dejoking 20 Napisano Decembar 24, 2024 U prolazu, 3 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Pitanje,koliko cesto palite vase motore zimi. Ja sam bio u nekoj guzvi i "zaboravio" na svoj motor. U pitanje je Aprilia SR GT 200 Replica te sam rijesio da ga upalim malo da odradi. U prilogu ostavljam video paljenja Takodje sam i misljenja da ne treba drzati puno goriva u njemu,jer je jelte plasticni rezervoar a i stajace bar 3-4 mjeseca pa nema smisla da ostaje pun. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1333 Napisano Decembar 24, 2024 (promenjeno) Drug član, 872 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Skroz cudno paljenje kad nema zvuka anlasera. Ko traktorče. Inace kod EFI agregata nema potrebe paliti preko zime da "odradi". Izvadis aku ili ga nakacis na punjac povremeno i dosta... Promenio Decembar 24, 2024 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17250 Napisano Decembar 24, 2024 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, dejoking said: Pozdrav ljudi, Pitanje,koliko cesto palite vase motore zimi. Ja sam bio u nekoj guzvi i "zaboravio" na svoj motor. U pitanje je Aprilia SR GT 200 Replica te sam rijesio da ga upalim malo da odradi. U prilogu ostavljam video paljenja Takodje sam i misljenja da ne treba drzati puno goriva u njemu,jer je jelte plasticni rezervoar a i stajace bar 3-4 mjeseca pa nema smisla da ostaje pun. Ako nemaš nameru da se voziš, nema razloga da pališ motor tokom zime. Možeš eventualno jednom mesečno da priključiš neki automatski ("pametni") punjač da malo dopuniš akumulator. Ako ga ipak pališ, ostavi ga da radi dok ne postigne radnu temperaturu pre nego što ga ugasiš. Edit: Odgovorio ti kolega dok sam kucao. Promenio Decembar 24, 2024 član zika56 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Decembar 24, 2024 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @zika56 @Rider000Motor je kupljen nov ljetos a ima i garanciju tako da ne planiram vaditi akumulator bar jos godinu dana zbog garancije.A on ima neku kombinaciju anlasera i alternatora u jednom,znam da je bez cetkica jer ima start stop,ne znam zasto su to ubacili,tj bar mislim da je tako ispravite me ako grijesim. Ali da,zvuk paljenja jako cudan i nema skoro nikakvih vibracija.A sta znam meni ostala navika da palim od starih masina,ja sve masina sto imam upalim da odrade ,pozdrav Promenio Decembar 24, 2024 član dejoking Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1333 Napisano Decembar 24, 2024 Drug član, 872 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Da taj sistem paljenja je i na Hondi PCX... Garancija nema nikakve veze sa vadjenjem akumulatora... Bar ne kod normalnih dilera... Tim povremenim paljenjem samo akaš akumulator i agregat bzvz, aku se nece dopuniti radom u leru, a ulje u agregatu ce da poprimi kondenz/vlagu u se... U sustini nece mu biti nista od par puta ali svejedno ne dobijas nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Decembar 24, 2024 U prolazu, 3 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000Za punjenje nisi upravu,digne na 15V u leru sto mu je i max ,a ovo za kondenz nzm bas,pustim ja njega da digne radnu temperaturu i odradi tipa 20 minuta pola sata a i svakako ide novo ulje na proljece cim krene sezona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...