zika56 17351 Napisano Januar 23 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3695 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Sale svaka čast! Afrika motorom je moj san (koji nikada neću moći da ostvarim). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano Nedelja u 22:05 MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 10 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano Ponedeljak u 08:15 MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Vecina stvari je spremna. Sve slozeno na gomilu i kada se dodaju jos neke stvari sa higijenu i sitnice, moze da se popakuje po koferima i upakuje u kofere. Šta da napisem, a da budem realan, iskren ili jednostavno normalan. Da li imam tremu? Da. Da li shvatam gde idem? Da. Mnogo toga sam istrazio, pregledao i ako je ikako moguce prevideo i dogovorio ono sto je u stanju da se uradi. Da li postoje izazovi? Previse. Ljudi, divlje zivotinje, voznja levom stranom puta, insekti, carinici, policija… Ne bih bas bio srećan da budem glavna zenska uloga u filmu za odrasle, a oko mene nekoliko crnaca koji cekaju svoj red. Na fotografiji je “žuti pasoš”, potvrda valcinacije protiv žute groznice. Obavezno za ulazak u neke drzave, a i preventiva. 18 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1295 Napisano Ponedeljak u 08:39 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Srećno Sale, Zemun i Odred izvidjača Mladost su uz tebe. Zaigraj Više od igre i bravooo.Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1794 Napisano Utorak u 15:17 Lovely jubbly, 902 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ciao Sale, @picoda je onomad, kada je organizovao putovanje u JAR, u svom putopisu okacio ovu pesmu: Mnogo mi simpaticna bese. Neka te sreca prati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano Utorak u 21:39 MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Sreda u 07:06 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Sale,Ti bese ovih dana ides?Srecno!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 78 Napisano Sreda u 10:42 U prolazu, 77 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 12. 2024. at 17:16, Saša Jack je napisao: U jednoj pesmi tekst kaže sledeće, a nadam se da ja dobro prevodim: "...trebaće nam vremena da uradimo stvari koje nikada nismo imali, nadam se kišama dole na jugu Afrike..." Deo teksa iz pesme "Africa" grupe Toto. A kako naslov kaže, idem na jedno malo veće putovanje krajem januara na jug Afrike. Južnoafrička Republika Botswana Zambia Zimbabwe Mosambique Eswatini Leshoto 28.1.2025. letim za Johanesburg. tamo sam već nabavio/kupio motocikl koji je parkiran u garaži mog drugara i člana ovog foruma @nevoljica. Kod njega sam dva dana, a onda krećem na rutu napisanu u prethodnim redovima. 23-25 dana na motoru 7 država Cca 9000km - Avio karta - kupljena - Motocikl - BMW F 800 GSA 2018 - Viza za JAR - stiže sledeće nedelje - pripreme - u toku Sve ostalo pišem u nedeljama koje dolaze, a evo i logo-a ovog putovanja i mali video za početak. Poželite mi sreću, a ja ću pisati sve ovde i svakoga dana tokom putovanja. SRECNO !!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 78 Napisano Sreda u 10:52 U prolazu, 77 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 1. 2025. at 9:15, Saša Jack je napisao: Vecina stvari je spremna. Sve slozeno na gomilu i kada se dodaju jos neke stvari sa higijenu i sitnice, moze da se popakuje po koferima i upakuje u kofere. Šta da napisem, a da budem realan, iskren ili jednostavno normalan. Da li imam tremu? Da. Da li shvatam gde idem? Da. Mnogo toga sam istrazio, pregledao i ako je ikako moguce prevideo i dogovorio ono sto je u stanju da se uradi. Da li postoje izazovi? Previse. Ljudi, divlje zivotinje, voznja levom stranom puta, insekti, carinici, policija… Ne bih bas bio srećan da budem glavna zenska uloga u filmu za odrasle, a oko mene nekoliko crnaca koji cekaju svoj red. Na fotografiji je “žuti pasoš”, potvrda valcinacije protiv žute groznice. Obavezno za ulazak u neke drzave, a i preventiva. Ima jedan mnogo kul lik ,zove se Slobodan Vukojevic,presao Afriku sam uzduz.Moj otac je pisao o njemu(moj matori je novinar a i stari vesparos grada Beograda).Baci pogled po netu o njemu i na fejsbuku ako imas(ja ga nemam al sam imao i bio uclanjen u tu njegovu grupu)mozda ces naci neke zanimljive stvari koje mogu da budu od pomoci :). Secam se izmedju ostalog da nam je pricao kako su mu nigersi pravili zasede kojekude da ga skinu sa motora,pa je bezao u neke nase ambasade...itd...sou ...Ali Afrika za voznju neverovatno iskustvo. Nije previse prepoprucljivo ISTRAZIVATI puteve razne tek tako.Pre svega jer ima GOOOOOOMILA teritorija koje drze raznorazne militantne grupe.U mnogim zemljama Afrike je sasvim normalno da nose ljudi kalase po ulicama itd..... MOJ BI SAVET BIO DA NAPRAVIS UNAPRED KONTAKTE SA NASIM AMBASADAMA U TIM ZEMLJAMA ,CISTO ZLU NE TREBALO! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano Sreda u 19:49 MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Welcome to Joburg! Srkacenica i lokalni dijalekt. Putovanje vise od 11 sati. 31’C i ovde je leto. Nisam bas dovoljno spavao u avionu. Pa sam morao da se provozam malo po gradu. I meni je ovo prvi put u zivotu da vozim levom stranom. Snasao sam se nekako. Pratim onog ispred mene i ne kurcim se nimalo. Kupio ulje i sprej za lanac. Kupio sator, podlogu i jos neke sitnice za kampovanje. Sutra radim servis na motociklu, pakujem i u petak ujutro krecem na put. A sada idem da se onesvestim, malo sna, previse uzbudjenja i nečega meni novog i drugacijeg. 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano Sreda u 19:51 MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, No limit said: Ima jedan mnogo kul lik ,zove se Slobodan Vukojevic,presao Afriku sam uzduz.Moj otac je pisao o njemu(moj matori je novinar a i stari vesparos grada Beograda).Baci pogled po netu o njemu i na fejsbuku ako imas(ja ga nemam al sam imao i bio uclanjen u tu njegovu grupu)mozda ces naci neke zanimljive stvari koje mogu da budu od pomoci :). Secam se izmedju ostalog da nam je pricao kako su mu nigersi pravili zasede kojekude da ga skinu sa motora,pa je bezao u neke nase ambasade...itd...sou ...Ali Afrika za voznju neverovatno iskustvo. Nije previse prepoprucljivo ISTRAZIVATI puteve razne tek tako.Pre svega jer ima GOOOOOOMILA teritorija koje drze raznorazne militantne grupe.U mnogim zemljama Afrike je sasvim normalno da nose ljudi kalase po ulicama itd..... MOJ BI SAVET BIO DA NAPRAVIS UNAPRED KONTAKTE SA NASIM AMBASADAMA U TIM ZEMLJAMA ,CISTO ZLU NE TREBALO! Poznajem ga licno. Momak iz Vrnjacke Banje(ako se dobro sećam), a na ovom forumu je imao nick “Perica mali”. Ne znam gde je ni sta je sa njim. Nestao odavno sa radara moto sveta. Hvala za info! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano pre 5 sati MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 2 dan. Nabavka guma za drugi deo putovanja. Montaza svega potrebnog na motocikl i servis. ulje, filteri, navigacija, torbe, pakovanje…. Ceo dan sam izgubio na sitnice, ali ostalo je jos malo. Sutra ujutro polazim. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6765 Napisano pre 4 sati MotoDJIR.com, 1377 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...