Jump to content

Moto Zajednica

Uključite se u organizaciju BJB akcija, postanite redar!

Recommended Posts

• Drug član, 1717 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
  On 18. 3. 2025. at 11:00, Pablo je napisao:

Društvo,

Ukoliko ste učestvovali u akcijama koje je BJB formalno organizovao ili učestvovao u organizaciji na ovaj ili onaj način, verujem da ste videli da smo se uvek trudili da akcije budu dobro organizovane u smislu bezbednosti učesnika, sa jasnim planom akcije i tečnom realizacijom na terenu, tako da fokus akcije bude povod zbog kog se akcija održava.

S obzirom da akcije organizujemo još od davne 2007. godine, sakupilo se dosta iskustva u smislu kako dobro organizovana redarska služba treba da funkcioniše. Istovremeno se i prirodno smanjio broj aktivnih redara.

Da bismo mogli da nastavimo sa akcijama na dosadašnji način, potrebna nam treba vaša pomoć.

Ukoliko želite da aktivno doprinesete BJB akcijama, pozivam vas da se pridružite našem redarskom timu tako što ćete se javiti @severian.

Uslov je da možete da istrčite 100m za ne više od 10 sekundi, da možete da istrčite bar maraton i da umete da točkirate bar 500m. Šalim se, naravno. :) Dovoljno je da imate ispravan motocikl, dobru volju i nameru, ostalo ćemo se sve dogovoriti.

Hvala unapred!

Raširi  

@Bratislav 1973 - ja to ne procitah nigde ovde

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5384 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ljudi, ajde molim vas da prestanemo sa zajebancijom. Sad je očigledno da Bratislav provocira.

Ko želi da se uključi i pomogne - neka se javi. Ko ima bilo kakvu sumnju ili nelagodu - neka preskoči ovu temu. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 7

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

Prijavljujem se, hejteri kažu da sam skuteraš, al svakako ne razmišljam o brzinama pa bih se rado posvetio redarisanju, kad god sam u prilici!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 792 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

@Bratislav 1973, ako se prijavis potpisujes ugovor na neodredjeno vreme, stavljas imovinu na raspolaganje zajednici i kada se krene u Ukrajinu redari idu prvi... zbog minskih polja... 

• Haha 6

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
  Pre 16 sati, salem je napisao:

@Bratislav 1973, ako se prijavis potpisujes ugovor na neodredjeno vreme, stavljas imovinu na raspolaganje zajednici i kada se krene u Ukrajinu redari idu prvi... zbog minskih polja... 

Raširi  

Izgleda si vec potpisao ugovor posto znas pojedinosti, prvi sam iza tebe kad se krene. Trenutno da resimo Bogatic pa cemo dalje 

• Sviđa mi se 1

Da, zato sam svu imovinu prepisao na zenu, nov motor se vodi na nju a sa starim idem na redarisanje 🤣

• Haha 1

• U prolazu, 11 postova

Drugari,MOLIM VAS nemojte praviti Zadrugu od BJB foruma i od tema koje su prilicno ozbiljne.Ne treba nam svadja oko jednostavnog prijavljivanja za redarsku sluzbu.Hoces-neces i nema palamudjenja sta,ko,kako,zasto.BJB organizuje akciju i on po svojim pravilima organizuje redare.Ostali ili neka se prikljuce akciji ili nek gledaju sa strane.Takodje,plan akcije koja se radi dogovara organizator sa redarima i neka objavi ovde na forumu i neka se zakljuca.Posle moze da se otkljuca da se kace slike i klipovi.Plan je takav,redari su u crvenom i njih pratis i nema niko drugi da preusmerava ili skrece kolonu ili da se pojavljuje naknadno i glumi "vodju".

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Pozdrav drugari, 

Mozete da racunate i na mene kad god sam u prilici (a vrlo cesto sam) tu sam na raspolaganju !

• Drug član, 1072 postova
  • Motocikl: Tracer MT09
  On 18. 3. 2025. at 11:00, Pablo je napisao:

Društvo,

Ukoliko ste učestvovali u akcijama koje je BJB formalno organizovao ili učestvovao u organizaciji na ovaj ili onaj način, verujem da ste videli da smo se uvek trudili da akcije budu dobro organizovane u smislu bezbednosti učesnika, sa jasnim planom akcije i tečnom realizacijom na terenu, tako da fokus akcije bude povod zbog kog se akcija održava.

S obzirom da akcije organizujemo još od davne 2007. godine, sakupilo se dosta iskustva u smislu kako dobro organizovana redarska služba treba da funkcioniše. Istovremeno se i prirodno smanjio broj aktivnih redara.

Da bismo mogli da nastavimo sa akcijama na dosadašnji način, potrebna nam treba vaša pomoć.

Ukoliko želite da aktivno doprinesete BJB akcijama, pozivam vas da se pridružite našem redarskom timu tako što ćete se javiti @severian.

Uslov je da možete da istrčite 100m za ne više od 10 sekundi, da možete da istrčite bar maraton i da umete da točkirate bar 500m. Šalim se, naravno. :) Dovoljno je da imate ispravan motocikl, dobru volju i nameru, ostalo ćemo se sve dogovoriti.

Hvala unapred!

Raširi  

Podržavam ovu pokrenutu temu, pa bih zamolio da se konkretnije kaže nešto više nakon stečenog iskustva, kako će novi članovi redarske službe steći znanje i veštine koje vi imate? Da li su u pitanju napredni kursevi bezbedne vožnje, nešto slično što je bilo organizovano od strane BJB pre desetak godina na adi Huji i na drugim lokacijama? Ili se očekuje da su to već prošli?

Da li su preduslov da potencijalni redari imaju sredstva komunikacije ili im se to daje uz obuku na korišćenje u toku rada? Da li je potrebno znanje i veština oko pružanja prve pomoći? Da li treba da budu uz povređenog vozača i njegovog zbrinjavanja? Da li treba da pruže pomoć u slučaju kvara motora i organizovanja šlep službe?

Da li redar snosi odgovornost i koju?

Shvatam da mnogi žele pozitivno da doprinesu ovoj zajednici, ali nisu možda svesni visine tog zadatka.

Ja sam bio na nekoliko zajedničkih vožnji i imao poverenje u redarsku službu, pa očekujem da i u buduće to izgleda još profesionalnije kako bi ostali učesnici bili spokojni.

• Vlasnik sajta, 5384 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Odgovore na ta pitanja će zainteresovani redari dobiti na sastanku koji će biti organizovan za njih. Nema potrebe da se preterano sekirate oko odgovornosti / uslova itd. Svakako će obuka i angažman ići postepeno, kako smo to do sad uvek i radili.

Ako želite da pomognete, prijavite se, pa ćemo pričati na sastanku. To što se neko prijavio, ne znači da je time preuzeo obavezu i prodao dušu đavolu. Porazgovaraćemo inicijelno u krugu svih prijavljenih, adresiraćemo tada sva pitanja koje potencijalno imate i dogovorićemo se oko daljih koraka. U svakom trenutku možete da shvatite da to nije za vas i to je ok. A možda shvatite da organizaciji možete pomoći na neki drugi način, što je isto potpuno ok. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Drug član, 1031 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Kako će da odaberete koga pozvati na sastanak za redara, sve koji su se prijavili, po broju lajkova, ko vam se svidi,....

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Drug član, 1031 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Evo i ja da se prijavim,
Tu sam ako zatreba

• Drug član, 2014 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
  Pre 9 sati, Krmco je napisao:

Kako će da odaberete koga pozvati na sastanak za redara, sve koji su se prijavili, po broju lajkova, ko vam se svidi,....

Raširi  

Nacuo sam iz pouzdanih izvora da mora da se posalje slika gde si go do pojasa 🤣:jee:

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

Pre 8 sati, Sharky - Alex je napisao:

Nacuo sam iz pouzdanih izvora da mora da se posalje slika gde si go do pojasa 🤣:jee:

Raširi  

Gore ili dole??? 🤣

Ahaa... jasno, ima slika...

Promenio član salem
  • Haha 1

• Integrisan, 8692 postova

Prvi preduslov za celu stvar je poverenje. Na ovom forumu smo jaaako dugo, obavili bas veliki broj akcija, pa je manje vise jasno ko smo i kako dišemo. Ko nema poverenje, skroz je ok, ima toliko varijanti da se učestvuje na druge načine, u istoj ili drugim kolonama. 

Ko ne zna ko smo, isto je skroz ok. Sačekajte da nas upoznate i onda se prijavite ili ne. 

Sa druge strane, ne kandidujemo se za javne funkcije i nemamo nameru da objavljujmo ovde plan i program. Ko se prijavio doći će na sastanak, tamo ćemo videti odgovaramo li jedni drugima i tada ili bilo kada posle uvek može da se odustane. Nije kao da se plaća ufur ili prepisuje imovina :)

I na kraju, potpuno normalno je da je za nekoga sve receno čist BS. Isto skroz ok. 

Tema je za ostale. 

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja