Jump to content

Moto Zajednica

Samo_dobra_kola_011: Uvoz i prodaja automobila iz Norveške

Recommended Posts

• Drug član, 356 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

@Forsberg To su oni u rasponu od 180 do 190k na satu 🤣 Toyotu je barem lako proveriti...

Evo jedan savet, postoje automobili koji nemaju nikakvu zabeleženu istoriju o kilometraži na Carvertical, za takve je najbolje dodatno proveriti i preko izveštaja Automoli, jer taj izveštaj čuva podatke kada je automobil bio oglašen na komercijalnim oglasima, i fotografije sa oglasa 🙂 Tako smo pre par godina za jednu SuperB utvrdili da ima preko 400k na satu, a Carvertical nije pokazivao ništa od podataka.

• Hvala 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 779 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja se vozio u Bukureštu u Priusu sa 950+ hiljada, čovek ga kupio sa 600 od drugog vozača Ubera :) šta će da im fali..

Da li bude zanimljivih Yaris Cross tamo, da bi imalo smisla uvoziti? Još uvek je relativno mlad model, ali nešto računam da će ovde biti no-no uzimati polovnjaka zbog taksija, biće kao krem E-klasa iz Nemačke :D

• Podržavam 1

• Drug član, 356 postova

@andrej. Iskreno, nisam do sada gledao Yaris Cross, ali moguće da će biti nešto zanimljivo. Nezgodno je tražiti konkretan model, mi više lovimo povoljnu priliku i nudimo niske cene 🙂 Do sada smo npr. dali četiri ponude za Corollu, nijedna nam nije prihvaćena.

• Drug član, 356 postova

Mali update

Uslužna prodaja:

1. Suzuki Burgman, 400, nova cena 6.190e - godina proizvodnje 2019., prva registracija 2020. godine, pređena kilometraža 7.185km, kupljen nov u Srbiji, prvi vlasnik, elektronska servisna knjižica, održavan u ovlašćenom servisu, urađen servis danas, registrovan godinu dana, full kasko osiguranje (i od krađe) plaćeno godinu dana unapred. Uz motor ide kofer, disk lock, lanac za vezivanje i cerada
    WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Suzuki Burgman 400, 2020. godište, Scooter, vozilo prešlo 7182 km, Beograd. Cena 6.190 € - Motori - Polovni Automobili
  2. Audi A6, 2.0 TDI, 2015. godište - automobil uredno i redovno održavan, kupljen nov u Srbiji, poseduju servisnu istoriju.

Audi A6 2.0 TDI, 2015. godište, Limuzina, Dizel 1968 cm3, vozilo prešlo 231246 km, Vračar. Putnička vozila - Polovni Automobili
  3. A3 - prodat

Naša vozila:

1. Renault Captur, 2015. godište, 70k kilometara na satu

Renault Captur 0.9Tce, Helly Hansen, 2015. godište, Džip/SUV, Benzin 898 cm3, vozilo prešlo 70548 km, Vračar. Putnička vozila - Polovni Automobili

Najava:

1. Toyota C-HR - registrovana, biće narednog meseca oglašena;
  2. Toyota Camry - registrovan, biće kroz mesec ipo dana na oglasima;
  3. Toyota C-HR - crna, juče stigla u Srbiju, biće nadam se ubrzo na oglasima;

Sve iz najave se može pogledati 😊

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 356 postova

Captur rezervisan, ode u zamenu za Clia.

Najava:

Renault Clio, 0.9 Tce, 2017. godište, 122k kilometara, crveni, kožni enterijer.

Novi oglas:

Toyota C-HR, 1.8, hybrid, 98KS (122KS sa elektronskim pogonom, 2017. godište, 145k kilometara, u garanciji do 04.2027., registrovan do 03.2026. godine - 

Toyota C-HR Kameleon, Ful, 2017. godište, Džip/SUV, Hibridni pogon 1798 cm3, vozilo prešlo 145019 km, Vračar...

Zamenili smo brisače, u Toyota centru, zamenićemo akumulator i odraditi servis (i eventualno sve što je potrebno).

Redovan servis zakazan je za 09.06. tako da se može pogledati tom prilikom. Takođe, crni C-HR iz najave istog dana ide na redovan servis, pa se mogu pogledati oba.

Oba dolaze sa dva seta ALU felni i guma.

Promenio član Luka9905

• Drug član, 356 postova

Clio iz najave.

0.9 Tce, 2017. godište, 122k prešao, registrovan do sredine jula, dva seta felni i guma.

Dopuna:

Upravo bio na detaljnom pregledu kojom prilikom smo zamenili kočionu tečnost. Sve ostalo bez greške, lepo očuvan i održavan auto.

Odrađen servis pre 3k kilometara, skorije zamenjen antifriz, zimske gume Goodyear na čeličnim felnama, DOT23, montirane zimus, u opremi Limited, izdvojio bih ksnenone u maglenkama i fabrički tamnija LED stop svetla. Letnje gume na ALU felnama DOT20. Bogate paket opreme sa kamerom za rikverc.

IMG-20250603-WA0010.jpg

IMG-20250603-WA0016.jpg

IMG-20250603-WA0015.jpg

IMG-20250603-WA0014.jpg

IMG-20250603-WA0013.jpg

IMG-20250603-WA0012.jpg

IMG-20250603-WA0011.jpg

IMG-20250603-WA0017.jpg

IMG-20250603-WA0018.jpg

IMG-20250603-WA0025.jpg

IMG-20250604-WA0008.jpg

IMG-20250604-WA0009.jpg

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 356 postova

Toyota C-HR, 2017. godište, link ka PA:

Toyota C-HR Kameleon, Ful, 2017. godište, Džip/SUV, Hibridni pogon 1798 cm3, vozilo prešlo 145019 km, Vračar...

Sredili smo podvozje (provereno u ovlašćenom da se ne gubi garancija), i odradili fleku na prednjem braniku i pragu kod vozačevih vrata.

Sređivanje podvozja podrazumeva mehaničko skidanje površinske korozije sa viljuški, mostova i drugih čeličnih elemenata, premazivanje Presto konvertorom korozije i farbanje Troton Intergum underbody coating-om.

Prilažem oštećenje zbog kog smo radili fleku, a u nastavku kačim fotke primera sređivanja podvozja koje smo radili na crnom C-HR-u.

Danas ide u ovlašćeni, i on i crni, biće odrađeni servisi i sve što je neophodno i zamenjeni akumulatori. Na ovom smo zamenili metlice brisača, stavili original Toyota.

Screenshot_2025-06-04-13-50-41-847_com.miui.gallery-edit.jpg

Promenio član Luka9905

• Drug član, 356 postova

Evo ih fotografije na primeru crnog C-HR-a.

Podvozje pre i posle sređivanja 🙂

U ovlašćenom zadovoljni kako je odrađeno, traže nam kontakt majstora da mogu da upućuju klijente.

IMG-20250531-WA0021.jpg

IMG-20250531-WA0013.jpg

IMG-20250609-WA0000.jpg

IMG-20250609-WA0001.jpg

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 5

• Drug član, 356 postova

Evo i crnog C-HR-a na oglasima:

Toyota C-HR , 2016. godište, Džip/SUV, Hibridni pogon 1798 cm3, vozilo prešlo 113462 km, Vračar. Putnička vozila -...

Sređeno mu je podvozje, fotke iznad. Sve ostalo piše u oglasima.

Oba C-HR-a su danas bila u ovlašćenom, odrađen je mali servis, zamenjena kočiona tečnost, odrađen detaljan pregled i stavljeni novi akumulatori.

Za crni mora da se dođe za 1.500km na test baterije da bi se dobio sertifikat. Imao je pad napona zbog AKU, pa se zalomio takav servis.

Ni na jedan nemaju zamerku, konstatovali su da smo kupili dobre primerke.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 554 postova
  • Motocikl: V2- americki

Brate ne bih nikad kupio auto od tebe! Mlogo ih popravljas i lickas i glavno nemas NOVO, NOVO,NOVO!!!🤣 Samo ti zelim uspeh i sto manje nerviranja sa masom dileja i goveda s kojima se susrecemo i pri amaterskoj prodaji a kamoli u tbom hobiju.:takoje:

• Hvala 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1544 postova
  • Motocikl: SMC 300
On 6/9/2025 at 11:10 AM, Luka9905 said:

Evo ih fotografije na primeru crnog C-HR-a.

Podvozje pre i posle sređivanja 🙂

U ovlašćenom zadovoljni kako je odrađeno, traže nam kontakt majstora da mogu da upućuju klijente.

IMG-20250531-WA0021.jpg

IMG-20250531-WA0013.jpg

IMG-20250609-WA0000.jpg

IMG-20250609-WA0001.jpg

Jel skidaju delove  da bi ih ocistili od rdje.

I koja je  prosecna cena sredjivanja tih mostova i viljuski?

• Enduraš, 6515 postova
  • Motocikl: CRF300L

Stvarno očekuješ da rasturaju vuljuške i spone da bi ih očistili od rdje ? Stvarno bi bilo suludo, niko normalan to ne bi radio.

• Xtreme, 395 postova

Ozbiljni servisi to rade sa suvim ledom. Ko ima dobru opremu moze da ocisti apsolutno sve (cak i povrsinsku rdju), a da originalni detalji ostanu - tipa nalepnica proizvodjaca. Naravno pristup je ogranicen pa je ovom metodom moguce srediti samo ono gde pistolj moze da dobaci. Kako se to radi kod nas ne bih znao i voleo bih da znam cisto informacije radi

• Podržavam 1

• Drug član, 356 postova

@vex Hvala puno!

Nema nerviranja. Nekada doživiš komentar previše lično i zaboli te, ali radimo na tome da nas to ne dotiče tj. da to prihvatimo kao redovnu okolnost. Uslov da radim ovaj posao je da nema nerviranja, stresiranja, tenzije, napinjanja i sličnog negativnog.

Dosledno smo iskreni i otvoreni, po cenu opstanka. Lepe su povratne reakcije i do sada su svi kupci zadovoljni. 😊

@Bor-i-slaveTeško je naći nekoga ko hoće to da radi, mi smo obišli sigurno 5 farbara. Imali smo negativno iskustvo sa „profesinalnim“ farbarom, pa nam to sada radi komšija koji ima kanal (inače je avio mehaničar), a mi biramo materijal. Imam uvid u kompletan postupak sređivanja pa mogu da verujem tom radu i da stojim iza njega. Čitao sam po internetu šta je najbolje i došao do materijala koje sam naveo iznad. Što se cene tiče, zavisi u kakvom je stanju podvozje i šta sve treba da se radi. Rekao bih da je za samo podvozje sve preko 300e preskupo. Na Kadjaru smo npr. peskirali kočione čeljusti i farbali ih što je dodatna stavka.

Delovi se ne skidaju, sve se radi direktno na podvozju. Razmišljali smo o skidanju, pa da nosimo delove da se peskare, ali smo od toga odustali jer se bojim skidanja i vraćanja (uvek se tu pojavi neki problem). Svakako da je to najkvalitetnije rešenje. Na kameleon C-HR-u je prošlo dva meseca od sređivanja, ništa mrdnulo nije tako da smo zadovoljni i zadržaćemo se na tome.

Ukoliko zatreba kontakt majstora za podvozje, pišite da vam pustim broj.

@Thaedass Videh to, od kad sam počeo da istražujem te stvari upao sam u taj algoritam, non stop mi na instagramu izlazi pranje podvozja Alumax-om i uklanjanje korozije tečnim ledom. Ima firmi koji se time bave kod nas, kao i laserskim peskarenjem, nalazio sam ih na KP. I posle tog procesa preporučuju neku zaštitu tako da maltene ne dobijamo ništa, a drugi problem je što mi lokacijski ne odgovaraju ili nemaju dizalicu.

Imam jednog dana ideju da podvozje radim sam, ali otom potom, kad se sve kockice poklope.

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 356 postova

Preporuka za auto:

Kia Carens 2.0 CRDI, 2008. godište, Monovolumen (MiniVan), Dizel 1991 cm3, vozilo prešlo 204607 km...

Od našeg prijatelja je. Kupljen nov u Srbiji, vlasnik je od 2017. godine. Redovno održavan.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6698 postova
  • Motocikl: đački pešački
On 13. 6. 2025. at 11:36, Luka9905 je napisao:

Imam jednog dana ideju da podvozje radim sam, ali otom potom, kad se sve kockice poklope.

Upravo sam dobio od Luke kontakt za zaštitu podvozja, hoću svoj auto da zaštitim i nešto nisam našao ko bi uradio valjano. Mislim da bi taj posao bio isplatljiv, jel omiljena marka u SRB truli samo tako, VW. Korozija izbija iz unutrašnjosti sajtne i jedinino rešenje je da se one pune. Sada ima masa sredstava koja olakšavaju postupak i poboljšavaju rezultat. Nekada je bio Švedski Dinitrol vrhunski, postoje i danas, pa pogledaj.

• Hvala 1

• Drug član, 356 postova

I Toyota Camry je od danas na oglasima:

Toyota Camry Executive, 2019. godište, Limuzina, Hibridni pogon (Benzin) 2487 cm3, vozilo prešlo 124804 km, Vračar...

Odrađen je kompletan detailing tretman sa keramičkim premazom koji je u garanciji tri godine, evo ga i video:

WWW.INSTAGRAM.COM

5 likes, 0 comments - autocorona on June 26, 2025

Evo i profi slika napravljenih od momaka koji su radili detailing:

WWW.INSTAGRAM.COM

9 likes, 0 comments - polisher_ditejling on June 27, 2025: "🔹 𝐓𝐨𝐲𝐨𝐭𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐫𝐲...

Ozbiljna elegancija 🙂

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja