OgiBG 245 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Potrebna mi je pomoc/savet kako i gde popraviti deo sedista. Pre mesec dana neko mi je otkinuo sediste sa motora dok je bio parkiran u centru grada. Iz kog razloga ne znam( verovatno je mislio da ce naci nesto ispod) i tom prilikom mi raskacio dzekove. E sad ja imam pitanje ko moze da zavari taj mali deo da opet mogu normalno da zakljucam sediste. Svaki savet je dobrodosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7896 Napisano Jul 4 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ako možeš da skineš i taj drugi deo svaki strugar će ti napraviti za deset minuta 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 245 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneVuk58 said: Ako možeš da skineš i taj drugi deo svaki strugar će ti napraviti za deset minuta Probam pa javljam, nije mi to palo na pamet. Hvala puno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6221 Napisano Jul 4 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Uze mi Bane slova sa tastature. tu gde je puklo moze i navoj pa sa unutrasnje strane matica ako ima mesta 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 245 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan On 7/4/2024 at 9:33 PM, BaneVuk58 said: Ako možeš da skineš i taj drugi deo svaki strugar će ti napraviti za deset minuta Probao, na zalost ne moze. Ta dva „zavrtnja" drze plocicu iz koje je otkinut ovaj deo koji zakljucava sediste... Morace da se skida presvlaka i da se pridje sa gornje strane. Ako neko ima neki predlog gde da se ide, posto cenim da je sezona za preradu sedista uveliko u toku a ne bih da cekam previse ipak svako trenutno moze da ponese sediste sa sobom u prolazu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6060 Napisano Jul 8 Drug član, 3016 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ureži navoj u ovaj deo sa rupom, strugar napravi klin za zaključavanje sa navojem, umesto stubića. Malo locktite za navoje i gotovo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1292 Napisano Jul 9 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Možda da iskoristiš postojeća dva šrafa. Napraviš pločicu sa kanalima, uvučeš pod te šrafove. A prethodno na pločicu navariš stubić, mislim da se i postojeći može malo obraditi pa zavariti. Probao sam da skiciram ako je jasnije. 5 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano Jul 9 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo @maza1, ovo je najjednostavnije rešenje, sa minimumom rasturanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 245 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, maza1 said: Možda da iskoristiš postojeća dva šrafa. Napraviš pločicu sa kanalima, uvučeš pod te šrafove. A prethodno na pločicu navariš stubić, mislim da se i postojeći može malo obraditi pa zavariti. Probao sam da skiciram ako je jasnije. Predlog je sjajan hvala, samo da si napisao to malo ranije dok nisam skinuo te srafove i izvadio matice koje su bile sa druge strane... Sad moram da nadjem nacin da vatim sve u prvobitno stanje Ali predlog je sjajan i razumeo sam sta si hteo da kazes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8055 Napisano Jul 9 Ne silazi, 2120 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @maza1 dao odličan predlog,samo treba paziti na visinu klina koji bravi sedište,njega treba skratiti za debljinu podmetnutog lima,u protivnom ili će klaparati sedište ili neće braviti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 245 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Predlog je idealan, saaamooo dok sam skidao ova dva „srafa" mislio sam da su navojem spojeni za plocicu i da cu ih samo zasrafiti nazad... Kad ono ima matica sa druge strane, pa ce sad da bude borba da vratim matice sa druge strane i da zasrafim sve kako je bilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1292 Napisano Jul 9 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Sad tek vidim da je objava od četvrtka. Al dobro, svakako ideja više, iskustvo više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 245 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Da se zahvalim svima na savetima. Ipak sam izvadio plocicu. Kum zavario deo koji je bio otkinut. Bilo je pipavo da se sve vrati na svoje mesto jer sam skinuo, tj. otkacio samo mali deo presvlake, pa se moralo paziti. Vratili sve u prvobitno stanje. Opet imam fiksirano sediste 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...