Jump to content

Moto Zajednica

Idemo Niiiiš 01.03.2025.

Recommended Posts

• Drug član, 1246 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 8 minuta, Ognjen_Nbg je napisao:

Je l ovaj naš neko? Evo i linka - 

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu...

a85fafb4-01ac-494f-9202-51f635a2aa94.jpeg

Sta uopšte znači "Bloker"?

Promenio član Džim Džarmuš

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S

Navodno je ovo objava samo za nišku ekipu, sad se javio još jedan tamo 

Promenio član Ognjen_Nbg

• Misbehave Responsibly, 1655 postova
  • Motocikl: FZ6S
18 minutes ago, Blaza said:

Ja nosim sajlu da se zakačim za Bokija. Pa da vidite posle kako Kawa ER5 ide dve ipo glave ! 🤣 🤣

I krenete vi tako, "na sajlu", uz dogovor da ako ti bude prebrzo, ti će mu ablendovati i trubiti da uspori.

Negde posle Starog hrasta Boki se zaboravi (stariji čovek, zaboravlja stvari - jbga) da ima prikolicu, dođe mu da se malo izduva pa ga razvuče onako muški u okolini treće oktave.

Ti u frci, gaće spadaju, brzinomer sajla odavno odletela u stratosferu - trubiš i ablenduiješ kao lud ali džaba ! - pri toj brzini Boki nema šanse da te čuje a i ne gleda u retrovizor.

i tako ....

Pričali posle ljudi da su videli Kawu 1400 kako juri 300 niz auto put (što i nije nikakvo čudo), ALI ! ....... tik iza nje ER5 !

Trubi i ablenduje ovaj ER5 velikoj Kawi da se skloni da može da prođe al onaj napred polego na rezervoar i nit vidi nit čuje i neće da se skloni.

Mnogi nisu verovali da je to moguće ..... ali mi ovde znamo .... tako je nekako bilo.   :D

• Sviđa mi se 7
  • Haha 16

• Drug član, 689 postova
  • Motocikl: -
pre 33 minuta, Blaza je napisao:

Ja nosim sajlu da se zakačim za Bokija. Pa da vidite posle kako Kawa ER5 ide dve ipo glave ! 🤣 🤣

A šta ćeš kad prešalta u drugu?

• Haha 2

• Drug član, 1937 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ja sam za to da se skupimo kod ikea-e ko ne zuri i zeli u grupi, ko zeli sam da se nadjemo negde na ulazu u Nis

U svakom slucaju i ko krene sam, sretace puno kolega na autoputu pa ce se i na samom autoputu i pumpama usput formirati grupe

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2466 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ja mislim da je najbolje "kud koji mili moji" i nadjemo se na Najsu u dogovoreno vreme pa svi zajedno na blokadu...mislim da je predalek put za kolonu.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1849 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Na prošloj strani ove teme objavih da su studentima potrebne donacije vezane za prvu pomoć. Mnogi marševi su protekli, a kako stvari stoje mnogi tek predstoje, sledeći je Niš. 

Pre neka dva sata, kolega @Milos.V i ja posetismo Institut za anatomiju, mesto gde se prikupljaju donacije vezane za prvu pomoć.

@Milos.V je doneo donaciju prikupljenu od strane jedne Viber moto zajednice, dok sam ja priložio ono što sam kupio od svog novca.👇

20250220_190549.thumb.jpg.7b245dd8c909e97b1efece22f9c4a971.jpg

20250221_185404.thumb.jpg.6ac268fbd76eb792a8622c1c1169d8dc.jpg 

20250221_185456.thumb.jpg.6de44a42ec8fd6a2c045eb187ccbd021.jpg

20250221_185510.thumb.jpg.0780df9028b6a189841526c4f37ca886.jpg

Kako @Milos.V...

20250221_183530.thumb.jpg.c6470ec49a7cf1708168f87ccad0ad95.jpg

... tako sam i ja dobio zahvalnicu od studenata.

20250221_183524.thumb.jpg.b3a7f564d8dc9e1abeb6632b7a6717bf.jpg

Iako je donacija koju sam doneo bila moja, zamolih da na zahvalnici ipak ne stoji moje ime... nekako smo (manje-više) svi u istoj priči, ovako mi je draža! 🫡  

20250221_191846.thumb.jpg.155b4d5b56e6aef5ea42b6df7b300f5b.jpg

• Sviđa mi se 36
  • Hvala 6

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: 990SMT

1. Peconibc

2. Ibivan

3. Jovan46

4. BokyBoy

5. Lukaimasa

6. Milos81

7. Mare94

8. Veljko

9. Саша

10. MrD

11. ZEMZEM

12. DraganNS

13. wasa

14. There is no spoon
15. Deda54

16. panigale.rs

17. Koja

18. 

19. 

20. 

21. Пеђа1971

1. Peconibc

2. Ibivan

3. Jovan46

4. BokyBoy

5. Lukaimasa

6. Milos81

7. Mare94

8. Veljko

9. Саша

10. MrD

11. ZEMZEM

12. DraganNS

13. wasa

14. There is no spoon
15. Deda54

16. panigale.rs

17. Koja

18. 

19. 

20. 

21. Пеђа1971

22. Salem +1

23. BlesimiR

24. Swim

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX "98 / BMW F800GS "24

1. Peconibc

2. Ibivan

3. Jovan46

4. BokyBoy

5. Lukaimasa

6. Milos81

7. Mare94

8. Veljko

9. Саша

10. MrD

11. ZEMZEM

12. DraganNS

13. wasa

14. There is no spoon

15. Deda54

16. panigale.rs

17. Koja

18. bajatg + 1

19. 

20. 

21. Пеђа1971

22. Salem +1

23. BlesimiR

24. Swim

• Misbehave Responsibly, 1655 postova
  • Motocikl: FZ6S

Borise, stalno pomeraš lestvicu; veliki naklon.

Naklon i za novog člana i njihovu Viber grupu.

Ono što studentima valja preneti, jer deluje da ne znaju, u vezi marševa aka šetnji.

3 stvari su bitne; volja (to im ne nedostaje), obuća i čarape. Oko ove druge dve stavke stvari očigledno škripe.

Nikako pamučne čarape, već odgovarajuće vunene/sintetičke. Obuća mora držati zglob i imati podeblji anatomski oblikovan đon. Ne ide se u starkama i fensi patikicama pešaka od BG-a do KG-a. Videh na nekim snimcima da se prešlo i na hodanje u papučama zbog žuljeva. Nepotrebne muke.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 76 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Mislim da im je svaka donacija dobro došla, da li u vidu lekova, hrane, odjeće i td. Važan je gest podrške u kome god pogledu, i BRAVO za kolege koji su takve stvari već uradile. Sad da se vratim na temu puta; Što se tiče nas iz NS i okoline mogli bi se naći na pumpi Minut na auto putu pa onda pravac Niš. Kome se “pegla” neka “pegla” a ostali možemo normalnim tempom. Naravno stajanje po individualnoj potrebi, ne moramo celim putem biti svi skupa. Ne potenciram na grupnoj vožnji, ali mislim da smo upečatljiviji kad smo zajedno, i izazivamo efekat veće mase za podršku ovog skupa u oku onih koji nas posmatraju sa strane. 

• Sviđa mi se 8

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S

Prikkjucice nam se Ena iz Niša, student GAF-a, ovde na forumu, zadužena za nas, a dodajem je i na Viber grupu, pa admini vidite da li da joj se da opcije pisanja tamo 

Promenio član Ognjen_Nbg

• Ne silazi, 2403 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Niko ne voli vožnju autoputem, ali je ovaj put ipak poželjno, čak i jedina praktična ruta... U što kraćem vremenu preći veliku razdaljinu, da bi ostalo više energije za Niš. I kao što su kolege rekle, nađemo se npr na Naisu, i onda lagano...

Treba nam podatak o vremenu skupljanja kod Naisa, da bi se svi ostali organizovali kada će ko da krene.

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A

Najnovije informacije:

PUMPAJ
01 mart 2025 NIŠ

Zvanična informacija .
Saopštenje za Bajkere : 

Sa  organizatorima skupa  na sastanku je dogovoren plan i program rute kojim će se kretati Bajkeri:
Okupljanje Bajkera biće na parkingu  kod LIDL-a   na Somborskom Bulevaru u   9:00  h  tu će biti podeljeni prsluci i  kartonske tablice  učesnicima vožnje .
Sa Parkinga se kreće u 10:00  h do Nitex-a gde će nas čekati studenti i gradjani 
Sa njima  zajedno u koloni idemo preko mosta do suda.
Kolona ide desno ka centru a  motori i automobili idu pravo do malog kružnog toka , ulazimo u ulicu Nikole Pašića  gde će se stacionirati  Bajkeri  Oldtajmeri i gde će biti postavljeni štandovi .
 U toku dana će se formirati nekoliko puta kolona motora i oldtajmera  koja će defilovati slobodnom trakom u centru i prolaziti pored studenata i gradjana .Važna Napomena :
Svi koji dolaze sa auto puta  Prate tablu Pirot-Sofija i posle Eko pumpe se isključuju na naplatnoj rampi NIŠ-ISTOK posle naplatne rampe idu desno do  prvog kružnog toka skreću desno  u kriznim toku i dolaze do parkinga LIDLA  
Takodje je važno da Bajkeri koji dolaze iz drugih gradova ne žure jer će ujutru biti hladno 
Ako ne stignete u 9 h. Na dogovoreno mesto kod LIDLA   ne žurite ,dodjite u  ulicu Nikole Pašića mi ćemo biti tamo i čekaćemo vas.
 Srećan  put i bezbednu vožnju  žele  vam Nišlije 👍

Molba svim učesnicima kolone da nose zaštitne kacige i da se pridržavaju uputstva organizatora  i Saobraćajne Policije 
Hvala 
Dobro Došli u Niš

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 2

17 hours ago, drs said:

Borise, stalno pomeraš lestvicu; veliki naklon.

Naklon i za novog člana i njihovu Viber grupu.

Ono što studentima valja preneti, jer deluje da ne znaju, u vezi marševa aka šetnji.

3 stvari su bitne; volja (to im ne nedostaje), obuća i čarape. Oko ove druge dve stavke stvari očigledno škripe.

Nikako pamučne čarape, već odgovarajuće vunene/sintetičke. Obuća mora držati zglob i imati podeblji anatomski oblikovan đon. Ne ide se u starkama i fensi patikicama pešaka od BG-a do KG-a. Videh na nekim snimcima da se prešlo i na hodanje u papučama zbog žuljeva. Nepotrebne muke.

Brate moj, potpuno sam svestan tvoje dobre namere jer sam i sam davao savete koji bi bili potkrepljeni mojim znanjem i iskustvom... Pričao sam i da biraju komotniju obuću, obuću koja ne sme da bude knap, jer stopalo "raste" tokom ovakvih marševa. Osim toga kada stopalo "radi" unutar komotne obuće, ono se usled trenja i greje, što je veoma poželjno tokom zimskih niskih temperatura...

Pričao sam iz najbolje namere, a onda sam doživeo da primetim kako nekolicina pogleda tih mladih ljudi skreće prema podu, kao da ih je sramota. E, tada sam se ujeo za jezik, ujeo i to toliko jako da me još uvek boli. Većina te hrabre omladine boravi u studentskim domovima, iznajmljenim sobama... i oni jednostavno nemaju. Nemaju obuću za sve situacije i vremenske prilike, obično se to svodi na par - dva i to je to, cepaj svaki dan i guli u onome što imaš. A želja im je velika, ne žele da ih to "nemanje" sputava i uprkos svemu ne posustaju u svojim akcijama i namerama. 

Između ostalog i zbog takvih stvari su u mojim očima pravi heroji, mladi heroji kojima ću se uvek naći na raspolaganju koliko god to budem mogao!

• Sviđa mi se 22
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Ajde da se i ja nadovežem na obaveštenje koje je @Elmilorad postavio. Video sam to obaveštenje na zvaničnoj FB stranici MK Sinovi Juga i dobro je što ga je ovde postavio neko ko je upravo iz Niša. 👏

E sad, samo da prenesem ono što je došlo do mene. Dakle pojma nemam da li je info zvanična i proverena, samo je prenosim i potpuno se ograđujem.

Vožnja za Niš je navodno organizovana. Ide se auto-putem, samo motocikli, bez prisustva automobila. Kolona pod policijskom pratnjom kreće sa severa Srbije i kako bude prolazila mesta i gradove, tako će se motociklisti usput priključivati. U Nišu je, takođe navodno, obezbeđena neka hala za prenoćište, pa bi trebalo poneti dušeke i vreće za spavanje. U nedelju je takođe organizovan povratak pod pratnjom policije. Sve isto, samo u kontra smeru...

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Čekam tu ili neku drugu "našu" informaciju, pa da se izjasnim(o) ko će gde da se pridruži, a do ove varijante "sever-jug & pratnja" hteo sam da predložim da bude neko BG vreme, i neko vreme pred Niš, pa kako kome odgovara, ali svakako da uđemo zajedno, da se vidi ta naša podrška moto zajednice, a ne jedan po jedan... Ako već ne stižemo u 9, bilo bi ok nekih 12h tamo u Niš, ja npr imam 4h autoputem, pa, ako baš nije nužno da ne krećemo na par stepeni, treba i ceo dan i noć pumpati napolju 🙂 A to je recimo taman i vreme za drugi defile, kako su i organizatori iz Niša i zamislili. Ako smo izdržali "takmičenje u sporoj vožnji" 😜 do KG, što ne bi moglo zajedno autoputem... (I ja ću morati da se "ponašam"🤪 na autoputu) ali zbog toga da idemo zajedno, rado. Studio? 🙂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2403 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

@miki

Ako je defile u 9 h, Boki i ja možemo da krenemo lagano u 8:15 h, sa pauzom za kafu, normalno... 😂

Šalim se, ima vremena još 7 dana da se sve "izbistri". Treba videti kada ta organizovana kolona kreće sa severa. Ako planiraju prvi defile, treba krenuti u 5 h, što je mnogima (meni ne) nezamislivo. Da se ogradim, nisam ja neki "super bajker" na GS-u koji može sve. Jednostavno, nije mi problem da krenem bilo kad, ja imam neki svoj ritam (i obaveze) koji treba da prilagodim većini, jer to je poenta. Nisam za spavanje, što znači da treba da krenem ranije da bi se vratio u toku noći. Opet, možda i ostanem, videću.

Uglavnom, za mene je lako, u ovakvim događajima ja se prilagođavam većini.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja