DukeNuke5 97 Napisano Sreda u 07:49 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, pripremam se i planiram kako cu i gde ici za prolece. U principu, ideja mi je obici Maroko, ali kako volim da pravim krugove, odlucih se da obidjem i Alzir i Tunis. Na slici je kako ce izgledati putanja, s tim sto imam 2 izbora kroz Alzir, za koje ne znam sta cu. Zuti je lepsi medjutim i 2 dana duzi. Da li mi mozete dati savete oko putovanja kroz ove zemlje ako ste bili, kao i generalne smernice. Putujem sam. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5585 Napisano Sreda u 09:41 Drug član, 806 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, posle ovakve rute i NLO mora na servis.... 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4691 Napisano Sreda u 10:24 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Nešto nisam čitao da je neko sa foruma išao u Alžir Ideš QJ-em? Koliko dana si planirao? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Sreda u 12:41 (promenjeno) U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Forsberg said: Nešto nisam čitao da je neko sa foruma išao u Alžir Ideš QJ-em? Koliko dana si planirao? Tako je, idem QJ na oko 20 dana. Tunis/Alzir su mi iskreno vise manje tranzitni dok cu duze ostati u Maroku. Isto mi je tranzitno sve posle Andore, jer sam vec video sve to. Qj se pokazao pouzdanim i finim, tako da mu verujem haha Promenio Sreda u 12:42 član DukeNuke5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Sreda u 12:42 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, ZoraNS said: Svaka čast, posle ovakve rute i NLO mora na servis.... Haha, vec imam rezervisano za servis u Spaniji. Jedino jos termin nismo ugovorili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4691 Napisano Sreda u 13:40 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da ti kenjam previše, ali 20 dana za ovoliki put mi se čini jako ambiciozno. Računam da ti od juga Španije do Beograda treba 3 dana vožnje bez obilaska bilo čega (oko 3500km), od BG-a do Palerma bar 2 dana ako sve bude kako treba ( uz spavanje na trajektu za Bari i da trajekt da ne zeza), to je 5 samo u tranzitu. Tunis - Alžir - Alikante, pa opet povratak u Afriku bar 2 dana (uz spavanje na trajektu?), to je 7 dana tranzita. Šta znam, možda i nije strašno, načelno ti ostaje 10 dana za Maroko, ali ono što želim da te pitam je zašto sebe mučiš povratkom umesto da uzmeš trajekt za Đenovu makar u povratku? Koliko je Alžir bezbedan? Čitam sad stranicu našeg MSP-a i nešto baš i ne preporučuju previše kretanja tamo. Između ostalog: Не препоручују се неорганизована индивидуална путовања. Сва кретања странаца у Алжиру, ван провинције (вилаје) у којем се налази место пријављеног боравка, подлежу процедури претходног прибављања дозвола за кретање. Čini mi se i da je Saša đir pominjao Alžir kao destinaciju koju je preskakao u svojim putovanjima iz nekoliko razloga. I da, nisam siguran da ide trajekt Bar-Bari, znam dosta ljudi koji su umesto toga išli iz Drača za Bari. I tako ti ja kažem moja Slavice, ne bih da ti kenjam previše 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Sreda u 13:47 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Forsberg said: Ne bih da ti kenjam previše, ali 20 dana za ovoliki put mi se čini jako ambiciozno. Računam da ti od juga Španije do Beograda treba 3 dana vožnje bez obilaska bilo čega (oko 3500km), od BG-a do Palerma bar 2 dana ako sve bude kako treba ( uz spavanje na trajektu za Bari i da trajekt da ne zeza), to je 5 samo u tranzitu. Tunis - Alžir - Alikante, pa opet povratak u Afriku bar 2 dana (uz spavanje na trajektu?), to je 7 dana tranzita. Šta znam, možda i nije strašno, načelno ti ostaje 10 dana za Maroko, ali ono što želim da te pitam je zašto sebe mučiš povratkom umesto da uzmeš trajekt za Đenovu makar u povratku? Koliko je Alžir bezbedan? Čitam sad stranicu našeg MSP-a i nešto baš i ne preporučuju previše kretanja tamo. Između ostalog: Не препоручују се неорганизована индивидуална путовања. Сва кретања странаца у Алжиру, ван провинције (вилаје) у којем се налази место пријављеног боравка, подлежу процедури претходног прибављања дозвола за кретање. Čini mi se i da je Saša đir pominjao Alžir kao destinaciju koju je preskakao u svojim putovanjima iz nekoliko razloga. I da, nisam siguran da ide trajekt Bar-Bari, znam dosta ljudi koji su umesto toga išli iz Drača za Bari. I tako ti ja kažem moja Slavice, ne bih da ti kenjam previše E hvala na info, ovo mi je inicijalni draft putovanja, nisam zakucao nista u kamenu. Planirao sam manje od 10 dana u maroku a duze tranzit. Bar-Bari ima jednom nedeljno koliko sam istraživao. A za Alžir se najviše razmisljam da li uopste ici, najveci razlog zasto sam uopste napisao post A iskreno, nije mi bas mucenje povratak, volim tako i samo da se vozim. Takodje, ne znaci da ce biti 20, +/- dani su tu opcija. Npr mozda ostanem duze i na siliciji itd. Hvala puno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7447 Napisano Sreda u 13:58 Drug član, 3091 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...mala preporuka, mesto Tropea Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Brat je tamo proveo par meseci kad je bio deran, od tad stalno kenjamo kako ćemo se provozati zajedno... Jednoga dana.. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1401 Napisano Četvrtak u 00:20 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da prolaziš kroz Tuluz. Gledaj da ne skreneš u pogrešan kvart. Takva mesta meni deluju neprijatnije od Alžira. Na severu Španije, Girona je meni skroz simpa gradić, sa starim gradom. Ima dosta istorije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1728 Napisano Četvrtak u 07:45 Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: ...mala preporuka, mesto Tropea Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Brat je tamo proveo par meseci kad je bio deran, od tad stalno kenjamo kako ćemo se provozati zajedno... Jednoga dana.. Prosli tuda sasvim slucajno u aprilu 24'. Bas lep gradic. Najjaci utisak mi je ostavila grupa crnaca (njih dvadesetak) kako okopavaju neku njihovu autohtonu sortu crvenog luka. Nestvaran prizor. Definitivno za posetiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1728 Napisano Četvrtak u 07:49 (promenjeno) Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan @DukeNuke5 Ako imas vremena na Siciliji obavezno udji u dubinu ostrva, Taorminu, Sirakuzu, Etnu,Kataniju svi turisti vide. Ono gore nema veze sa tim. Totalno druga prica. Pravi duh Sicilije. Nas je navigacija dobro zeznula, a ispade da je to bio najbolji deo putovanja. Mogu mozda i okvirno da ti pokazem kuda smo prosli ako te bude zanimalo, seticu se valjda. Promenio Četvrtak u 07:49 član Gile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1889 Napisano Četvrtak u 09:20 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih pre sa sicilije na sardiniju pa onda trajekt prema maroku iz jdnom ili dva puta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Četvrtak u 09:50 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gile said: @DukeNuke5 Ako imas vremena na Siciliji obavezno udji u dubinu ostrva, Taorminu, Sirakuzu, Etnu,Kataniju svi turisti vide. Ono gore nema veze sa tim. Totalno druga prica. Pravi duh Sicilije. Nas je navigacija dobro zeznula, a ispade da je to bio najbolji deo putovanja. Mogu mozda i okvirno da ti pokazem kuda smo prosli ako te bude zanimalo, seticu se valjda. Cao, juce sam gledao i razmisljao. Zaboravih skroz na Etnu, pa cu ipak odloziti Maroko i Alzir a sedecu duze u Tunisu i Siciliji. Pa cu otici i do Malte, posto je 30 minuta trajekt ide vise puta dnevno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Četvrtak u 09:51 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, JevtaNS said: Ja bih pre sa sicilije na sardiniju pa onda trajekt prema maroku iz jdnom ili dva puta Ipak menjam putanju hahah Duže cu sedeti u Tunisu, Siciliji i otici dan/dva do Malte 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1728 Napisano Četvrtak u 12:09 (promenjeno) Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan A da krenes ti sa mnom u Gruziju posto imas vec 20 slobodnih dana? Etnu da odvezes pod obavezno ako si na Siciliji, krater Silvestri, put i voznja su bolji nego na Transalpini sto se mene licno tice. Promenio Četvrtak u 12:11 član Gile 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Četvrtak u 12:11 (promenjeno) U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Gile said: A da krenes ti sa mnom u Gruziju posto imas vec 20 slobodnih dana? I to moze, ali moram avgusta na nordkapp, pa stedim dane haha Promenio Četvrtak u 12:11 član DukeNuke5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1430 Napisano Četvrtak u 18:07 Drug član, 1951 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 1. 2025. at 14:40, Forsberg je napisao: Računam da ti od juga Španije do Beograda treba 3 dana vožnje bez obilaska bilo čega (oko 3500km), Ovo kao da je pisao neko ko nikad nigde nije putovao motorom ili ja i svi koje poznajem a putuju motorom, negde silno grešimo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 97 Napisano Četvrtak u 18:10 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, bopk said: Ovo kao da je pisao neko ko nikad nigde nije putovao motorom ili ja i svi koje poznajem a putuju motorom, negde silno grešimo. U dobrom slucaju mozes izvuci 900 km u dan, samo da vozis i da se smoris.I to nista ne vidis. Mada sam planirao put od preko 20 dana pa bi mi za tranzit trebalo 7 dana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4691 Napisano Četvrtak u 18:35 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, bopk said: Ovo kao da je pisao neko ko nikad nigde nije putovao motorom ili ja i svi koje poznajem a putuju motorom, negde silno grešimo. Pisao je neko ko je u dva dana izvozio 2150km Vidiš da sam dao best case scenario. Ni ono Palermo - Alžir - Španija - Afrika ne može u dva dana. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...