Jump to content

Moto Zajednica

poginuo motociklista kod smederevske palanke

Recommended Posts

• Drug član, 616 postova
  • Motocikl: -

Iskreno, ni ja, ali da ne bude da sam uvijek protiv motorista.

Na 500m noću on je samo tačka svjetla u daljini.

Mada i da je potpuno stala prije skretanja, 10 sekundi je moralo da bude dovoljno da prođe kroz raskrsnicu. Vjerovatno je mislila da ima više vremena.

Promenio član admiki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Lep

@admiki Pisao sam u tome u prva dva posta. Da kada vozimo tom brzinom po takvim putevima da je krivica poprilicno nasa. Jedino sto nisam znao da ga je udarila bocno i tu verujem da nije bas gledala ukoliko je pravac (+ se cuje). Opet, da nije tolika brzina verovatno bi ishod bio drugaciji... Cinjenica je da smo "jedan far" i da je 150-200kmh isuvise brzo za bilo koji put gde ima ukljucenja.

Npr. svi koji voze kroz grad znaju to odlicno, ja sto minimalno prodjem kroz (manji) grad, seku me najstrasnije. Skoro se desilo, idem 30kmh, devojka pusta auto ispred i direkt na mene, a gledamo se... i ono... jednostavno je bas briga, da sam vozio kamion, cekala bi da odem skroz da kraja ulice pre nego sto bi se ukljucila.

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 5147 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Bio sam pretican u toku noci na slicne nacine... Vozim 80km/h kad projure sigurno 200km/h, userem se ziv, mrkli mrak, van naselja, divljih zivotinja koliko hoces...

Nisu mi jasni takvi likovi. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 409 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
15 hours ago, Betta said:

Drugari, samo treba da smanjimo brzinu, 4 točka uvek bolje koče od 2, a i više se vide, svaki put kad neko od nas sedne na motor prvo nek se seti šta ima da izgubi, a zatim nek odvrne gas.

Slazem se za savet, samo mislim da motor cesto bolje koci od kola, manji je zaustavni put, mada zavisi...

Promenio član Blackened
  • Zbunjen 1

• Ne silazi, 2288 postova
  • Motocikl: Benelli

Motocikl ima malu siluetu,pri brzini koja je blize 200 nego 100,tesko je uocljiv.Svaka cast pojedinim strucnjacima koji ga vide na 190km/h.Pre ce da cuje kako grmi izduv.

• Zbunjen 1

• Drug član, 479 postova
  • Motocikl: V2- americki
pre 33 minuta, cezarpa je napisao:

Motocikl ima malu siluetu,pri brzini koja je blize 200 nego 100,tesko je uocljiv.Svaka cast pojedinim strucnjacima koji ga vide na 190km/h.Pre ce da cuje kako grmi izduv.

I sta kad ga cuje, levo ili desno? Naravno zbunice se( 99% ljudi) i stace na sred puta. Vise mi je dojadila ta glupost sa skidanjem db killera i objasnjavanjem o "sigurnosti".

Evo cekam decka da mu presecem:grr: jebeni auspuh kod izd grane, skinuo db na125ccm. Bem ti bolida "grmi" a ne moz 90 da razvije.:maloljut:

Promenio član vex
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 2780 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
1 hour ago, Blackened said:

Slazem se za savet, samo mislim da motor cesto bolje koci od kola, manji je zaustavni put, mada zavisi...

Potpuno nisi u pravu. Oprosti. Prvo, zaustavni put na motociklu zavisi od umeca vozaca (u kolima zalepis pedalu, radi ABS i cekas), drugo, i da si Toprak, svaki prosecan vozac ce autom da se zaustavi pre tebe sa iste brzine. Jer fizika.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Na žalost tako je, evo malo fizike, auto koči oko 1 G, dok je kod motora to promenljiva kategorija, profi vozači GP postižu 0.7 do 0.9 G, što znači da u paničnom kočenju to iznosi i manje, oko 0.5 G....ako recimo idemo 80 km/h to znači da svake sekunde prelazimo oko 22 metra, dok uočiš opasnost dve sekunde ode 50 metara, a da ne govorim o brzinama od 200 km/h gde se prelazi 55 metara u sekundi...Još malo fizike, kinetička energija se ne povećava proporcionalno brzini, nego eksponencijalno brzini....

• Svrati ponekad, 409 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
16 hours ago, abarth_maniac said:

Potpuno nisi u pravu. Oprosti. Prvo, zaustavni put na motociklu zavisi od umeca vozaca (u kolima zalepis pedalu, radi ABS i cekas), drugo, i da si Toprak, svaki prosecan vozac ce autom da se zaustavi pre tebe sa iste brzine. Jer fizika.

Priznajem jesam, ali ne bas potpuno, jeste u proseku dosta bolji auto (pogotov visa klasa itd). Mislio sam vise u smislu realne situacije. Prosecna kola na ulicama sto vidjamo cesto imaju mnogo losije kocnice i gume od motora, plus 6-7x tezina.

Recimo neko cesto vozila na nasim putevima Fiat Punto ili 500l :) 45m 100-0, i to nov, svaki motor koci bolje od toga. A zamisli zaustavni put kola starih 20godina+.

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW F650GS
On 9. 8. 2024. at 15:35, Abi je napisao:

jednostavno je bas briga, da sam vozio kamion, cekala bi da odem skroz da kraja ulice pre nego sto bi se ukljucila.

Bas mi prica cale, kad vozi mali traktor svi ga seku, ulecu, bas ih briga. Kad vozi veliki traktor koji bi lagano mogao da pregazi auto, svi cekaju, sklanjaju se, paze kako voze oko njega jer znaju da ce oni stradati ako dodje do udesa.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja