RankoBg87 3062 Napisano Januar 9 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad da vidimo, da ili ne. Zasto da i zasto ne. Uzeo sam za Nc, Provlaci se neka prica da propusta vise nekih cestica koje stete mašini tj ponasaju se kao smirgla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22333 Napisano Januar 9 Integrisan, 9600 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... znas da ga treba zamastiti? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3062 Napisano Januar 9 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, N.F.S. je napisao: ... znas da ga treba zamastiti? Nije mi jos stigao a mislim da cu cekati mart da istekne garancija da mogu i servis da uradim. Sad je akcenat da ili ne i zasto. Montaža i odrzavanje je nesto drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22333 Napisano Januar 9 Integrisan, 9600 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Onda od mene glas ne. (na motor sa fabrickim mapiranjem i izduvom) 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14856 Napisano Januar 9 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako ces mu raditi mapu,otvoriti izduv i voziti po stazi onda da 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3062 Napisano Januar 9 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Izduv menjati hocu al ne znam kad, mapu hocu da peglam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Januar 9 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam još davno okačio prikaz više vazdušnih filtera, kao i slike kako izgleda airbox. Svi ti visoko propusni filteri ne zadržavaju neku finu prašinu i koja se lepi i ulazi u cilindar, potraži na netu. Ako se ide na stazu, onda lepo dupla ženska čarapa da ne uleti bumbar, za ulicu i pogotovu off road prašinu, nikako. Sem toga, da se opere i namasti nije ni malo mali posao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3062 Napisano Januar 9 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ne stavljati. Neka ga, nece da se baci. Na Nc-u je sve to zavuceno tako da mislim da ne uvlači kao neki R. Uzeo sam ga da mi bude pri ruci sta god bilo. @đunta secas li se koja je tema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Januar 9 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, RankoBg87 je napisao: @đunta secas li se koja je tema? Nee, imam priličan broj postova i ko bi se setio i čuvao. Pretraži net, naći ćeš sigurno nešto. A za pranje i uljenje, radio sam to nekoliko puta i pošto sam potrošio zaista puno vremena, prljo se i disao hemiju, više ne pipam jer je nerazumno, to čovek jedino sam za sebe da servisira, da bi bilo kako treba naravno. I, nema to neke naročite svrhe, performansa usisavanja je ograničena nekim prečnikom i dužinom talasovoda, neće mu pomoći nešto neke šire mikro rupe i ponekad lepši zvuk, ja sam voleo da čujem na trkaćem autu zvuk difuzora, tako da razumem želju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22333 Napisano Januar 10 Integrisan, 9600 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ja ih korisim, skoro na svakom motoru. BMC ili KN. Imam i ulja namenska za prskanje, nije isto za sundjer ili platno izmedju zicanih resetki. Kada se odrzava i koristi kako je zamisljeno nema nista vise prasine u cistoj strani kutije filtera u odnosu na papirni. Mane, skup, zahteva dodatno odrzavanje i hemiju (opet skupu)... Prednosti, trajni filter, veca propusna moc uz slicnu filtraciju ako se odrzava po preporuci proizvodjaca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3062 Napisano Januar 10 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice održavanja nije mi problem da skidam svako malo, fala bogu za ovih jos malo 2 god rasklopio sam ga ne znam ni sam koliko puta. Mali servis cu da radim sam. Moram da vidim mislim da drugar ima ulje bas za k&n, pre je bar imao neko veliko pakovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22333 Napisano Januar 10 Integrisan, 9600 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...kada budes namestao ce prodjemo kroz proceduru , tu smo! Premalo masnoce=losa filtracija previse masnoce=velika opstrukcija, lose radi, tesko pali, svetli "Fi" lampa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3062 Napisano Januar 10 Drug član, 1807 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tamo negde u martu, da prodje garancija i da smanjim onaj njegov interval zamene ulja. Nasao sam neke teme za filter iz 2007 i nesto mladje, sve se pominje karburator i stelovanje istog kad ima k&n, novija tema opet se provlaci sam rad, da li treba i izduv menjati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Januar 10 (promenjeno) Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Filracija filtera sa sitom, za bilo koju namenu, zavisi od prečnika oka i tu nema mudrolije, manji prečnik, bolja filtracija i obrnuto. Kod čisto uljnog filtera je drugi princip, tu se prašina lepi i oni su najbolji, ali nisi primenljivi. Kombinacija sita i masnoće je dobra ideja, stari majstorski štos je da se kućište filtera, po zidovima namaže tanko mast i na nju se lepila mikro prašina, jer i papirni uložak propušta malo nekih mikro čestica koje se obično ne vide u kućištu, tek kad se uzme čista krpa i obriše. Kod onog talijanskog filtera, isto visoko propusnog, dobijaju se i dodatni čepovi sa kanapom za zatvaranje vrha usisne cevi kad se vozi u atmosferi velike prašine jer nemaju toliku moć filtriranja i zadržavanja čestica. Ko što rekoh, sigurno ima testova i analiza na netu, prikazani grafikoni sa podacima. Svoj reli auto sam vozio bez filtera i po uloci, no nisam pristalica takvog odnosa strogo gledano sa tehničkog aspekta. Promenio Januar 10 član đunta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5815 Napisano Januar 10 (promenjeno) Drug član, 2031 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, đunta said: Kombinacija sita i masnoće je dobra ideja, stari majstorski štos je da se kućište filtera, po zidovima namaže tanko mašću i na nju se lepila mikro prašina, jer i papirni uložak proušta malo nekih mikro čestica koje se obično ne vide u kućištu, tek kad se uzme čista krpa i obriše. Koristio sam DNA filter (sličan je kao KN) i radio upravo ovo. Isto DNA set za pranje i podmazivanje. Nisam primetio da se mast nešto zaprljala pri pranju filtera, što sam obično radio jednom godišnje. A vozio sam dosta van puta. Pre kupovine sam se dobro informisao. Filter koji sam uzeo je takođe bio predviđen i za off-road. I uz još neke modifikacije, primetio sam značajno poboljšanje u ponašanju motora (Tenere 660) Tada sam našao i test gde je neka ekipa koristila DNA filtere na Dakar reliju, i pokazali su se odlično, a posle trke su valjda i proveravani agregati. Ali evo, ne mogu da nađem to sada. Promenio Januar 10 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...