sashac 14422 Napisano Sreda u 07:07 Cool tip, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Novinari su lesinari.Oni hoce bilo koga da im da informaciju. Jebe se njima da li je dobra. On je bio vrlo rad da im te informacije da, ali istinu koju je on sam kreirao. Kako da vam objasnim, Saxi je opozicionar, a cela opozicija je htela da se slepa na krilima studentskih protesta...Samo nije on bitan, kao i niko od nas. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3165 Napisano Sreda u 07:49 8-bit, 1921 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, 4FoxSake said: Usputne odluke se donose komunikacijom medju studentima ad-hoc preko njihovih kanala komunikacije. 10 hours ago, 4FoxSake said: I prosto da pojasnim, kada se prica o koordinatorima, to su osobe koje su plenumski određene da prenose plenumski donesene odluke jer mora postojati kontakt. Ok, pretpostavka je da je ujutru zasedao neki brzi manji plenum studenata (a ne koordinator na svoju ruku) i da su odlučili - "bajkeri da se parkiraju ispred skupštine". Koordinator zove Saxi-ja on gas do Ikeje, itd... U ovom scenariju (ako je tačan) studenti su radili po PS-u, plenum -> koordinator. A sa naše strane Saxi i ko još? Gde je naš plenum, brzi, ekspresni - pandan studentskom. Da li je to viber grupa, forum...? Plenum je dobra reč jer asocira i na neko glasanje. Ko su naši koordinatori, da li se biraju ili se samo-proglašavaju? Mislim da su bitna pitanja za rešavanje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20906 Napisano Sreda u 07:49 Integrisan, 8702 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema se šta mnogo zameriti N1, ustvari nema ništa. Stupili su sa nama (konkretno sa mnom) u kontakt ovde preko foruma, javno. Eno, još valjda stoji u temi o prvoj ili drugoj vožnji. Reporterka se registrovala i javila na forum. Mi smo tada, za tu akciju, izglasali da priča Sara. Ja sam još tada dao sebi reč da neću davati uopšte izjave za medije. Imam svoje razloge, jer znam šta paradiranje po medijima radi egu, a ne treba mi ta borba sa sobom opet u životu. Manji razlog je bio i to što mislim da su studenti rotacijom napipali suštinski jako važnu stvar. Uglavnom, odluka je bila čvrsta. N1 je kasnije, mlada i pametna reporterka Anđela tj, zvala mene bar jedno 10-15x. Prosto su takvi, zovu one sa kojima su ostvarili kontakt. Svaki put sam se ljubazno zahvalio i rekao da ne dajem izjave medijima (iskreno, posle trećeg puta verovatno sam već i delovao malo iritiran ) i prosledio je na Saru, Mazu, ili ko je već za tu akciju bio dogovoren da drži kontakt sa medijima. To je ponekad funkcionisalo (npr akcija za KG), a češće nije. Jednostavno, novinari imaju konačno i po pravilu kratko vreme da uzmu izjavu i mrze "nove ljude". Treba im neko uvek spreman da skoči i kenja. To je priroda te medijske zveri. Meni je Anđela jednom, pokušavajući valjda da me ubedi, rekla: "ali, neću stalno da mi onaj priča", tako nešto... Pa opet. Uglavnom, nema se mnogo zameriti N1. Novinari su prosto bili novinari. Mrze komplikacije, njih i studenti nerviraju što se stalno rotiraju . I kada je neko medijski gladan i lakta se, vide oni to, ali jbg, lakše im je da teraju tako, urednik čeka, nema se vremena za komplikacije... 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamaha3x3 2 Napisano Sreda u 07:55 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je krenulo nizbrdo kada su pocele viber grupeNije problem u viber grupama nego u neinformisanju sireg clanstva. Nije bitan nacin komunikacije nego informacije koje se prenose. Niko nije rekao ovde da je link ka nekoj viber grupi udruzenje za sebe (a trebalo je, jer je predstavljeno da je to isto). Viber grupa zivi i deli informacije i sada, kao i pre i za vreme desavanja. Svakako su Viber i Telegram moderniji alati koji imaju mnogo prednosti kada je mnogo ljudi tu i kada je svacije misljenje vazno. Umesto sto se ovde raspravlja bolje je da se reorganizuju admini i da razmisle kako da nastave daljeSent from my iPhone using Tapatalk 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3997 Napisano Sreda u 08:07 Drug član, 2611 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Yamaha3x3 je napisao: Nije problem u viber grupama nego u neinformisanju sireg clanstva. Nije bitan nacin komunikacije nego informacije koje se prenose. Niko nije rekao ovde da je link ka nekoj viber grupi udruzenje za sebe (a trebalo je, jer je predstavljeno da je to isto). Viber grupa zivi i deli informacije i sada, kao i pre i za vreme desavanja. Svakako su Viber i Telegram moderniji alati koji imaju mnogo prednosti kada je mnogo ljudi tu i kada je svacije misljenje vazno. Umesto sto se ovde raspravlja bolje je da se reorganizuju admini i da razmisle kako da nastave dalje Sent from my iPhone using Tapatalk Kolega...omašio si komplet. Pretpostavljam da nisi ispratio od početka sve...nije to baš tako jednostavno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamaha3x3 2 Napisano Sreda u 08:13 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega...omašio si komplet. Pretpostavljam da nisi ispratio od početka sve...nije to baš tako jednostavno.Vrlo je jednostavno (po javno iznetim info) : jedan od organizatora je napravio viber grupu, pozvao ovde ljude da predju tamo zbog brze komunikacije, a onda nastavio kao zaseban organizator akcija, da ne kazem vodja. Podelio ovu grupu, a da neko ni ne zna za podelu i dalje (ako prati samo tamo). Pritom, tamo postoje informacije stalno nove, a ovde je ziva samo rasprava o proslom. Kad nema rasprave, nema nicegaSent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3997 Napisano Sreda u 08:17 Drug član, 2611 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Yamaha3x3 je napisao: Vrlo je jednostavno (po javno iznetim info) : jedan od organizatora je napravio viber grupu, pozvao ovde ljude da predju tamo zbog brze komunikacije, a onda nastavio kao zaseban organizator akcija, da ne kazem vodja. Podelio ovu grupu, a da neko ni ne zna za podelu i dalje (ako prati samo tamo). Pritom, tamo postoje informacije stalno nove, a ovde je ziva samo rasprava o proslom. Kad nema rasprave, nema nicega Sent from my iPhone using Tapatalk Viber grupa nije suština problema...nema potrebe oko toga polemisati. Problem je što je jedan čovek iskoristio namerno i planirano celu moto zajednicu za svoju ličnu agendu. Viber grupa je samo jedna mala stvar u celoj priči i kao jedna celina nije nikakav problem, čak je i dobro došla. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2420 Napisano Sreda u 08:19 Drug član, 796 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ti ili stvarno nisi pročitao o svim dešavanjima tokom same vožnje ili se praviš lud? Problem je u preuzimanju, da ne kažem otimanju, grupe ljudi kojima je rečeno da će vožnja podrške biti urađena na određeni način i njhovo naknadno ugrožavanje, bez toga da su informisani o tome i da su mogli da se saglase sa novim planom. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20906 Napisano Sreda u 08:22 Integrisan, 8702 postova Prijavi odgovor kao problematičan Više su u pitanju dva stila i doživljaja odgovornosti prema drugima i prema opštoj stvari. Ilustracija: Juče smo dobili molbu da danas pomognemo u blokadi Brankovog mosta, od prosvetara. Vreme je bilo jako kratko. Sastali smo se online, pretamburali sve opcije i brzo zaključili da ne možemo da to organizujemo na način da ljude koji dođu ne uvedemo u avanturu. Brzo, jasno i decidno smo stvar javili onima koji su nam molbu uputili. Da znaju na čemu su sa nama. Jasno smo komunicirali problem i naše razloge. Ljudi su razumeli. I dogovorili smo se da za dalje prosto komuniciramo ranije. Alternativa tome je da uputimo poruku: treba 20 motora na Brankovom mostu sutra! Najlakša stvar na svetu. I neodgovorna. I prema našim motociklistima i prema organizatoru (jer, ne znamo hoće li ih ustvari biti -> eno, primer GSP, fijasko od akcije). Tako nismo radili i nikada nećemo raditi. Ako nas to čini sporim, spori smo. Viber grupe su ok, za servisne info u toku akcije. Taj model je savršeno funkcionisao na vožnji za KG, kada je bilo važno koordinirati i automobiliste. Mislimo se nešto da taj model vratimo za informisanje u toku samih akcija. 3 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamaha3x3 2 Napisano Sreda u 08:41 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ti ili stvarno nisi pročitao o svim dešavanjima tokom same vožnje ili se praviš lud? Problem je u preuzimanju, da ne kažem otimanju, grupe ljudi kojima je rečeno da će vožnja podrške biti urađena na određeni način i njhovo naknadno ugrožavanje, bez toga da su informisani o tome i da su mogli da se saglase sa novim planom.Preuzimanje je moguce kada ucesnici nemaju informacije. Kao guske u magli. Da je bio jasno predstavljen plan do detalja, a u koloni redari sa radio stanicama (jedan kanal samo za redare a drugi za redare i sve koji zele), do toga ne bi moglo da dodje. Shvatite da je to najveci problem, nedostatak informacija ucesnika kolone. Sutra neko treci moze da preuzme kolonuSent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 6117 Napisano Sreda u 08:42 Drug član, 893 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Kad se već pominje N1, da li neko zna zašto nije medijski ispraćena vožnja u Nedeljice? Bilo je govora da će doći Žaklina, ali na kraju je prošlo bez ijedne informacije i medija. Da li je njima neko javio da je ta vožnja "otkazana" ili...? 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamaha3x3 2 Napisano Sreda u 08:49 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Više su u pitanju dva stila i doživljaja odgovornosti prema drugima i prema opštoj stvari. Ilustracija: Juče smo dobili molbu da danas pomognemo u blokadi Brankovog mosta, od prosvetara. Vreme je bilo jako kratko. Sastali smo se online, pretamburali sve opcije i brzo zaključili da ne možemo da to organizujemo na način da ljude koji dođu ne uvedemo u avanturu. Brzo, jasno i decidno smo stvar javili onima koji su nam molbu uputili. Da znaju na čemu su sa nama. Jasno smo komunicirali problem i naše razloge. Ljudi su razumeli. I dogovorili smo se da za dalje prosto komuniciramo ranije. Alternativa tome je da uputimo poruku: treba 20 motora na Brankovom mostu sutra! Najlakša stvar na svetu. I neodgovorna. I prema našim motociklistima i prema organizatoru (jer, ne znamo hoće li ih ustvari biti -> eno, primer GSP, fijasko od akcije). Tako nismo radili i nikada nećemo raditi. Ako nas to čini sporim, spori smo. Viber grupe su ok, za servisne info u toku akcije. Taj model je savršeno funkcionisao na vožnji za KG, kada je bilo važno koordinirati i automobiliste. Mislimo se nešto da taj model vratimo za informisanje u toku samih akcija.Telegram je bolji alat od Vibera, samo ljudi malo imaju otpor prema toj aplikacijiSent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 15115 Napisano Sreda u 08:55 Ne silazi, 6182 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno s obzirom na broj postova i ti si nov ovde. Ne kapiram da li vidite problem u tome da udjete u kafanu i kazete ajmo bolje da sedimo svi u parku jeftinije je i bolje. Ovo je BJB kafana i ovi ljudi zele ovako da komuniciraju svoje ideje, postoje drugi nacini mozda bolji, mozda brzi, mozda lepsi ali ruzno je da u necijoj kafani goste ubedjujes da izadju iz iste 4 10 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamaha3x3 2 Napisano Sreda u 09:08 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno s obzirom na broj postova i ti si nov ovde. Ne kapiram da li vidite problem u tome da udjete u kafanu i kazete ajmo bolje da sedimo svi u parku jeftinije je i bolje. Ovo je BJB kafana i ovi ljudi zele ovako da komuniciraju svoje ideje, postoje drugi nacini mozda bolji, mozda brzi, mozda lepsi ali ruzno je da u necijoj kafani goste ubedjujes da izadju iz isteNisam ja predlozio izlazak iz kafane (severian je rekao da razmisljaju da koriste viber) . Predlozio sam ako izlaze da ne sede na travi nego na stolicamaSent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 6117 Napisano Sreda u 09:10 Drug član, 893 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, dvlns je napisao: Ovo je BJB kafana i ovi ljudi zele ovako da komuniciraju svoje ideje, postoje drugi nacini mozda bolji, mozda brzi, mozda lepsi ali ruzno je da u necijoj kafani goste ubedjujes da izadju iz iste Skupštinski restoran ne bi tako branio.... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3177 Napisano Sreda u 09:35 Drug član, 1073 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Мало ми није јасно како сви ти људи којима треба подршка се јављају једном, двојици, тројици, макс петорици људи на моторима, по изјави обичних људи, који се не трпају, него ето нађу их.. Знам само да особе које се вазда трпају да буду "прве међу једнакима", организатори и сл, а може их се препознати већ у школи кад се гурају да буду неки представници, тресе его триста на сат и сваки приједлог мимо њиховог се у старту са подозрењем гледа као атак на његову позицију.. 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2204 Napisano Sreda u 09:37 Vlasnik sajta, 5388 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Petre je napisao: Kao neko ko nije "odavde", jel mogu da pitam -dali forum "dobija" neki drzavni novac? Kao neko ko je vlasnik ovog sajta sa forumom, mogu da odgovorim: - ne, niti je ikad dobijen bilo kakav novac od države. 10 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 15115 Napisano Sreda u 09:40 Ne silazi, 6182 postova Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Yamaha3x3 said: Nisam ja predlozio izlazak iz kafane (severian je rekao da razmisljaju da koriste viber) . Predlozio sam ako izlaze da ne sede na travi nego na stolicama Sent from my iPhone using Tapatalk ne znam gde si tacno video da je to @severian napisao. Opet cu reci samim tim sto ovde pisemo o tome da je forum zastareli vid komunikacije zapravo demantujemo tu tvrdnju. Da pisemo na telegramu mogli bi se sloziti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2204 Napisano Sreda u 09:41 Vlasnik sajta, 5388 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Red je da ovu temu i konačno zatvorimo. Mislim da je dovoljno informacija izneto sa obe strane, da možemo zaključiti ko je kakav, što je ključno za dalje druženje unutar naše zajednice. Što se tiče @saxi, od sada je trajno udaljen sa foruma zbog očiglednog laganja. Mi kao otvorena zajednica pružamo dobrodošlicu svima koji su dobronamerni i ne biramo ko će nam se pridružiti, ali to ne znači da moramo trpeti one koji dokazano lažu. Za kraj, da završimo temu na pozitivan način, sa ljubavlju za studente koje podržavamo: 45 2 11 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...