Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc pri izboru prvog motora

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Drustvo, navukao sam se, ponovo.

Volim motore ceo zivot.

Od malena sam vozio apn 6, MZ, krosarice i ostale bravure 80ih, po raznim poljskim i seoskim putevima.

A onda sam odrastao, posao, porodica itd.

Usao sam u petu deceniju, za motorima se vise okrecem nego za zenskama, ali rekoh proslo je.

A onda je drug kupio V Strom i dovezao se do mene.

Nakon par krugova, potpuno sam odlepio. Stalozen sam covek, veoma oprezan i prizeman. Ali kada god vozim njegov motor, ne mogu da zaboravim osecaj slobode, kida me kriza srednjih godina.

Istresao sam budjelar i spreman se za kupovinu.

Oduvek sam se lozio na, naked, i najvise na Triumph.

Pre 10 god sam hteo da kupim Truxton, a sada mi je za oko zapao Trident. Bukvalno me oduvao kada sam ga video.

E sada bi mi dobro dosao vas savet.

Imam 188 cm i 94 kg. Plasim se da bi mi bio mali motor ( bukvalno prvi put u zivotu sam pozelo da sam nizi rastom ). Nisam u mogucnosti da probam i vidim motor, zivim u malom gradu. Pitanje glasi da li sam previse gabaritan za takav motor, a ako jesam, sta biste mi preporucili.

Iako nije naked, Tigar mi je ok, ali ne hvata mi ga oko.

Izvinite na poduzem postu i hvala unapred na odgovorima.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 176 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Dobro došao!

Na skoro svakom nakedu ćeš biti golem, tako da ti svejedno dođe. Vidi ako negde blizu tebe ima neki Truxton na prodaju pa idi probaj, ili neki drugi naked sličnih dimenzija. Gde živiš?

Nisi prizeman, već skroman ili smiren možda. Prizeman znači da si prost, primitivan...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova

Hvala na brzom odgovoru.

Zivim u Negotinu.

Mnogo naginjem ka Tridentu.

Da u pravu si za termin. Mislio sam vise uravnotezen i stalozen.

U mom kraju nisu popularni standardi, vise sport ili vece masine.

Uskoro krecem za Le, znam lika koji ima Yamahu 07, pa cu da vidim kako lezi, ali ne znam nikoga koji ima Triumph.

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha MT07 2014.

Pozdrav! Imao sam sličnu situaciju pri izboru motora... Volim nejked motore najviše a i planiram da vozim uglavnom po gradu i bližoj okolini. Visok sam 190cm a težak 115kg i kupio sam MT07. Nije dugo kod mene, za sada sam prezadovoljan. Da li bi godilo da je veći motor, naravno. Da li mogu da se spakujem na motor i da vozim bez osećaja da je motor mali-apsolutno da. Ukoliko posle nekog vremena primetim da mi smeta veličina motora ili ako dobijem želju za dužim turama, pa jednostavno ću prodati ovaj i kupiti neki drugi. Ovo je srce htelo i tako sam odlučio. Srećno u potrazi!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 395 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Ja sam vozio MT 07 kad sam ponovo polagao praktični dio ispita u Sloveniji. Visok sam 190 cm i težak 113 kg Prvo mi dali MT 03 onako malo kao da se naviknem i to je baš mali motor,nisam se mogao smjestiti,opterećenje na rukama veliko,dobio upalu nekih mišića za koje nisam ni znao da ih imam. Poslije na MT 07 ogromna razlika. Dosta je veći,smjestim se prilično dobro,nemam osjećaj da je motor mali iako je opterećenje na rukama ipak malo veće nego što meni odgovara. Mislim da je to samo moj lični dojam jer ja volim da sjedim baš uspravno bez naginjanja napred. Definitivno ok motor.

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

Xaxaxa bockebj ,znam ja jos jednog takvog, polozio u 50 godina,a mislio da ga proslo. Jos malo imam probnu A ,posle sam slobodan.
Za razliku od tebe ja sam sebe kao video na Peda tek 250 ,ali posto nije bilo novih po radnjama kada sam polozio zavrsio sam na hondi CBF500 , a polagao sam na NC750. 
Visok sam 180 i oko 100kg iskustvo na ove dve honde je potpuno razlicito . Cbf mi je nekako udobniji od nc-a . Za godine u kojima smo ,bar po meni ,udobnost polozaja za sedenje nam je najkriticnija pogotovo ako se zele duze voznje.
Tako da savet za probu podrzavam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja