365 Napisano juče u 19:08 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Osigurače sigurno nema, e sad može biti da ti je negde nešto u kratkom spoju pa modul prekine struju zbog toga. Ja bih krenuo da otkačujem jedan po jedan potrošač i proveravam dali su u kratkom spoju. Imaš na forumu kolegu Đunta koji radi BMW pa mu pusti direktno poruku, hoće i zna da da savet! Ja sam samo vozač BMW sokoćala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4324 Napisano pre 23 sati Ne silazi, 6651 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan CANbus je u pitanju. Ako je nešto od elektrike ugrađivano, dirana instalacija i slučajno, moguće je da je negde došlo do preopterećenja ala kratak spoj i onda dolazi do prekida struje ko da je osigurač iskočio. Zatim, kontakt brava, prekidač, može da pravi problem, jedna indikacija je da displej malo kasni sa pojavom nakon okretanja kontakt ključa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 23 sati I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Ima li mu leka ?? To jest, kako se popravlja ? Nezgodno bez levog migaleca. Ništa nije dirano baš odavno. Nije vožen nekoliko meseci, povremeno paljen, sve bilo ok. i tako reći u vožnji se desilo da su prestale da rade ove tri funkcije ( migavac, sirena, dugo svetlo i ablend). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7545 Napisano pre 22 sati Drug član, 3132 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Proveri džek levog klastera prekidača na glavni vod, na CDI ili gde već ide. Kontakt sprej neće škoditi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako stvar radi na tvom motoru ali nam mom sokocalu F800GS da kazemo isti slucaj sve je krenulo od levog migavca, kada pogledas on se i najvise koristi na levom klasteru kako to stoji na F800GS (cuo sam da neki imaju desno migavce ali to nema veze sa ovim sto cu reci) Ovde je indikativno da imas prekid rada na levom klasteru ako su sve komande koje su otkazale tamo, proveri da li je tako i kod tebe, ovde nema osiguraca vec da kazemo centralna elektronika ZFE koja prima komande sa klastera i dalje upravlja sa funkcijama ukljucujuci i migavac naravno. Na skori svim modelima BMW pa sve do 1600GT poznat problem pucanja flat kabla u klasteru komandi gde je serija mikrovodova do konektora koji ide na ZFE, to krene da puca i tvoja komanda ne ide vise na ZFE, strada prvo vod najblizi ivici flata pa onda dalje i tako otkazuju te funkcije. Ako je to slucaj kod tebe treba lepo jedna lupa, da se otvori klaster i da se proveri flat kabal pogotovo na prevojima. Drugo kvar moze da se locira sa Diag SW tako sto saljes komande na ZFE i palis migavce, sirenu, dugo svetlo itd i tada skontas da stvar radi ali komanda do ZFE ne radi. E sada, klaster zna da bude skup i moze da se desi da dobijes isti sa fabrickom greskom bez revizije, popravku moze da uradi dobar elektronicar sa bypass zicama tamo gde je bio prekid i dodatnim fiksiranjem citavog dela flat kabla, jer se on cepa kao papir na 2 dela. Ovo je moje iskustvo a dao sam ti ideju sta da proveris. Slika je zumirana da ne bude zabune, ovo je sve mini, skoro da se ne vidi golim okom osim ako detaljno ne pregledas pa uocis neku nepravilnost Promenio pre 14 sati član GixxerK6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 12 sati I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi ovaj deo koji si slikao ? Juče sam rasturao taj sklop migavac-sirena- svetla i ne mogu da prepoznam taj deo. Inače kod mene ovako izgleda taj sklop : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 10 sati Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Kada otvoris levi klaster (ako ti je tu migavac ne vidim na slici) pogledaj unutra kako izgleda, imas tastere i vidi na koji nacin dolaze kontakti na te tastere, kod mene na F800GS je taj flat. Opticki prvo proveri ali veoma detaljno da li vidis neka ostecenja, moze da se proveri i rad tastera pipanjem na kontaktima konektora, kod mene zajednicka masa a + baci na masu kao komandu za ZFE. Drugo kao sto rekoh uz ISTA, Motoscan ili neki drugi Diag SW mozes da zadas komande direktno na ZFE bez uticaja klastera, pa ako sve radi to onda znaci da je sve iza ZFE ispravno ukljucujuci i ZFE ali je problem negde ispred sto bi ukazalo na klaster komandi i zice do ZFE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 10 sati Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne slike kako to izgleda na F800GS, levi klaster unutra 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4324 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 6651 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Bila je tema gde čovek nije mogao da reši problem u par zvaničnih servisa u HR i Bosni, ja sam bio predložio da prvo proveri konektore u instalaciji, menjali svašta i na kraju je bio neki džek. Ravni kablovi se ne izlažu mehaničkom naprezanju da bi pukli, jedino termički. Odlične su ove objave, sa fantomskim kvarovima elektrike se teško boriti. Nego, niko ne pomenu same sijalice, one mogu da naprave kratak spoj. Ja se inače ne bavim strujom, zovnem školovanog električara Mojsu, ili Nikolu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 8 sati Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi korak i najprostiji ne diras ništa, ako motorce ima ZFE, zadati mu komande i videti rezultate, sve će se samo kazti , to je pola puta do rešenja tj eliminacija dobrog dela Koji je to model, K27?Slikaj mi Diag konektor da vidim imam li taj kabal Sent from my SM-G975F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 8 sati I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Misliš na ovo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 8 sati Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan To je konektor za Diag, imam kabal, javi samo model motora koji je K aloje K sa vidim da li softver priča sa tvojim motorom. Ako ga imam možemo da povežemo i da vidimo da li imam za njega testiranje tih funkcija, to znamo samo kad povežem. Sent from my SM-G975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 7 sati I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Povezali smo sa GS911 i sa MOTOSCAN i kaže nema greške. Izbacilo je i ovo: Mada se mi nešto ne razumemo u dijagnostiku i šta sve to može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 825 Napisano pre 7 sati Drug član, 1448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Idi na control units pa na ZFE iz menija i kada udjes traži opcije da testiras funkcije ZFE, ne znam napamet kako izgleda taj interface. Kad kažem funkcije, to su komande između ostalog sa levog klastera, migavci, sirena, svetla itd. Imaš sve šta ti treba Sent from my SM-G975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 7 sati I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Sklopio sve i krenuo kući, pomirio se sa tim da to mora neko stručan da reši. Usput ostvim upljena duga svetla da vidim ako slučajno proradi i upali mi se plava lampica, proradila duga svetla, probam žmigavac, sirenu...sve radi normalno, pritisnem dugme za gašenje žmigavca i sve ponovo prestane da radi. Desilo mi se to sad tri puta. Dugme-prekidač za gašenje žmigavca se nalazi na desnoj strani volana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1600 Napisano pre 1 sat I N S T R U K T O R, 1225 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam sada da zavirim šta se dešava u desnom snopu prekidača ali nisam znao- smeo da otvorim i da vidim šta se dešava unutra. Ne znam kako( ili koliko jako ) smem da povučem onaj taster za startovanje motora(Crveno dogme) da bih mogao dalje da ga otvaram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...