vlad77 59 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Srem Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 4. 2025. at 18:56, balinjera je napisao: MT03 navodno ima karakteristiku da mu je rucica gasa razvucena, odnosno od zatvorenog do skroz otvorenog polozaja rucica ima dugi hod i posljedicno je pitom na gasu, ali duze voznje mogu umorit ruku, ali i to se moze jednostavno naknadno rijesit. Naravno, a to je "R6 throttle tube mod". Vecina cim istera novog iz salona prvo to uradi i odusevljeni su. The stock Yamaha MT03 require a ridiculous amount of rotation to get to full throttle. It is difficult to open the throttle wide without repositioning your hand on the grip. The long stock throttle throw can make it more difficult to accelerate quickly which is already a challenge on a bike with smaller engine capacity. Switching the throttle tube for the tube from a Yamaha R6 reduces the rotation to full throttle by approximately 20%, a noticeable improvement. The R6 throttle tube mod makes the MT03 fun to ride and more responsive during acceleration. Force required to open the throttle increases by a small amount due to the larger R6 tube diameter, but is well worth the improvement in response. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 07:06 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan The Guerrilla is heeeeeeeeeeeeeeeeereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! Vrištim ko klinka kad dobije novu Barbie lutku od sreće Lep je ko lutka, ja sam oduševljena i presrećna. 28 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 144 Napisano Četvrtak u 07:28 U prolazu, 54 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lep motoric, videh ga na sajmu, cestitam na kupovini! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4308 Napisano Četvrtak u 07:44 Drug član, 2338 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam. Sad napokon mozes da spavas. Sad pamet u glavu i polako. Ako sta treba ima nas, zovi pa idemo na neki parking da vezbas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 07:49 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Hvalaaaaa Još nije kraj agoniji, čekam carinu, ovo sam juče naišla kraj njih da vidim da nije slučajno otpakovan (i nije ceo, nisu mu namontirali akumulator, retrovizore, nosač tablice, itd.) Nadam se da će carina brzo završiti posao i posle ide registracija koja je u jednom danu. Svakako planiram da se vežbam na parkinzima i da zovem Vladu čim ga preuzmem da zakažemo trening. Lagano i polako sve, ali jedva čekam Uzela sam da prvim i spisak dodatnih stvari koje će mi trebati da znam sa koliko novca ću još morati da se oprostim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 358 Napisano Četvrtak u 08:06 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan A koje su to dodatne stvari? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 08:27 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, markommarko je napisao: A koje su to dodatne stvari? Mo'š misliti koliko posla imam kad se ovim bavim trenutno DA NAGLASIM, spisak sam tek počela da pravim i ovo ću sve manje-više uzeti pošto preuzmem motor jer prvo moram da vidim šta njemu odgovara, drugo jelte boje moraju da se sklope pa dok se to ne uporedi uživo nema ništa od toga 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7045 Napisano Četvrtak u 08:34 Drug član, 2393 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh, baš prelep motorčić ! U zdravlju se vozila ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1428 Napisano Četvrtak u 08:38 BJB Maxi Scooter Club, 613 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Motor je vrh, sjajan dizajn! Ako može da se palamudi u ovoj temi što se tiče stavke 1 - mislim da bih radije na asfaltu bio u moto pantalonama bez štitnika nego običnim pantalonama/farkama sa dodatim štitnicima. Kad se raspadnu/iseku pri padu, džabe štitnici, ode koža.. Naravno najbolje uvek oba Ima sad lepih opcija "da se izgleda normalno ako obavljaš nešto", nema potrebe nositi obične pantalone. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1553 Napisano Četvrtak u 08:42 Drug član, 2034 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan I vidim stavku quad lock 6000din. Imas kopiju sa sve dumperom ( ublazivacem vibracija) za 2000din. Radi posao odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 08:43 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, bopk je napisao: I vidim stavku quad lock 6000din. Imas kopiju sa sve dumperom ( ublazivacem vibracija) za 2000din. Radi posao odlicno Daj link. Ovaj mi je drug preporučio kao jedan od boljih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1553 Napisano Četvrtak u 08:47 Drug član, 2034 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Quadlock drzac telefona za motor/bickl/quad quad lock - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Drzac za telefon quad lock (dolazi sa dodatnim delom koji se lepi za masku telefona) (model 2) Kacenje za... Imaš u opisu različite modele za korman, za retrovizor itd. Ima na yt kako drže i uporedni test sa originalom. Ja sam uzeo za retrovizor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4308 Napisano Četvrtak u 08:51 Drug član, 2338 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka, imam dve godine, nista mrdnulo nije, Nosac se lepi za masku pa nekom to smeta, ima dve maske pa kad sam na motoru stavim tu sa nosacem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 08:56 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, uzeću u obzir i tu varijantu. Za sada samo nabacujem šta mi sve treba pa ću posle da pročistim tabelu. Da odgovorim @andrej.: Iskreno, nigde nisam videla pantalone da su mi se dopale, a po gradu kad budem vozila to će verovatno biti da odem od tačke A do tačke B i ne bih da budem na tom nekom mestu u moto pantalonama. Štitnike razmatram kao "lakšu" opciju jer se stave preko samo i lako skinu. Da Bog da oni meni se nikad ne ogrebali, ali opet bolje išta nego ništa, zar ne? Imam tu još dosta alata da ubacim, npr. starter akumulatora, alat za proveru pritiska u gumama i slično. Ako imate neke predloge, pišite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1428 Napisano Četvrtak u 08:56 BJB Maxi Scooter Club, 613 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Može se uzeti i original quadlock maska, odgovara za nosač. Takodje preporuka je da se uzme barem original stiker za masku. To je jedina mana ovog seta, sam nosač nije ništa lošiji od originala - a stiker jeste. Mislim da sam video za 1500din na KP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 231 Napisano Četvrtak u 09:16 (promenjeno) Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno I puno srecnih kilometara!!! Ovaj nosac na kp sam narucio sa alija za 200 dinara.stitnike zaobidji kupi moto pantalone ,imas u motolandu modekine za 7500 dinara koje su sasvim ok kvaliteta. Promenio Četvrtak u 09:19 član Bobni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 544 Napisano Četvrtak u 09:23 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom nova makina, lepo te sluzila, puno kilometara da predjete sa nula problema, gde god zamislis nek te tamo odveze i uvek te kuci vratila ... Uzivaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 09:46 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Bobni je napisao: stitnike zaobidji kupi moto pantalone ,imas u motolandu modekine za 7500 dinara koje su sasvim ok kvaliteta. A što da ih zaobidjem? Moto pantalone imaju štitnike u kolenima samo, tako da ne vidim razliku između štitnika u pantalonama na kolenima i samo štitnicima za kolena. Pantalone bih kupila samo za neke duge vožnje, ono što planiram kampovanja po Srbiji i slično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5124 Napisano Četvrtak u 09:52 Drug član, 1274 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Natasa92 je napisao: A što da ih zaobidjem? Moto pantalone imaju štitnike u kolenima samo, tako da ne vidim razliku između štitnika u pantalonama na kolenima i samo štitnicima za kolena. Pantalone bih kupila samo za neke duge vožnje, ono što planiram kampovanja po Srbiji i slično. Zato što su od kevlara, zato su bolje. Elem, uzdravlje motorče! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 497 Napisano Četvrtak u 10:15 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, Natasa92 said: A što da ih zaobidjem? Moto pantalone imaju štitnike u kolenima samo, tako da ne vidim razliku između štitnika u pantalonama na kolenima i samo štitnicima za kolena. Pantalone bih kupila samo za neke duge vožnje, ono što planiram kampovanja po Srbiji i slično. Moto pantalone ti pruzaju odredjenu zastitu od klizanja i drze te stitnike za kolena na pravom mestu. Neke imaju protektore i na kukovima. Lakse je obuci namenske pantalone nego navlaciti i skidati stitnike. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 200 Napisano Četvrtak u 10:18 (promenjeno) U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako, za ovo što mi treba na kraće, verovatno će biti samo obične pantalone na meni, ono do 5-10km. Ovo sve što planiram van grada ide u full opremi. Ali to otom-potom, neću sigurno prvi mesec negde da zapičim daleko....valjda. Imate li predlog za komunikator? I da, predlog za kameru i nosač iste. Promenio Četvrtak u 10:21 član Natasa92 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 231 Napisano Četvrtak u 10:21 (promenjeno) Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pantalone imaju stitnike I na kukovima. https://a.aliexpress.com/_EzE1TQK Ja sam kupio ovaj,probao sam ga u gradu samo,skroz ok razgovor,muzika Takodje,nisam ga isprobao na duzoj turi.imas ga I na temu sada,mislim da brze stizem sa temua.nije do alija nego do nase Carine,stajao na carini meseca Dana ,iz kine stigao za 9 Dana. Sto se tice kamere ja koristim gopro 11 Ali vidim da ljudi vise hvale DJI I 360 kamere,sve zavisi koliko para hoces da das Ali to nije jeftina stavka. Promenio Četvrtak u 10:29 član Bobni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4308 Napisano Četvrtak u 10:34 Drug član, 2338 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi da mracim, Odes li na kurs u Bezbednost ili Koncept 192, prvo sto rade na teoriji je pustanje klipova, situacija u saobraćaju i sta sve bude kad nemas jedan deo opreme. Ako te sad mrzi da nosis moto opremu za par meseci ce tek da te mrzi. 5-10km je mnogo velika razdaljina, ljudi su padali u mestu u dvoristu pa se povrede. Bolje po tebe da nosis opremu od prvog dana da bi se navikla. Kako ces da izgledas tamo negde to je u tvoj glavi. Ja od prvog dana vozim i na 40c u moto opremi, odem do grada, sedim u knezu, odem s nekim da se vidim, ma sta god ja sam u opremi. Koliko puta sam samo bio u nekom restoranu na BW ili po gradu i znas kako me boli ko sta misli. Moj ti je savet kupi opremu i uzivaj u voznji, navikavaj se od prvog dana na nju. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 237 Napisano Četvrtak u 11:32 Svrati ponekad, 119 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke na bajku, bas je dobar - nek ti pruzi puno lijepih trenutaka. Za pocetak pusti komunikaciju, video kamerice, nosace telefona i slicne distrakcije - barem prvu sezonu fokusiraj se na cistu voznju. Uzivaj! 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 358 Napisano Četvrtak u 14:59 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Starter akumulatora i merač pritiska u gumama, to ti je verovatno sada nepotrebno. Pritisak proveriš na svakoj pumpi, a starter verovatno u životu nećeš iskoristiti, pogotovo na novom motoru. Kada je reč o nosaču telefona, obavezno što je gore naveo kolega sa damperom vibracija, jer ako nemaš može da ti crkne kamera na telefonu. Kada je reč o kamerama i nosačima za kamere - DJI action uvek pre Go proa (kažu da Go pro prestane da radi u toku vožnje i sl. Više-manje je slična stvar, ali DJI ti je sigurnija varijanta). Nosač sa temua uzmi, neki koji će kameru da drži što bliže kacigi. Ne treba ti disklok sa alarmom, jer ako krene neko nasilno to da ti skida, čućeš i bez alarma. Ako je ova navlaka za zaštitu od kiše ono što staviš na sedište da ne pokisne dok je parkiran ispred zgrade, to je korisno. Mada uvek možeš maramicom da obrišeš sedište pre vožnje. Ja ne bih sada uzimao Komunikacija može da se uzme sa Aliekspresa za oko 20-30-50 evra ili kvalitetnija u Srbiji za oko 200 evra. Većini je dobra i ta od 20 evra. Međutim obrati pažnju, ako želiš da voziš sa nekim u grupi, da ta komunikacija može da se umreži (npr. da piše ovo: Working Distance: up to 2 km in open terrain, supports up to: 8 riders). Ako ti to nije cilj, već samo da se javljaš na telefon i slušaš muziku ili navigaciju, svaka je dobra. Ne zaboravi čepiće za uši!!! (bilo kakvi su bolji nego da nemaš nikakve) I naposletku - pantalone/štitnici za kolena. Ako nemaš pantalone, štitnici ti i nisu toliko ni bitni u gradskoj vožnji, pa da ne baciš džabe pare. Pantalone služe da se ne izrendaš na asfaltu (izguglaj, ne bih da ti ovde ostavljam linkove ka tim povredama). Međutim, mnogi voze u šortsu i majici. Tako da... Trebaće ti i pederuša ili tank torba ili ranac, za najosnovnije stvari koje nosiš - telefon, novčanik, ključevi... Tank torba mi je nešto najodvratnije na motoru što sam video, pa ne preporučujem, ranac leti ume da ti zagreje leđa (ali ti ih ujedno i štiti ako padneš), a pederuša ume da izgleda kretenski Potkape su ti važne, jer se znoji glava, pa da ne moraš kacigu da pereš, bolje potkapu Set za krpljenja guma, nije veliki, bolje da ga imaš, nego da ga nemaš I mislio sam da sam jedini koji spisak opreme stavlja u eksel tabelu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...