Jump to content

Moto Zajednica

MotardINN

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Jel neko kupovao preko njih,kakva su iskustva?

Video sam

WWW.TRADEINN.COM

Get Oxford Dakar D2D Air in Grey for 122.49 €. Ideal for motorcycle with fast delivery. Buy Jackets at...

A cena je da ne kazem duplo bas ali skoro...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4098 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja sam kupovao, kao i mnogi sa foruma. Ako je sa lagera, roba stiže brzo 7-15 dana max. Sve je korektno, samo biraj Poštu Srbije, tako je i najjeftinije. Ne pišu poštarinu u cenu paketa, što je lepo, ali naplatiće ti svakako naši i porez i carinu, ako je vrednost preko 50€.

• Sviđa mi se 1

Mislim da ne ide za ovakve narudžbine ta matematika. Carina je 10%, što je za ovu jaknu iz primera manje od 20€. Roba je iskazana bez poreza, a plaća se svakako. VAT za Nemačku ili PDV za Srbiju. Poštarina preko Pošte je samo 11€. Tako da i nema uštede preko Deprevoz.

• Drug član, 1124 postova
  • Motocikl: Lep

Imas temu vec o ovoj radnji i bila su pozitivna iskustva. Ja bih nesto da narucim, nego ne znam kako ide oko slanja airbaga i ovo oko DHL-a (ne zelim DHL, UPS itd. :) )

Nisam sad ukapirao:stabre: Ako pričaš o MotardiNN, samo biraš Poštu Srbije za dostavu, i to je sve:

image.thumb.png.bedddf2a89b3cf0aa90af7af01ac9165.png

Promenio član boza_kg

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Voge SR3
On 19. 4. 2025. at 17:21, boza_kg je napisao:

Mislim da ne ide za ovakve narudžbine ta matematika. Carina je 10%, što je za ovu jaknu iz primera manje od 20€. Roba je iskazana bez poreza, a plaća se svakako. VAT za Nemačku ili PDV za Srbiju. Poštarina preko Pošte je samo 11€. Tako da i nema uštede preko Deprevoz.

Na robu vrednosti preko 50eur se zaračunava carina od 10% pa pdv na ukupnu sumu što iznosi 32% ukupnih dažbina tako da ima uštede sa Deprevoz i na ovu cifru

• Sviđa mi se 3

Ja već objasnih, al evo ponovo - roba je iskazana bez poreza, za međunarodne pošiljke. Porez se plaća u zemlji dospeća. Platio bi i u Nemačkoj PDV, isto kao i u Srbiji. u EU nema carine, a poreza svakako ima.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Evo da budemo još precizniji, ovako bi izgledala kalkulacija. PDV u Nemačkoj je 19%, u Srbiji 20%. Za DePrevoz plaćaš uslugu 20€, a za preko Pošte carinu. Lupio sam poštarinu do Nemačke, ne znam koliko iznosi. Sve u svemu, jakna od 116€ tamo, kad stigne do nas izađe malo jeftinije preko Pošte, sa sve carinom.

image.png.f50b8a69aa346e0a90ec8b5968be3cee.png

Plaća se još i lokalna poštarina od carine, do mesta isporuke, ako nije u tim većim centrima.

Kod nas u Barelu, takva jakna košta 194€, kad nije na akciji. Sve u svemu, 30€, ili manje uštede, uz čekanje.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Voge SR3

Sinoć sam malo pretraživao na sajtu pa recimo određeni artikli na akciji imaju različitu cenu u zavisnosti koja se zemlja isporuke izabere, primera radi cena jakne koju sam gledao, kada se odabere Srbija ima 26% popusta a kada se odabere Nemačka ima 11% tako da i to treba proveriti kada se kalkuliše sa finalnom cenom

To može da bude marketinška caka. Na pr. ako je magacin iz DE, i isporuka u DE, onda je u cenu već uračunat VAT. A kad šalju u treću zemlju, bude sa odbitkom poreza, pa je onda kao veći popust. A mogu biti i razni drugi razlozi. Trgovina je složena u pm.

Sve u svemu, uvek treba proveriti i iskalkulisati troškove. Bude i kod nas ponekad ista roba jeftinija, kad je na akciji i sl.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja