Jovan Ristic 5341 Napisano Octobar 29 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Najavljivali smo u temi za 800MT Explore, ali otvaramo i zasebnu temu. U petak 24.10.2024. zvanično smo iz CFMOTO salona preuzeli potpuno nov 800MT Explore na dugoročni test. Sa firmom Geuvara smo dogovorili da odradimo dugoročan test od minimum 25.000 km i da ta kilometraža bude odrađena do avgusta 2025. godine. Cilje testa je utvrditi pouzdanost 800MT Explore, ali i ispratiti sve troškove goriva, održavanja itd. Kako bi maksimalno ispoštovali CF, vodićemo se korisničkim uputstvo i pratiti sve smernice za održavanje. Potrudićemo se da napravimo više od 25.000 km. Guevara nam je ostavio prostor da ovaj motocikl koristimo za testove potrošne opreme, tipa gume, kočione pločice, lanac, lančanike i sve što nam padne na pamet, a da ne narušava i ne utiče na agregat itd. Možda koji detalj više se nalazi u tekstu: CFMOTO 800MT Explore - Započinjemo dugoročni test - BJBikers.com BJBIKERS.COM Do sada ste na BJBikers magazinu navikli da radimo detaljne testove motocikala, upoznavajući se sa voznim karakteristikama. Ovog puta je nešto drugačiji izazov pred... U četvrtak idemo na prvi servis. Za sad sam uradio najnovie ažuriranje instrument table i ostalo što mi je bilo ponuđeno, Povezao navigaciju i ostalo, da isprobam. Naravno, pored ovog testa nastavljamo i sa klasičnim testovima. Ove godine smo uradili oko 30 testova, sledeeće godine će biti otrpilike isto toliko, možda koji test više. 16 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Octobar 29 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam ga na kraćoj test vožnji, legao mi u prvih 500m u odnosu na Tracer 700 kojeg sam tad vozio... dosta i pozitivnog i negativnog utiska... dogovorio kupovinu, naprasno odustao i uzeo matorog GS-a... I dalje mislim i smatram da je ovo jedan kompletan motocikl za najšire narodne mase, gume bih svakako prvo promenio jer su za mene previše bučne, a sve ostalo je lični utisak... može i ne mora biti... U svakom slučaju pratim temu i radujem se svakoj realnoj i iskrenoj recenziji P.S. Pozdrav i za ekipu Geuvara, sreli smo se na granici i posle na SH20 krajem Septembra, taj "team building" sa CF gamom je bilo lepo videti a cela ekipa je bila nasmejana i raspoložena čak smo i razmenili usluge uzajamnog gratis fotografisanja na česmi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Octobar 30 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kraj je sezone, ne znam kako ćete stići...., mada nema više toliko hladnih zima. Ali u tim uslovima i nema baš nekog istinskog testiranja, uslijed hladnog asfalta i vremenskih prilika ili neprilika!! Ali svakako ovo je super stvar, , da se u stvarnim uslovima istestira motocikl! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1458 Napisano Octobar 30 Drug član, 565 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Zato će da ga deru od marta. Volio bih da uporedo testirate i MTX kad se pojavi, da vidimo šta je to baš novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 29 Napisano Octobar 31 U prolazu, 65 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Biće veliki uspeh ako ista firma ostane zastupnik i ovl servis istog kineza. Jedva čekam 2025. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano Octobar 31 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, mali_zmaj je napisao: Pa kraj je sezone, ne znam kako ćete stići...., mada nema više toliko hladnih zima. Ali u tim uslovima i nema baš nekog istinskog testiranja, uslijed hladnog asfalta i vremenskih prilika ili neprilika!! Ali svakako ovo je super stvar, , da se u stvarnim uslovima istestira motocikl! Pre 14 sati, admiki je napisao: Zato će da ga deru od marta. Volio bih da uporedo testirate i MTX kad se pojavi, da vidimo šta je to baš novo. Momci, pročitajte tekst, do avgusta sledeće godine je rok za minimum 25.000 km On 30. 10. 2024. at 0:43, Dudico je napisao: gume bih svakako prvo promenio jer su za mene previše bučne, a sve ostalo je lični utisak... može i ne mora biti... Htedoh da pohvalim gume. Dolazi sa Michelin Anakee gumama. Imao sam prilike da ih vozim i na Stelviu, mnogo dobro drži guma na asfaltu i okej je za neki silazak sa asfalta. Iste gume nosi i Stelvio i baš su me pozitivno iznenadile. Do sad nešto nisam gotivio Michelin, ali Anakee Adventure odlična guma. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano Octobar 31 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Urađen prvi servis, trenutno na satu 1.150 km. Ono što mogu da primetim posle servisa je da menjač lepše radi. Ispušteno ulje deluje ređe od onog što je sipano. Da pohvalim i momke iz servisa. Zagledao sam kako rade, dečko što je radio motor je ranije radio u Burnoutu. Takođe, dobio sam informaciju da će cene servisa za CF pojeftiniti. Izneću tačne cene kad im bude zvanično. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1458 Napisano Octobar 31 Drug član, 565 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Jovan Ristic je napisao: Da pohvalim i momke iz servisa. Zagledao sam kako rade, dečko što je radio motor je ranije radio u Burnoutu. Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ti baš i nisi "normalan" kupac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano Novembar 2 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 10. 2024. at 23:11, admiki je napisao: Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ti baš i nisi "normalan" kupac. Naravno, ima i toga. Samo neke stvari ne mogu da se sakriju, bilo da je za normalnog kupca ili nekog drugog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16885 Napisano Novembar 2 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 10. 2024. at 8:52, Jovan Ristic je napisao: Dolazi sa Michelin Anakee gumama. Imao sam prilike da ih vozim i na Stelviu, mnogo dobro drži guma na asfaltu i okej je za neki silazak sa asfalta Khm, khm... što ne stoji, ne stoji (ovo boldano). Ali za asfalt, odlična guma i dobar potez istočnih. (inače, to ciganisanje istočnjaka sa gumama nikada nisam razumeo, ne štedi se skoro ništa značajno na ulazu, čak i po istočnim cenama. Lepo što se menja)... Inače br2, odlično za test. Ovakvi testovi su prava, prava stvar! Budi objektivan, tako se gradi kredibilitet. (evo, servirah ti volej, da sad kažeš kako si ti uvek samo objetivan, trt, mrt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16126 Napisano Novembar 2 Misbehave Responsibly, 1637 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan On 10/29/2024 at 7:46 PM, Jovan Ristic said: Sa firmom Geuvara smo dogovorili da odradimo dugoročan test od minimum 25.000 km i da ta kilometraža bude odrađena do avgusta 2025. godine. Ako zatreba da se pomogne sa pokojim pređenim kilometrom, mislim, čisto da ti ne utrne dupe preko mere , a i da se čuje mišljenje iz druge vizure, ti viči pa da ispomognem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1458 Napisano Novembar 2 Drug član, 565 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pih majku mu, kako se ja toga nisam sjetio?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Novembar 2 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan 25.000kmm bi vec mogao da bude vrlo verodostojan test (+uvid u servisiranje, kao sto je vec i navedeno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano Novembar 2 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, severian je napisao: Khm, khm... što ne stoji, ne stoji (ovo boldano). Ali za asfalt, odlična guma i dobar potez istočnih. (inače, to ciganisanje istočnjaka sa gumama nikada nisam razumeo, ne štedi se skoro ništa značajno na ulazu, čak i po istočnim cenama. Lepo što se menja)... Tvoje viđenje "silazak sa asfalta" i viđenje prosečnog korisnika motocikla su izuzetno različiti. Kad kažem silazak sa asfalta iz ugla prosečnog korisnika je: letnji put, makadam, nasip i to po suvom vremenu, jer znaš ti mnogo bolje od mene da se većina tih guma pri nekom malom blatu ili slično ponašaju kao po ledu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano Novembar 2 Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, drs je napisao: Ako zatreba da se pomogne sa pokojim pređenim kilometrom, mislim, čisto da ti ne utrne dupe preko mere , a i da se čuje mišljenje iz druge vizure, ti viči pa da ispomognem Utefteriću ponudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1458 Napisano Novembar 2 Drug član, 565 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Dođeš na Željavu, ti bleji po tunelima, ja ću da se igram po pisti. I platim Unsku mladicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Novembar 2 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan To neko janje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16885 Napisano Novembar 2 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao: letnji put, makadam, nasip i to po suvom vremenu Naravno, za to ti kažem, skoro neupotrebljive, tj jednako upotrebljive koliko i ostale street gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Info koji će obradovati sadašnje i buduće vlasnike 800MT verzija: Cena za mali servis spuštena je na 14.976 RSD. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8356 Napisano pre 20 sati Drug član, 1859 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Jovan Ristic je napisao: Info koji će obradovati sadašnje i buduće vlasnike 800MT verzija: Cena za mali servis spuštena je na 14.976 RSD. Ulje, filter ulja i rad ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano pre 20 sati Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ProMaster je napisao: Ulje, filter ulja i rad ? Da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 77 Napisano pre 19 sati Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga iz prve rukeSent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6143 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Drug član, 1770 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da su postali konacno zastupnici za americko Maxima ulje, spustena je cena ulja zato je sada jeftinije. Prosle godine je 3L tog ulja kostalo 7350din Promenio pre 19 sati član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5341 Napisano pre 18 sati Ne silazi, 4786 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Sharky - Alex je napisao: Izgleda da su postali konacno zastupnici za americko Maxima ulje, spustena je cena ulja zato je sada jeftinije. Prosle godine je 3L tog ulja kostalo 7350din Jeste, postali su zastupnici za Maximu, što me neizmerno raduje, naročito kada je u pitanju ulje za ogibljenje, jer kod nas trenutno nema da se kupi neko vrhunsko ulje za ogibljenje, a da nije preskupo. Maxima tu ima dobro ulje koje nije tako skupo u poređenju sa Ohlins uljem, a isto radi dobar posao, uz nižu cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 29 Napisano pre 16 sati U prolazu, 65 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Baš juče na Revzili vidim to Maxima ulje, reko šta je sad ovo, prvi put vidim, a oni su uvek gurali Motul (mada ni ovo nije mnogo jeftinije). Ali ima ko je upućen… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...