malitomic 1712 Napisano Decembar 8 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Navoz za lakše utovaranje motora u prikolicu ili kombi. Nikad ga nisam koristio, ali deluje kvalitetno i jako. Kupio sam sebi drugi, lepsi Cena 50e 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8137 Napisano Decembar 8 Solo Rider, 3153 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Можда треба навести носивост.....за теже моторе ће да значи. Срећна продаја Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1712 Napisano Decembar 8 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, BaneVuk58 je napisao: Можда треба навести носивост.....за теже моторе ће да значи. Срећна продаја Ovo je kao što se vidi ručno pravljen navoz i nije atestiran niti sam ga ja koristio pa da iz iskustva mogu da kažem nešto preciznije, osim da deluje kvalitetno I jako. Zgodan je jer se preklapa i u principu kritična tačka je jedino na tom preklopu. Ovaj drugi sto sam nabavio je kupovni sa atestom od 200 ili 250 kg, stvarno lep ali ni on na preklopu nije nesto posebno jak Slikacu i njega Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8137 Napisano Decembar 8 Solo Rider, 3153 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Управо због тога кажем. Код мене средња носи 600 кг, а бочне 250 кг....због оваквог начина утовара...јбг... немам снаге да гурам мотор, а још мање петљу да га упаљеног товарим како неки раде .SoloRider 3 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1712 Napisano Decembar 8 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Bravo , ovo sto ti radiš je potpuno profi. Ja sam do sad koristio nekakvu skaradbudz napravu što liči na merdevine.Ona je jednodelna i dužine bar 1.5m pa ju je bilo teško transportovati u gepeku. Ove preklopne su bas zbog toga zgodne, ali bi ih za neku sigurnu upotrebu ipak podupro nekom hoklicom odozdo. Nisam do sad koristio ni jednu od njih pa ne mogu da kažem ništa vis Evo je za nova, lepa 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8137 Napisano Decembar 8 Solo Rider, 3153 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne jedi se svi smo počeli od fosne....pa smo vremenom se emancipicovaliSoloRider 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1712 Napisano Decembar 8 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 Imao sam ranije veliku i jaku prikolicu (270x130) i sa njom nikakvih prepreka nije bilo šta god je trebalo prevesti. Završio sve oko kuće, ostao bez auta sa kukom pa i nju na kraju prodao. Sad opet ulazim u neki period potrebe za prikolicom pa gledam i vagam šta raditi. Uzeo bih svakako novu ali što manju. Voleo bih da moze da ponese jedan veliki motor BMW Gs recimo. Koja je donja granica za dužinu prikolice koja to moze, da li je 2m dovoljno. Birao bih onu sa opcijom skidanja stranica i kipovanjem. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2234 Napisano Decembar 8 Drug član, 978 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa imaš one moto prikolice koje su nove ispod ili oko 1000€.Svakako, možda bolja opcija platforma zbog bolje upotrebljivosti. Nakačiš na nju wheel chock i gas. Može motor, može kvad...Mislim da 99% motora staje na prikolče koja je dužine 2m.... Al ajde da ne tvrdim, ne znam 100%. Ovo je što sam video ja jer sam hteo da uzmem prikolicu pa sam opsežno istraživao. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 8 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim obicnu prikolicu 25w light. Ima mehanicki kip. Tovarim bez rampe. Najjednostavnije ikada. Videli su mnogi na Navaku. Otkipujem, navezem motor, ona sama klacne nazad na ravno. Istovaram tako sto odvezem motor, pustam ga u nazad, prikolica klacne i samo se spustim zajedno s motorom. Mislim da prostije ne moze. Utovarnu rampu koristim kad tovarimo drugima u kombi uglavnom. Neka iz Uradi Sljam. Nije sjajna ali nije ni losa. Isto se preklapa. Edit: sad kontam da zbog manjka nasih slova nije bas razumljivo ono sto sam napisao. 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1619 Napisano Decembar 8 Drug član, 864 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Istu pre 1 minut, abarth_maniac je napisao: Ja koristim obicnu prikolicu 25w light. Ima mehanicki kip. Tovarim bez rampe. Najjednostavnije ikada. Videli su mnogi na Navaku. Otkipujem, navezem motor, ona sama klacne nazad na ravno. Istovaram tako sto odvezem motor, pustam ga u nazad, prikolica klacne i samo se spustim zajedno s motorom. Mislim da prostije ne moze. Utovarnu rampu koristim kad tovarimo drugima u kombi uglavnom. Neka iz Uradi Sljam. Nije sjajna ali nije ni losa. Isto se preklapa. Istu imam i ja, s tim sto smo je drugar i ja malo modifikovali, umesto prednje stranice napravili ram koji nosi jedan ili dva wheel chok-a, u zavisnosti od potrebe. Sklepali sve za sva popodneva (i ove chokove), sljaka ko leptir, vozili motore ne znam gde nismo i kome nismo. Bez rampe, samo kip. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1619 Napisano Decembar 8 Drug član, 864 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan @malitomic Vesta 25W sa jednom osovinom. Lagana, odlicno prati auto, ne cima ga, profili su malo tanji, uspeli su da mi iskrive jednu stranu (ne znam cime su samo grunuli po njoj), ali sam resio kod majstora, ispravio na gredi za 30 evrica. Sve ostalo top. Skinem stranice i montiram ram za prevoz motora za 10 minuta, dva komada staju bez problema, kvad vozim redovno, gradjevinski materijal, grede od 5 metara sam vozio, one najvece rolo bale, sve sto sam pomislio. Registracija smesna. Lako se manipulise sa njom kad je raskacena, ne treba ti niko kad se izvestis. Jedino sam joj blatobrane zamenio za plasticne, oni se lako krive fabricki. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1712 Napisano Decembar 9 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Da da, prikolica je jako korisna stvar za imati u kući. Ja samo gledam da ta koju bih uzeo bude mala tek da moze veliki motor da u nju stane, za sve ostalo oko kuće je sasvim dovoljna. Sad imam auto sa kukom pa mogu o tome da razmisljam 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1742 Napisano pre 2 sati Drug član, 1484 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 12/9/2024 at 1:48 AM, malitomic said: Da da, prikolica je jako korisna stvar za imati u kući. Ja samo gledam da ta koju bih uzeo bude mala tek da moze veliki motor da u nju stane, za sve ostalo oko kuće je sasvim dovoljna. Sad imam auto sa kukom pa mogu o tome da razmisljam Imam klasicnu auto prikolicu od 205cm duzine (vodi se na 2m). Brdo motora sam prevezo njom, uz grunf sistem ucvrscivanja motora. Kada se prevozi motor srednje i vece velicine, ne moze se zatvoriti zadnja stranica, pa je ili skinem i ubacim u gepek, ili je privezem onim elasticnim spanerom za bocne stranice. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1742 Napisano pre 2 sati Drug član, 1484 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 12/9/2024 at 1:48 AM, malitomic said: Da da, prikolica je jako korisna stvar za imati u kući. Ja samo gledam da ta koju bih uzeo bude mala tek da moze veliki motor da u nju stane, za sve ostalo oko kuće je sasvim dovoljna. Sad imam auto sa kukom pa mogu o tome da razmisljam Ovako ja to već godinama... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...