Jump to content

Moto Zajednica

Mesavina za Tomos a3

Recommended Posts

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Royal Enfield SM 650

Davno sam vozao neki dvotaktni motor .. al koliko se secam mesavina se pravi sa 2% ulja - najbolje uzmi dvotaktol jer su takva ulja posebno napravljena da se vezuju za benzin i ulje ce biti ravnomerno rasporedjeno u celoj zapremini. 

Mada sam ja rokao i obicno mineralno ulje - jbga .. to su bile 90te :)

Obzirom da je tomos u pitanju mislim da ti sintetika ne treba jer nisu to neka velika opterecenja

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5050 postova

Зависи дали је клипњача горе са ролницом или са пиксном. Ако је пиксна ништа испод 2% па и 4% је мало ако је TAV или FAM duoditakt. ако је ролница можеш чак и 1% доброг уља. Мада има много фактора који осуше агрегат у кључном тренутку па и 10% је џаба.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

И ово, пошто нема пумпу за самостојно мешање пожељно је да у гориву иде адитив који замењује олово. Највечи проблем са безоловним бензином је таложење уља у резевару, а то се дешава због недостатка олова. Сви који немају катализатор могу да користе тај адитив који се ставља 1ml на 1L горива. Једна флашица је за 300/380 литара, зависи од паковања. Исто, олово у бензину много прија карикама и вентилима ако је 4Т.

• Svrati ponekad, 488 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Postotak ulja u mešavini propisuje proizvođač ulja, ne mašine. Savetujem sintetiku 2% ulja za motorne testere Stihl, ili Husqvarna. Pruža izuzetna svojstva podmazivanja na 2000 i 12000 rpm, razne aditive. . . Mnogo utiče na trajanje motora. Jaka mešavina je štetna koliko i slaba. Olovni aditiv i 2t motor nemaju veze, kao i bikini male pesnice jer se izrađuje od grafitne bronze, grafit joj daje svojstva samopodmazivanja. Namenjena za manje obrtaja a većè opterećenje

• Zbunjen 1

Postotak ulja u mešavini propisuje proizvođač ulja, ne mašine. Savetujem sintetiku 2% ulja za motorne testere Stihl, ili Husqvarna. Pruža izuzetna svojstva podmazivanja na 2000 i 12000 rpm, razne aditive. . . Mnogo utiče na trajanje motora. Jaka mešavina je štetna koliko i slaba. Olovni aditiv i 2t motor nemaju veze, kao i bikini male pesnice jer se izrađuje od grafitne bronze, grafit joj daje svojstva samopodmazivanja. Namenjena za manje obrtaja a većè opterećenje
Тако нека буде

• Haha 1

• Ne silazi, 2258 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Svojevremeno,davno sam radio na automatiku iglice i na velikoj pesnici i na maloj....saranilo dva cilindra i klipa....radilica mrdnula nije...tako da,sve što je @Krokodilo opisao ne da stoji,nego provereno....a i čovek govori i predlaže iskustveno.Jedino treba naċi pravog majstira da uradi konverziju sa biksne na igličaste.

Svojevremeno,davno sam radio na automatiku iglice i na velikoj pesnici i na maloj....saranilo dva cilindra i klipa....radilica mrdnula nije...tako da,sve što je @Krokodilo opisao ne da stoji,nego provereno....a i čovek govori i predlaže iskustveno.Jedino treba naċi pravog majstira da uradi konverziju sa biksne na igličaste.
Све што овде пишем је прво пробано и ураџено на неки мој моторцикл, а пробао сам ствари које не можете ни да замислите. Али небитно, веројатно ме неко доживљава као лик који би желео да буде........WOW

• Podržavam 1

Ову животињу која кошта 10 000€ па и више терам на гориво које мучкам на гореописани начин.93a932e3a372c190a1527677b6c078f5.jpg

• Drug član, 2996 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Све што овде пишем је прво пробано и ураџено на неки мој моторцикл, а пробао сам ствари које не можете ни да замислите. Али небитно, веројатно ме неко доживљава као лик који би жекео да буде........WOW

Mislis da se nemas kome opravdavati i dokazivati. Bar ⅔ foruma ti vjeruje i cijeni to sto radis i hvala ti na tome

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Да не буде опет ја о Силколену, на стандардну Априлију SR 50 ово уље мој муштерија меша 0,5 ml на литар. А на Бету 2% на литар и то на неки лакши OF ROAD би сигурно ишла и са 1,5% па и 1%. Али, са оловним адитивом. 4a0619865d0db57f1cec1f6eabe91cda.jpg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja