Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1150GS neće da upali

Recommended Posts

• MK Obrenovac, 559 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Pozdrav bajkerki , jedna mala pomoć !

Naime skoro sam uzeo dotični motor BMW R1150GS u stvarno lepom stanju . Gledao ga kod čoveka što uvozi motore , znamo se i od ranije kupovao sam od njega i pre i ja i moji drugari.

Motor je naj normalnije palio 6-7 puta radio u mestu, nisam ga provozao jer je taj dan padala kiša pa je samo stajao ispod nadstrešnice .

Sutra dan po suvom dođem po njega, natovarimo ga na prikolicu dovezem kući , skupe se drugari da vide motor i ja da probam da ga upalim ni da čuje, samo vergla ali ništa !

Sutra mu se malo detaljnije posvetim , kontakt ima, Kil svich radi normalno, copa radi, benzinska pumpa radi, vergla lepo ali ne pali.

Ustanovim da nema varnicu na svećici i levoj i desnoj .

Proveravao instalaciju, džekove , ništa čudno nisam našao, Bobinu ispitivao omski deluje dobra ali opet ništa !

Jedino šta sam čitao da hoće da ih zeza neki Hall sensor , tj senzor radilice ali mi malo čudno da tako od jednom crkne !

I njega sam ispitao omski da nisu žice u spoju , hoće da im propadne izolacija od 5 žica 2 su u spoju mada po nekoj šemi što sam našao one bi i trebale da budu .

Ima li neko neku ideju šta još pogledati, da li skidati i taj senzor pa ga detaljno proveravati ?

Već mi kvari gust "novog" motora

Promenio član NIKOLA 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Ovo je hal-senzor za tvoj motor, e sad kako si ti proverio da je sve u redu sa njim nisi napisao. Konektor ima pet izvoda povezana 1, sild,i nije vezan za hal senzor (izgleda kao kod koaksijalnog kabela za TV   2, zica povezana sa plavom zicom gornjeg pika 3,zica povezana sa crnom zicom oba pika, to je minus 3, zica povezana sa obe crvene zice oba pika to je plus 4, zica povezana sa plavom zicom donjeg pika. E sad dali si razumeo videcemo. Ako nesto mogu da pomognem tu sam 064 488 9745

viber_image_2022-06-20_10-29-21-106.jpg

• Sviđa mi se 2

• MK Obrenovac, 559 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Nisam ja ispitao da li je sve u redu sa njim. Ja sam samo proveravao da žice nisu u spoju ako se oštetila izolacija. Tj omski svaku žicu sa svakom.

Pa pitam da li postoji neki sistem da se ispita a da se ne skida  senzor ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja