Jump to content

Moto Zajednica

Kupio bih Alfu

Recommended Posts

• Akvarista u pokusaju, 142 postova
  • Motocikl: Suzi nudista SV650 '09

Mali uvod:

Alfe su s..nje, puno puta sam to čuo, kvare se, ovo-ono... 

Jednom prilikom, pre 15ak godina, drugar kupi 156 jtd. Provozam se u njoj, osećaj fantazija, enterijer, osvetljenje, sedišta....sve.

Nadjemo i meni jednu iz CH naravno, pa odakle drugde. 156 facelift, 1,9 , 85kw, karavan, od vlasnika.

Super me je služila, bez kvarova uz redovno održavanje i zamenu potrošnih delova. Skoro svake godine sa njom na more.

Sada već prošle godine, ja konj resim da prodam i uzmem nesto mladje. Nadjem auto koji mi se "svidja", kupim, posle dve nedelje shvatio da to nije to. Auto je super, ali Alfa je Alfa( bar meni).

Ovo je kao da tražim jednoroga, ali da probam i ovde.

Dakle, zanima me 159:

- motor 1,9 jtd, možda i 1.75 tbi ali sa njim nemam iskustva ( ako neko zna neka napise nesto)

- godište, sto mladji, ne stariji od 2008, facelift

-karavan pozeljno, nije obavezno

-oprema što veća, pozeljno TI

-od vlasnika, koliko-toliko održavan i uredan auto .

Pratim oglase na PA i nekim Fb grupama, u glavnom se vrte ista vozila. Po koji se pojavi sa jačom opremom i u dobrom stanju i oni se brzo prodaju, i sa doooobrom cenom.

Eto toliko, skromno nema šta.

Ljubitelji, mrzitelji i svi ostali,

ako neko ima ili zna nekoga ko prodaje tako nešto, javljajte.

Hvala.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7364 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ja imam sličnu dilemu, lomim se da menjam Punta za 156-icu jaaako mi se sviđa, al benzinjaru, dizela nebi nikako.

• Drug član, 1216 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Vozio sam to što tražiš, neprežaljeno vozilo :-) Radim u floti velike firme, navozao sam se raznih skupih i jeftinih kola, 159 sa 1.9 jtd je stvarno sjajan paket.

Srećna potraga i obavezno nas obaveštavaj o progresu.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

@Sveti Atila  Realno, ne treba mi 200ks, ali nema puno da se bira što se motora tiče. Imam 42 godine i dvoje dece. Uzeo bih ja i onaj od 120ks, ali su slabo opremljeni.

U suštini, sto jača oprema i sto bolje stanje.

......i da ne košta ko Svetog Petra scrambled eggs.

• Drug član, 2038 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Kad se pomene alfa ja moram da pomenem moju neprežaljenu :) La bella macchina ... Kad tad - doći će opet neka.

IMG_20210829_195625.jpg

Bio sam malo nervozan, žurilo mi se i prodao sam je za neke smešne pare, iako je bila odlična mehanički.
Pojavila se vrlo brzo u oglasima, malo vizuelno sređena - za duplo veću cenu. Okruglo :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 6

• Drug član, 4158 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Frend je nekad za službeni auto vozio tu Alfu, on ju je po isteku lizinga otkupio od firme i malo poslije prodao.
Kupac mu se svake godine javi i zahvali za auto.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2348 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Kolega je vozio baš takvu što tražiš 4 godine. Prošle je prodao, u "mint" stanju ...

• Sviđa mi se 1

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ja sam u sličnoj potrazi... kao auto za svaki dan a kao jedan od auta koje sam ranije želeo, ima par 159 Ti u Bg i u Bavaništu. Deluje mi da su njih dvojica speciajlizirali bas taj model. Cene su oko 6000eura

Lično srce me vuče na 2,4 JTD sa 207ks, ali će verovatno biti 1,9 JTDM sa 150Ks.

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

6 godina sam vozio 159 2006 limuzinu 1.9 JTD 150ks, trula visnja sa krem koznim enterijerom. Presao oko 100k kilometara sa njom, vozio se dosta po Evropi na turama od po nekoliko hiljada km, dok nisam otkrio motore :D. Na kraju je i ja prodadoh dosta jeftino za to sto taj auto nudi, pogotovo kad pogledam cene ostalih na PA, al mi nije zao jer je prestao da mi sluzi svrsi.

Duze voznje su bile pravo uzivanje, lezi lepo u krivinama a nije pretvrda, bas sam voleo onaj enterijer, potrosnja na putu skroz pristojna, oko 6-7 litara, snage dovoljno kad se ide tim neikim putnim brzinama 100-140kmh.

Za po gradu je po meni previse troma, dosta je kabasta i teska, i po meni nedovoljno startna, tako da je voznja po BG guzvama predstavljala napor i za mene i za auto. Potrosnja mi je isla oko 11-12L dizela pri "zustrijoj" voznji po gradskoj guzvi. 156 se dosta lepse vozi po gradu od 159, zbog manje tezine.

Sto se tice odrzavanja nista specijalno, nakupilo se tokom godina stvari al jedino sto bih izdvojio osim standardnih stvari (kvacilo, remont turbine, remont trapa) je zajebancija sa crevom serva, zamenio sam ga za remontovano, ali je posle i ono propisalo.

image.thumb.jpeg.b0fcc71265407d11ec038dd05fd35c13.jpeg

image.thumb.jpeg.f41babea51323d43f1955976f8b808c7.jpeg

Promenio član Djeronimo
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 458 postova
  • Motocikl: R1150GS

@Jovica Bkao neko ko je promenio 13 Alfi (bolest ne bira 🤣) mogu da ti kazen da u karoseriji 159 ke taj TBI motor nije bas srecno resenje,auto je tezak i po meni mera je 2.4. Na stranu sto 1.9 kupuje svako ko skupi neku kintu 2.4 su ipak kupovali ljudi sa dubljim dzepom pa samim tim je veca verovatnoca da nadjes odrzavan auto. 1.9 od 120ks je smejurija u tom autu,1.9 sa 150ks je neki minimum,mada i on oseti tezinu

@Disko Nindža na zalost u 156 se ne zna koji benzinski motor je gori (sem 3.2 :)). Onaj 1.9 sa 16 ventila (140ks) je nesto najbolje i najekonomicnije sto je Alfa ikad stavila u svoje vozilo

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

@Djeronimo Potpisujem od reči do reči.
Aj malo da dodamo i korisnih stvari za kolegu koji kupuje.

Što se tiče gradske vožnje, odnosno vožnje na niskim obrtajima - obavezno je da ima ispravnu usisnu granu. Neka te niko ne laže da mogu da se vade klapne, da se blokiraju itd. i da auto isto ide. Nije tačno. Stavio sam bio novu usisnu za 200 evra i auto se preporodio. Raspitaj se, to se lako proverava kad je budeš gledao.

Ja za divno čudo nikad ništa oko trapa nisam dirao za 70 hiljada koliko je bio kod mene. Radio sam bio remont letve,  alternatora i menjao set kvačila ali mislim da je to bilo do moje vožnje :D . Motor nikad štucnuo nije, nije trošio gram ulja od zamene do zamene.
Obrati pažnju na menjač u 5oj i 6oj brzini da li se čuje (zuji). To im je mana. Stradaju ležajevi na tom snopu. Kad sam radio set kvačila majstor mi je dao vrlo povoljnu ponudu, pa sam i to rešio takoreći preventivno, jer sam znao da ću duže voziti auto.

edit:

Što se tiče gradske vožnje, stoji ovo što je kolega rekao. Plus je vrlo niska napred. Samo bih da dodam - meni na auto putu do 130kmh je uvek bila oko 6 litara, ne više. Mereno od čepa do čepa. A rezervoar beše preko 70 litara ako se ne varam :) Natankam ga u Nišu i cepam bez stajanja do Atine. Ne budem umoran posle te vožnje. Za autoput je kraljica!
Magistrale je trošila i manje. Gradska vožnja, čak i zimi - nikad preko 10 litara, a takođe sam je vozio žustrije (doduše nisam tako često vozio po gradu). Doduše Niš je u pitanju, razlika je u odnosu na Bg.
I tako, nadam se da sam malo pomogao, pa javljaj kad se ponoviš :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

@Patriota Sve mi je jasno za 1.9 kakav je, 2.4 mi je opcija iako je registracija oko 70k(kao sto si i napisao gore - bolest).

Sve u svemu, može i 2.4 sa sto boljom opremom, pa da se dugo družimo.

• Drug član, 2508 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET

@Jovica Bmogu da preporucim jednu alfu. Stvarno se ne razumem u opremu i sve ostalo kod alfe jer me nikad nisu zanimale. Ovo je alfa iz kumovske kuće. Dečko jako voli automobile i vodi računa o njima. Prodaje ovo jer hoće da pređe na guilettu. Znam da je uzeo od dugogodišnjeg vlasnika pre par god i znam da nije žalio dinar na nju. Nedeljno je bila 2x na relaciji SU-NS kao i svake godine u Salzburgu i dole u Grčkoj i zamisli nikad nije stala 😀 

Elem, evo ga link pa baci pogled

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Alfa Romeo 159 1.9 jtdm, 2008. godište, Karavan, Dizel 1910 cm3, vozilo prešlo 288000 km, Subotica...

Drug je imao 2.4 - bolest.
Zanimljivo je da u istim uslovima vožnje, tj. ako se ne gazi ne troši ništa više od 1.9. Provereno. Inače probao sam jednom svoju, da vidim koliko može :D Do 200 kao ništa, i onda dovuče nekako do 220, čak i malo preko, po satu nisam merio gps.
Inače par drugara koji su ga probali su tvrdili da je auto bio čipovan, mada ja nisam imao takvu informaciju (uvoz CH). Mislim da sam došao do dobrog i održavanog agregata, i da mu je ta nova usisna grana mnogo značila.

Promenio član živke

• Zainteresovan, 227 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Ja vozim Giulietta-u, 2.0, 140KS.

Automobil mnogo pruža, ali baš, baš, baš mnogo, kao nijedan konkurentni automobil te klase, a to ume i da košta.

Moj najveći izazov je pronaći dobrog i kvalitetnog majstora. Išao sam od ovlašćenih do SIS-ovaca (sve i svašta), i svako je imao svoje neko mišljenje o nečemu i udario me ozbiljno po džepu. Najveće raočarenje sam doživeo od Fiat servisa Goran koji se nalazi na Altini, a daleko je hvaljen.

Konačno sam našao (VERUJEM) dobrog majstora koji je uspeo da ustanovi problem sa menjačem koji vučem 2. godine i koji je prethodno probalo da reši 4. majstora i svaki je zaključio da su ti menjači prosto takvi (u pitanju je bio cilindar pedale kvačila). Dobar majstor = posvećen majstor, a i vozi i sam Giulliettu.

Evo liste šta sam sve uradio na kolima (mnoge stvari preventivno):

Decembar 2023. godine:

-          prednji stabilizatori,

-          reparacija sve četiri dizne - Dizne proverene u ovlašćenom, na originalnoj dijagnostici, ma sve kako treba, parametri vrhunski, ništa se tu ne dira, bla, bla. Ja konstantno osećam taj kiselkasti miris iz auspuha i to prvo paljenje mi nije ubedljivo, kao da je nešto slabije (kao slabiji AKU), nije ono na prvi zub što se kaže (svi mi pričaju ma tripuješ se). Ipak odem ja do servisa za dizne i ispitivački sto imao šta da pokaže, treća dizna nije prošla nijedan test, četvrta nije prošla paljenje i ler, prva i druga nisu prošle paljenje. Od remonta potrošnja za jače od litar ode dole, sa 6.4L na sadašnjih 5.1L (automobil vozim samo na otvorenom i po autoputu, grad vidi možda u 3 do 5% ukupne godišnje pređene km);

Januar i februar 2024. godine:

-          plivajući zamajac i kvaličo u Sachs kompletu – majstor koji je menjao nije zamenio cilindar kvačila kod pedale;

-          Remont menjača – preventivno sam zamenio prvu i drugu brzinu (čovek koji mi je radio remont pitao me da li si normalan da menjaš čitave brzine, reko molim te stavi nove) zbog tog problema koji sam imao sa blagim otporom koji se povremeno javi, i zamenjen je ležaj šeste brzine. Dodatna okolnost jeste da je teže upadao u prvu i drugu zbog lošeg druk ležaja;

-          Novi semerizni menjača i ulje u menjaču – sada, kada sam sipao neko premium ulje u menjač (čekao sam 15. dana iz inostranstva da stigne), utvrdili smo da mi je majstor koji je vraćao menjač sipao najverovatnije polovno, tj. korišćeno, ulje u menjač, jer je doslovce boje blata, a prešlo je ni 10k kilometara;

-          Remenica alternatora, plivajuća remenica, PK kaiš;

-          Softversko pokretanje regeneracija DPF-a – izduvao je baš bukvalno sve i svašta;

Januar 2025. godine:

-          Donji nosač motora;

-          Zadnji stabilizatori i gumice balans štangle;

-          Cilindar kvačila kod pedale;

-          Predihtovana vakum pumpa i zamenjene gumice kod merača za ulje i poklopca gde se sipa ulje;

-          Sipan aditiv za DPF i pokrenuta softverska regeneracija – ove regeneracije insistiram da se pokreću iako dijagnostički nije zapušen DPF, jer je nikada ne uhvatim da pokrene samostalno;

-          Zamenjena kočiona tečnost;

-          Zamenjena glavčina i ležaj;

-          Sipan aditiv u motor, po preporuci majstora, neki aditiv namenjen baš za hidropodizače;

-          Zamenjeni amortizeri haube;

-          Sređena instalacija na jednom mestu (zaboravio sam gde je vodila) jer se izolacija pojela, doslovce gole žice – kako se i zašto ovo desilo, pojma nemam, pretpostavljam da je neko od prethodnim majstora napravio neku glupost;

Juče je preuzmem od majstora, konačno rešen problem sa menjačem, dobio sam nož kroz puter (najzahvalnije je to premium ulje), mom oduševljenju nikad kraja, vozim se sa osmehom od uva do uva, zovem ženu da joj pričam (zavolela je i ona baš). Elem, stignem do burazera, proba on menjač (skoro je vozio), primeću razliku, gasimo je, idemo zajedno do pošte po neki paket, vraćam se i da je upalimo CAK, ajde opet CAK, CAK, pomeri napred nazad isto CAK, anlaser zabo, za svaki slučaj premerim AKU 12,74V. Upali na gurku i vraćaj kod majstora (SHIT HAPPENS).

E sada, ova moja silna održavanja možda i nisu baš pravo merilo, jer ja na prvu promenu i na prvi zvukić otklanjam kvar. Jako mi je važno da u svakom trenutku imam autić spreman da krene na bilo koji put. I sada sam molio majstora da je pregleda detaljno, detaljno, detaljno i da otklonimo i najmanji nedostatak.

Inače, automobil sada ima 168k kilometara, pravih. Na sebi još uvek nosi jako mnogo originalnih delova, od amortizera, pa na dalje.

Kada sam rešio da kupim aflicu, potraga je trajala par meseci, video sam i probao sve i svašta, neverovatno kakve se sve olupine prodavaše i prodadoše se.

Njeno mehaničko stanje smatram da je ozbiljna retkost kod nas. Nekako sam je zavoleo i ne mogu da se rastanem od nje iako nam stiže drugo dete uskoro i prostora nedostaje. Do sada sam dva kupca odbio, a stoji mi na oglasima. Ne znam šta sutra da kupim i šta je to što će da me oduševi i da probudi u meni tu želju da je malo pocepam po krivinama.

Dok je bila kod majstora vozio sam C-HR-a kog smo uvezli, zaista jako fin autić, hibrid, za racionalnog idealna kupovina. Lako upravljiv, pregledan, moderan, lep, ima dovoljno prostora, savremen, baš sve kako treba...

ALIIII, juče trčim po Alfu, neopisiva želja da je preuzmem, ma kakav C-HR, sedam u nju, prvo brdo i krivina, gas da osetim tu moć.

Da se ja pitam, jedino bih je prodao da kupim istu u verziji QV 1750 benzin. Zato, verujem da ćemo se družiti još dugo.

Prenosim svoje iskustvo u nadi da će tebi, ili nekome drugom, značiti. Svakako, savet da razmisliš i o Giulietti. U brzini sam iskucao sve, pa možda nisam baš najbolje sve posložio i nema neki red, pa nemojte zameriti.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 3

Još jedna stvar, kilometražu uopšte nemoj da gledaš što se agregata tiče.
Ja sam moju kupio sa nekih 200 hiljada, i vrlo brzo je kvalitetna dijagnostika pokazala da je kilometraža vraćena, ali se nije videlo sa koliko. Pa ti pretpostavi.
Auto je unutra bio kao nov. Alkantara na njihovim sedištima je jako kvalitetna, plastike, aluminijum. Menjač, volan sve utegnuto kao da je juče izašao is fabrike. Kao što rekoh ja sam je prodao sa 275 hiljada. Sledeći vlasnik je vrlo brzo oterao do 300, na satu, bez dinara ulaganja. A koliko je stvarno prešla, pitanje je :) Svakako puno, i ne smeta joj ni najmanje.

Problem je ako naletiš na repariranu policijsku ili taksi (limuzine), e takve su mnoge ljubitelje zakopale .

Promenio član živke
  • Podržavam 1

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Evo da i ja dam savet. Kad budeš gledao dobro pogledaj karoseriju od dole pragovi oće korodirati ali mnogo bitnije dobro pregledaj napred kolevku- most jako su skloni koroziji pogotovo ako stiže sa severa. To se ne popravlja već tražiš drugi.Mnogi su to već menjali.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
22 hours ago, Jovica B said:

Mali uvod:

Alfe su s..nje, puno puta sam to čuo, kvare se, ovo-ono... 

Jednom prilikom, pre 15ak godina, drugar kupi 156 jtd. Provozam se u njoj, osećaj fantazija, enterijer, osvetljenje, sedišta....sve.

Nadjemo i meni jednu iz CH naravno, pa odakle drugde. 156 facelift, 1,9 , 85kw, karavan, od vlasnika.

Super me je služila, bez kvarova uz redovno održavanje i zamenu potrošnih delova. Skoro svake godine sa njom na more.

Sada već prošle godine, ja konj resim da prodam i uzmem nesto mladje. Nadjem auto koji mi se "svidja", kupim, posle dve nedelje shvatio da to nije to. Auto je super, ali Alfa je Alfa( bar meni).

Ovo je kao da tražim jednoroga, ali da probam i ovde.

Dakle, zanima me 159:

- motor 1,9 jtd, možda i 1.75 tbi ali sa njim nemam iskustva ( ako neko zna neka napise nesto)

- godište, sto mladji, ne stariji od 2008, facelift

-karavan pozeljno, nije obavezno

-oprema što veća, pozeljno TI

-od vlasnika, koliko-toliko održavan i uredan auto .

Pratim oglase na PA i nekim Fb grupama, u glavnom se vrte ista vozila. Po koji se pojavi sa jačom opremom i u dobrom stanju i oni se brzo prodaju, i sa doooobrom cenom.

Eto toliko, skromno nema šta.

Ljubitelji, mrzitelji i svi ostali,

ako neko ima ili zna nekoga ko prodaje tako nešto, javljajte.

Hvala.

Znam ja. Ide danas @BokyBoy da vidi, javih mu juce. Pa ako ne uzme on nek ti javi

moj drug prodaje, 2500e cena fix

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1545 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 1 sat, Luka9905 je napisao:

Ja vozim Giulietta-u, 2.0, 140KS.

Automobil mnogo pruža, ali baš, baš, baš mnogo, kao nijedan konkurentni automobil te klase, a to ume i da košta.

Moj najveći izazov je pronaći dobrog i kvalitetnog majstora. Išao sam od ovlašćenih do SIS-ovaca (sve i svašta), i svako je imao svoje neko mišljenje o nečemu i udario me ozbiljno po džepu. Najveće raočarenje sam doživeo od Fiat servisa Goran koji se nalazi na Altini, a daleko je hvaljen.

Konačno sam našao (VERUJEM) dobrog majstora koji je uspeo da ustanovi problem sa menjačem koji vučem 2. godine i koji je prethodno probalo da reši 4. majstora i svaki je zaključio da su ti menjači prosto takvi (u pitanju je bio cilindar pedale kvačila). Dobar majstor = posvećen majstor, a i vozi i sam Giulliettu.

Evo liste šta sam sve uradio na kolima (mnoge stvari preventivno):

Decembar 2023. godine:

-          prednji stabilizatori,

-          reparacija sve četiri dizne - Dizne proverene u ovlašćenom, na originalnoj dijagnostici, ma sve kako treba, parametri vrhunski, ništa se tu ne dira, bla, bla. Ja konstantno osećam taj kiselkasti miris iz auspuha i to prvo paljenje mi nije ubedljivo, kao da je nešto slabije (kao slabiji AKU), nije ono na prvi zub što se kaže (svi mi pričaju ma tripuješ se). Ipak odem ja do servisa za dizne i ispitivački sto imao šta da pokaže, treća dizna nije prošla nijedan test, četvrta nije prošla paljenje i ler, prva i druga nisu prošle paljenje. Od remonta potrošnja za jače od litar ode dole, sa 6.4L na sadašnjih 5.1L (automobil vozim samo na otvorenom i po autoputu, grad vidi možda u 3 do 5% ukupne godišnje pređene km);

Januar i februar 2024. godine:

-          plivajući zamajac i kvaličo u Sachs kompletu – majstor koji je menjao nije zamenio cilindar kvačila kod pedale;

-          Remont menjača – preventivno sam zamenio prvu i drugu brzinu (čovek koji mi je radio remont pitao me da li si normalan da menjaš čitave brzine, reko molim te stavi nove) zbog tog problema koji sam imao sa blagim otporom koji se povremeno javi, i zamenjen je ležaj šeste brzine. Dodatna okolnost jeste da je teže upadao u prvu i drugu zbog lošeg druk ležaja;

-          Novi semerizni menjača i ulje u menjaču – sada, kada sam sipao neko premium ulje u menjač (čekao sam 15. dana iz inostranstva da stigne), utvrdili smo da mi je majstor koji je vraćao menjač sipao najverovatnije polovno, tj. korišćeno, ulje u menjač, jer je doslovce boje blata, a prešlo je ni 10k kilometara;

-          Remenica alternatora, plivajuća remenica, PK kaiš;

-          Softversko pokretanje regeneracija DPF-a – izduvao je baš bukvalno sve i svašta;

Januar 2025. godine:

-          Donji nosač motora;

-          Zadnji stabilizatori i gumice balans štangle;

-          Cilindar kvačila kod pedale;

-          Predihtovana vakum pumpa i zamenjene gumice kod merača za ulje i poklopca gde se sipa ulje;

-          Sipan aditiv za DPF i pokrenuta softverska regeneracija – ove regeneracije insistiram da se pokreću iako dijagnostički nije zapušen DPF, jer je nikada ne uhvatim da pokrene samostalno;

-          Zamenjena kočiona tečnost;

-          Zamenjena glavčina i ležaj;

-          Sipan aditiv u motor, po preporuci majstora, neki aditiv namenjen baš za hidropodizače;

-          Zamenjeni amortizeri haube;

-          Sređena instalacija na jednom mestu (zaboravio sam gde je vodila) jer se izolacija pojela, doslovce gole žice – kako se i zašto ovo desilo, pojma nemam, pretpostavljam da je neko od prethodnim majstora napravio neku glupost;

Juče je preuzmem od majstora, konačno rešen problem sa menjačem, dobio sam nož kroz puter (najzahvalnije je to premium ulje), mom oduševljenju nikad kraja, vozim se sa osmehom od uva do uva, zovem ženu da joj pričam (zavolela je i ona baš). Elem, stignem do burazera, proba on menjač (skoro je vozio), primeću razliku, gasimo je, idemo zajedno do pošte po neki paket, vraćam se i da je upalimo CAK, ajde opet CAK, CAK, pomeri napred nazad isto CAK, anlaser zabo, za svaki slučaj premerim AKU 12,74V. Upali na gurku i vraćaj kod majstora (SHIT HAPPENS).

E sada, ova moja silna održavanja možda i nisu baš pravo merilo, jer ja na prvu promenu i na prvi zvukić otklanjam kvar. Jako mi je važno da u svakom trenutku imam autić spreman da krene na bilo koji put. I sada sam molio majstora da je pregleda detaljno, detaljno, detaljno i da otklonimo i najmanji nedostatak.

Inače, automobil sada ima 168k kilometara, pravih. Na sebi još uvek nosi jako mnogo originalnih delova, od amortizera, pa na dalje.

Kada sam rešio da kupim aflicu, potraga je trajala par meseci, video sam i probao sve i svašta, neverovatno kakve se sve olupine prodavaše i prodadoše se.

Njeno mehaničko stanje smatram da je ozbiljna retkost kod nas. Nekako sam je zavoleo i ne mogu da se rastanem od nje iako nam stiže drugo dete uskoro i prostora nedostaje. Do sada sam dva kupca odbio, a stoji mi na oglasima. Ne znam šta sutra da kupim i šta je to što će da me oduševi i da probudi u meni tu želju da je malo pocepam po krivinama.

Dok je bila kod majstora vozio sam C-HR-a kog smo uvezli, zaista jako fin autić, hibrid, za racionalnog idealna kupovina. Lako upravljiv, pregledan, moderan, lep, ima dovoljno prostora, savremen, baš sve kako treba...

ALIIII, juče trčim po Alfu, neopisiva želja da je preuzmem, ma kakav C-HR, sedam u nju, prvo brdo i krivina, gas da osetim tu moć.

Da se ja pitam, jedino bih je prodao da kupim istu u verziji QV 1750 benzin. Zato, verujem da ćemo se družiti još dugo.

Prenosim svoje iskustvo u nadi da će tebi, ili nekome drugom, značiti. Svakako, savet da razmisliš i o Giulietti. U brzini sam iskucao sve, pa možda nisam baš najbolje sve posložio i nema neki red, pa nemojte zameriti.

Goran, na daleko hvaljen , ali na daleko svi imaju zesce losa iskustva sa njim...

Burazeru moj...ako zelis dobrog , sta dobrog , najboljeg majstora za fiat i alfu - auto servis Laki , zarkovo. Odgovorno tvrdim da su daleko ispred svih po pitanju servisa za italijane, uz normalne cene ..ako resis , javi se da ti dam broj od gazde ili majstora , da te najavim i kazem im da je "neko naš" i sve ok

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 889 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Alfa Rustik, 2018. godiste, vozena samo od novembra do maja, stalno garazirana, kisu i sneg nije videla, prva boja, drugi vlasnik, trajno registrovana. Kamin za svaku preporuku. Cjena? Prava sitnica! Detalji u inbox.

Promenio član Gile

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja