Jump to content

Moto Zajednica

Restauracija V Clic-a

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: V Clic

U ovoj temi ću vam slati kako što budem odradjivao na mom V Clic skuteru kojeg sam potpuno "rasturio". Zamijenio sam već klip i cilindar. Nisam modifikovao već isti, jer nema potrebe, nek odradi koliko i ovaj ja sam zadovoljan. S obzirom da mi je ovo vatreno krstenje ocekujem vasu pomoc ako negdje bude zapelo 😊. Ruku na srce mozda nije trebalo ni mijenjati klip i cilindar jer du bas u solidnom stanju iako je skuter presao više od 10000km.IMG_20241207_134044.thumb.jpg.8652667cd470783b3dca3e9310178c31.jpg

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 8 postova

Namotaje takodje mijenjam jer sumnjam da su loši... IMG_20241207_135546.thumb.jpg.0e47dfdc654826f68cb78e60d7268b15.jpgstigli su novi i već nedoumice... Iz novih ima nekoliko izlaza, a iz starih svega tri!!!IMG_20241212_164349.thumb.jpg.8ef17db1ea98622af5c77f915082b696.jpgIMG_20241212_164249.thumb.jpg.58ba38d5c7de88ae764b308184752a87.jpg

• Ne silazi, 6567 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ako su ti zaista stigli oni pravi, problem bi mogao da bude...tačnije previd, da ne računaš na dva kabla koja idu na "pick-up"....ono četvrtasto što se šrafi van magneta. Vidim da su ovi stari sečeni (ne znam zašto), pa te možda to zbunjuje. Znači kablovi sa ploče (3) i od pikapa (2) idu kroz isti bužir i gumicu, da bi se kasnije kačili gde treba....a pošto je ovde to već odvojeno, možda je to ono što te buni.

• Hvala 1

• U prolazu, 8 postova
Pre 8 sati, pronto je napisao:

Ako su ti zaista stigli oni pravi, problem bi mogao da bude...tačnije previd, da ne računaš na dva kabla koja idu na "pick-up"....ono četvrtasto što se šrafi van magneta. Vidim da su ovi stari sečeni (ne znam zašto), pa te možda to zbunjuje. Znači kablovi sa ploče (3) i od pikapa (2) idu kroz isti bužir i gumicu, da bi se kasnije kačili gde treba....a pošto je ovde to već odvojeno, možda je to ono što te buni.

Otkinuo sam ih jer me mrzjelo da cekam onaj alat a da mi onaj svezanj kablova stoji... Hvala na sugestiji, vidjecu kako i sto izgleda kad skinem namotaje.

• U prolazu, 8 postova
Pre 4 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Šta je 10.000km... Ništa... 

U zadnje vrijeme me nesto zeza, a oduvijek sam zelio da ga ja licno sredim, pa se nadam da cu uspjeti, dje zapne, nadam se vasoj pomoci 🥹

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 180 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900 S

10000  km nije mnogo čak ni za kineze , ali ako si baš rešio...

Ako nisi nikad ovo radio ili bar gledao , trebaće ti neki savet . Ipak je ovo 4 takta pa ima i lanac bregaste i štelovanje ventila i štošta još.

Dobro je da ovde na forumu ima i majstora pa ćeš dobiti pravi savet ako ti bude potreban.

Pratim.

• Hvala 1

• U prolazu, 8 postova

Pratio sam ja na forumima cesto, a i gledao na yt razne snimke. Uvijek me to zanimalo. Onaj spaner sam vratio kako je bio, bregastu namjestio po onim tačkama i onoj oznaki na magnetu, tu ne bi trebalo da bude problema. Danas stigao aparat za kompresiju , zadovoljan sam kompresijom, citao sam da je od 8 do 10 sasvim ok...meni izbaca 10 IMG_20241215_192718.thumb.jpg.87c21ffafd6b19fbd05abf416ec8c98e.jpg

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 6567 postova
  • Motocikl: konzerviran

Jel' provaljuješ da stara ploča ima 8, a ova nova 6 namotaja? Nisu iste. Ova stara je takozvana DC (takav je i CDI)...a tebi je stigla AC. Obe se koriste na istom agregatu, ali da te ne bi bunile žice gledaj da ti zamene ploču za istu kakva je već bila kod tebe.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja