Jump to content

Moto Zajednica

spustanje malog stroma,da li je izvodljivo ?

Recommended Posts

• MK SO Zandarmerije, 641 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

,pozdrav,zanima me zna li neko da li se na novom stromu 650 xt moze odraditi spustanje motora ( nisam ga jos probao ali po visini sam otprilike tu negde da bih mogao da ga drzim na prstima ,imam 176-177 )   .vidim da postoje setovi "koske: za spustanje pozadi. da li je to izvodljivo,u kombinaciji sa spustanjem prednjeg dela tj da se popuste trouglovi i malo izvuku stapovi gore ?   merkam novog 650 xt-a ,pa me ovo bas zanima,da ne idem da ga probam bezveze,nisam iz bg.

Promenio član brankoXM

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2020 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Mislim da ti nece biti problem sa tvojom visinom i da nemaš potrebe da spustas motor. Eventualno možeš nesto oko sedišta da cackas da smanjis par cm mada ni to ne mora.

• Sviđa mi se 1

znam....znajuci sebe,ako odem i sednem,odoh u kredit :) :)

• Haha 1

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Voge SR3

Lično nisam stekao utisak visokog sedenja na v stromu, i sam sam u potrazi pa sam iskoristio priliku na sajmu da upoređujem

• Ne silazi, 2779 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Ja sam 173 i jedva dohvatam pod "na prstiće". Probao u salonu kod Slobe... Njegovo mišljenje je da se prvo spusti sedište, što kaže i @bopk, par cm, pa onda ako opet ne odgovara, koske...

• Drug član, 2897 postova
  • Motocikl: strom 650

Može na sedište može na koske.Prednji deo ne mora ako se malo spusti na koske.

Kod mene možeš probati

Promenio član JevtaNS

• Drug član, 1095 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Nemas potrebe da ga spustas. Ja sam 181 i lagano obe noge spustam na zemlju 

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Pa ako ja sa 181 komotno spustim obe noge ravno i to savijenih kolena, racunam da ce i njemu biti taman. Uostalom bitno je da se moze bar 1 noga osloniti ravno, ne trebaju obe 😀

• Svrati ponekad, 347 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Ja mog stroma nisam spustao iako sam 174 cm, sit sam se navozao nikad nisam osetio visinu na njemu .....

• Sviđa mi se 1

bitna je i tezina,ne legne isto pod vozacem od 70 i 120 kila

Svakako se nasteluje preload zadnjeg amortizera.

Otidji u salon sedi na motor pa onda razmatraj treba li spustanje ili ne. Po meni, bespotrebno ces mu narusiti ciklistiku.

• Mr., 588 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Ne vjerujem da mu ikakvo spustanje treba sa 177. Ja sam 177 i vozim GSA 1250 standardne visine sjedista. Spustio sam sjediste na low i vozim bez problema. Ne mogu oba stopala full spustiti ali dodirujem tlo dovoljnom povrsinom obuce da nemam vecih problema. Vjerujem da je sjediste na Stromu dosta nize

• Drug član, 2897 postova
  • Motocikl: strom 650

Sve se vozi problem je kad treba stati na neravom kada treba malom brzinom popeti na ivičnjak ili sično.Dotle nećete spuštati ogibljenje.

To jeste ali na koji god motor ove katerogije sednes, svi imaju visoko sedenje i mora se paziti kad je neravno. Strom je sa 835mm prosek neki. Afrika je bila 850mm koliko se secam ali usko sediste i mekse ogibljenje i lagano obe noge ravno na zemlji. Strom sa 835mm sve identicno. Nista dok sam ne sedne na motor i vidi stanje.

• Mr., 588 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
3 hours ago, JevtaNS said:

Sve se vozi problem je kad treba stati na neravom kada treba malom brzinom popeti na ivičnjak ili sično.Dotle nećete spuštati ogibljenje.

17000 KM do sad preko Alpa i Karpata i nije bilo potrebe. Al svako kako misli da mu je najbolje

uslov mi je da sam stabilan u mestu. ni tft,ni  elektro-pomagala,ni grejaci, sve to nek nema. ali stopala ima da budu na zemlji. ako ne- uzima se drugi motor. no ako stromic moze da se spusti (ne mislim na sediste) onda ok.  kako god uticalo na vozne karakteristike, kao da ja sad umem te detalje da primetim. noge na zemlji uslov-sve drugo kompromis.necu da silazim kad treba da podjem pola metra unazad.

Promenio član brankoXM
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja