Dominator96 864 Napisano Februar 26 Svrati ponekad, 476 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Mirkic said: Gomilu puta rastavio i sastavio motor zbog sitnica i sam ucio preko YT i googla ... Mali servis,sijalice,svecice,zamena akumulatora,skidanje tockova,motaza kineskih maglenki itd.. Sve te sitnice mozes sam nauciti-probati uz YT... Ostale ozbiljnije stvari resava majstor... Malo po malo nesto se nauci... Ako nema pomoci ides redom... Prvo zovem kuma Onda zovem druga koji se iole razume u motore Na kraju zovem majstora A ako bas nema trenutne pomoci preko telefona onda zovem zeta (Zet ima pikap) Ne daj boze je slepa kao najgora opcija Ko je taj drug koji se iole razume u motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 275 Napisano Februar 27 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Gornja Radgona Slovenia Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Dominator96 said: Ko je taj drug koji se iole razume u motore Ti brate moj Samo me posle pivo i vinjak izadju skuplje od ovlascenog servisa 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fleka 1 Napisano Mart 3 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha fz8 naked Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je pored svega što je napisano veoma pametno imati i neku polisu pomoći na putu.....dođu po tebe i motor ako nemaš drugo rešenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1104 Napisano Mart 3 Drug član, 1098 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Šta znam, nisam neki svetski putnik ali imam km po raznim vukojebinama. Nosim neki osnovni alat plus alata za zamenu gume. Može se reći da sam vešt sa alatom, ali to može da sredi neke sitne stvari, saniranje posledica padova i sl. Što rekoše kolege ako ode sajla od kvačila vozi bez i tako dalje. Ono što je moja poenta, mnogo se mirnije osećam od kada u novčaniku nosim kreditnu kartica sa par hiljada eur limita i nekoliko stotina eur u posebnoj pregradi u novčaniku za nedaj bože situacije. Realno, novac je ono što rešava bilo kakvu situaciju. Bilo je dobro kada je bio onaj Wozzi za male pare, ali toga sada nema. Naravno , preventiva je i dalje najbitnija. Da ne shvati neko pogrešno, nisam nikakav burzuj, kreditna kartica , bar meni, je besplatna u paketu koji koristim, tu je za stani pani situacije, da se vratim kući. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5289 Napisano Mart 3 Drug član, 3910 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan „Kad imaš problem i ne možeš da ga rešiš sa pari, ti ga rešiš sa mnogo pari! " 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8586 Napisano Mart 3 Solo Rider, 3241 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u kući važi pravilo da se iscrpe prvo sve mogućnosti pa tek se onda vata za telefon i peva pesma "Help I need somebody"....Može pomoć prijatelja ali ne onima koji češu jaja i hvala pamti pa vrati ....valjda godine iskustva....valjda vadjenje iz govana ima svoju cenu...a i treba biti zahvalan da imaš nekog da ti pomogne a ne da mu je to obaveza.Meni lično je dragi kad pucam pare da to dam prijatelju nego nekog drugom. Iz velikog poštovanja za privatnost prijatelja i njihovu zonu komfora....obučio sa ukučane kako se rukuje sa prikolicama, spaneri i oprema spremna, vožnja vozila sa prikolicom itd. Žena vozila auto sa motorom na prikolici do mora.....pa kad 'oče da se švrčkamo ....jbg....mora malo i da učestvuje.....kako sam stariji...srce tvrdnje ..sve ostalo omekšalo tako da seks nema neki veliki domet....Eto toliko...nešto sam bio nadahnut...lepo vreme sunce sija... 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1694 Napisano Mart 3 Drug član, 1053 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ide tura psovanja.. pa se gleda sta se desilo, pa se sutne kamen ili neka flasa. Sikne pritisak na 200. E onda polako Fabricki alat, flasica ulja, vode i malo novaca kod sebe. Set za gume i to je to. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5289 Napisano Mart 3 Drug član, 3910 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni kad je skviknula elektronika za bravu, mogao sam samo da zovem prevoz. Pozvao sam drugara\majstora, a on ima poveliki kombi. Sreća je što sam bio samo par desetina km od kuće, i mogao je da priđe mestu kombijem. Nesreća je, što sam, po navici, zaključao korman, a otključavanje ne da reaguje. A kombi visok, rampa pod oštrijim uglom, baš je bilo povuci potegni, oznojismo se u tri ladne vode... A motorin mi nov, samo sam čekao kako će da se stropošta i da se sav razbije. I kao za inat, pošto nesreća nikad ne ide sama, ugazizmo u tom majanju obojica u neko ogromno kučeće gov*o. Ili je to bio slon u pitanju... ogromno, smrdljivo, gadno! Umazali smo se skroz, i rampu i kombi... grozno Naravno da sam ga častio za tu zahebanciju. Mislim, nisu to neke parice, ali eto. Treba ti i sreća, i parice, i da ne kloneš duhom kad si u sranju 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3665 Napisano Mart 3 Malinar u pokusaju, 1732 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekli, nijedno sranje nikad ne ide samo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12740 Napisano Mart 3 Drug član, 1329 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre desetak godina na spustanju sa TA odjednom nista, rastavili ceo motor, jebavali se, da bi na kraju nasli da je jedna matica skroz zardjala i nije prenosila struju do brave. Od tad , uz sve ovo pobrojano sto su ljudi naveli, svake zime ide šarafanje i čiščenje šrafova i konektora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1694 Napisano Mart 4 Drug član, 1053 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako stoji u garazi, nema potrebe za tim. Ono sto sam ja skontao, ne kazem da je pravilo. Izvadim aku i skinem sediste, misevi manje onda idu oko motora. Mozda je glupo al to sam primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Mart 5 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam mačku - Nema Miševa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 44 Napisano Četvrtak u 19:02 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Evo mog danasnjeg iskustva..lepo vreme da izadjem da isprobam motor i podesavanja po krivinama, malo na avalski put, u povratku nabodem prednjom gumom sraf u koferu osnovni alat, pumpa, sprej za lanac, rukavice, krpe .. onaj sprej za popravku gume prebacio zimus u auto i nisam vratio, za pumpu izgubio nastavak za prikljucak na ventil, imao druge unutrasnje gume koje sam obicno nosao sa sobom koje sam izbacio jer kao koji ce mi moj tu po 100 200 km oko kuce, sve u svemu da stojim i da placem pored njega ams paket koji imam mi ne pokriva slep motora, tako da sam morao da platim, i to su me lepo osisali Ali najbitnije, skoro svaki kolega koji je prolazio je makar usporio da proveri je l sve ok, a nekoliko njih i motorima i kolima je i stalo a dvojica na KTM-ovima su mi pomogli da kompresorom dopumpam gumu i dovucem se lagano do smefora kod avale i sacekam slep na bezbednom mestu, Hvala im veliko svima! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marxer 9 Napisano Petak u 10:45 U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan A kakva su vam mišljenja o sistemima za krpljenje guma? Odnedavno ponovo vozim motor (nakon cca 100 godina) i prva stvar mi je bila da ubacim sprej za krpljenje gume. Vidim da se nude i šrafovi, čepovi, trake koje se nekim šilom zabodu tamo gde je guma probušena ... Godinama ne shvatam ljude koji ne umeju da zamene gumu na autu, a kada sam pogledao Forzin zadnji točak, bacio sam se u rebus. Dakle, šta od navedenog najefikasnije spasava kada uspešno probušiš gumu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5120 Napisano Petak u 10:57 Drug član, 1101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Ako uvežbaš čepovanje, super si. Ako ne znaš da čepuješ, šrafovi pomažu. Baš smo na povratku iz Niš' šrafili jednu gumu i momak je stigao od BG-a do NS-a, vrv sa usputnim dopumpavanjima. Sprej je stara stvar koju imam, ali nisam primenjivao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8586 Napisano Petak u 11:48 (promenjeno) Solo Rider, 3241 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne idem nigde bez čepova, kompresora i boostera i sitnog alata......ko zna kome će zatrebati .......škola života Promenio Petak u 11:49 član BaneVuk58 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marxer 9 Napisano Petak u 12:03 U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Forsberg je napisao: Ako uvežbaš čepovanje, super si. Ako ne znaš da čepuješ, šrafovi pomažu. Baš smo na povratku iz Niš' šrafili jednu gumu i momak je stigao od BG-a do NS-a, vrv sa usputnim dopumpavanjima. Sprej je stara stvar koju imam, ali nisam primenjivao. Ja ne bih vežbao, ako ne moram ... a kombinacija čep + sprej? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2199 Napisano Petak u 12:13 Drug član, 738 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pod čepovima mislite na one gumene crviće? Mada vidim da ih neki žestoko izbjegavaju. Zašto? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marxer 9 Napisano Petak u 12:28 U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Na Temu uglavnom nude ove dve varijante (zamenarite auto gume na slici) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 44 Napisano Petak u 13:20 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Ako su tubeles gume mislim da ti crvici zavrsavaju posao da mozes da odes do nekle ili cak i do kuce ali naravno pazljivo i uz kontrolu Ako su sa unutrasnjom, kao meni, onda je malo veca igranka ali svakako nije neresivo, pod uslovom da imas alat i neku zakrpu, a ne kao ja e sad nisam siguran npr meni su spoljne tubeles, da sam zakrpio spoljnu gumu, da l bi malo bolje drzala makar da se nekako dovezem do kuce, uz dopumpavanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2199 Napisano Petak u 13:31 Drug član, 738 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, shomsi je napisao: Ako su tubeles gume mislim da ti crvici zavrsavaju posao da mozes da odes do nekle ili cak i do kuce ali naravno pazljivo i uz kontrolu E ovo je ono što me buni. Na kamionu su mi tubeless gume, i do sada sam mnogo puta zakrpio rupu od eksera ili nekog manjeg šrafa sa crvićima. Jeste da su manje brzine, ali je pritisak u gumi 8 bara, da ne pričamo o zagrijavanju pod teretom. Krpio sam i na autu. Nikad nisam imao problema. Jel ima nešto što ja ne znam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8586 Napisano Petak u 15:13 Solo Rider, 3241 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, shomsi je napisao: Ako su tubeles gume mislim da ti crvici zavrsavaju posao da mozes da odes do nekle ili cak i do kuce ali naravno pazljivo i uz kontrolu Ako su sa unutrasnjom, kao meni, onda je malo veca igranka ali svakako nije neresivo, pod uslovom da imas alat i neku zakrpu, a ne kao ja e sad nisam siguran npr meni su spoljne tubeles, da sam zakrpio spoljnu gumu, da l bi malo bolje drzala makar da se nekako dovezem do kuce, uz dopumpavanje? Crvići traju koliko trae i guma.....lično iskustvo i to FJR koji je težak motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 44 Napisano Petak u 15:56 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Pa takvo i ja imam iskustvo ali na autu..i to sam jednom sam stavljao i vozio dok nisam zamenio gume a za unutrasnje sam kupio ovakve neke fleke ima o tome i ovde dosta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5120 Napisano Ponedeljak u 14:48 Drug član, 1101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan On 3/7/2025 at 2:31 PM, miki said: Jel ima nešto što ja ne znam? Čini mi se da je suština u tome da motor ima dva, auto četiri, a ti znaš koliko guma ima kamion Verujem da je uvreženo mišljenje da ako se nešto desi na motoru sa tim čepom si u ozbiljnom problemu, dok je situacija drastično manje rizična na ovim drugim vozilima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2199 Napisano Ponedeljak u 15:11 Drug član, 738 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Forsberg je napisao: Verujem da je uvreženo mišljenje da ako se nešto desi na motoru sa tim čepom si u ozbiljnom problemu, OK, ali zašto? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...