Jump to content

Moto Zajednica

Čisto da kažem ćao

Recommended Posts

• Zainteresovan, 850 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i

I naravno prvo nabavi opremu. Dobra full face kaciga (flip-up otpada, 30% padova završi na bradu), jakna sa protektorima za ramena, laktove i leđa a po potrebi i za grudi, po mogućnosti minimum level 2. Imaš sad ogroman izbor jakni. Za početak možeš uzeti neku laganu mesh sa skidajućim nepromočivim i windstoper uloškom, a posle može i kožna i neka duža zimska sa goretex uloškom za hladnije vreme. Moto pantalone ili farmerke, rukavice i na kraju obuća. Pa šta ostane za motor. I nemoj da misliš "neće meni da se desi da padnem". Motoristi se dele na dve grupe, oni što su već pa(da)li i one koji će tek da padnu. Zato je oprema JAKO bitna

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja sam oduvek bio protivnik stava da prvi motocikli budu ono što je nekada bila srednja klasa motocikala. To nisu početnički motocikli. Bar jednu sezonu treba provesti na manjem motociklu.

Niko ovde ne zna kakve su ti psihofizičke sposobnosti pa da te savetuje sa čim ćeš krenuti. Što je prvi motocikl snažniji, to ti je kriva učenja strmija. Odnosno teže ćeš savladati tehnike i trebaće ti intezivnija obuka. Kako u autoškoli tako i nakon autoškole. Obuka se ne završava autoškolom. 

Oprema je pod obavezno. Šta ćeš da kupiš opreme isto niko ne može da ti da savet dok ne kreneš da voziš pa će ti se vremenom iskristalisati šta ti odgovara šta ne. Bitna stvar je da imaš SVE opreme.

Oko motocikla, danas skoro pa i da nema loših motora. To Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia, džabe

pričamo kad ti još uvek nema filtere iskustva niti ćeš znati da prepoznaš šta je to bolje a šta lošije. Samo gledaj da ti nije previsok ili prenizak. Tj. motor na kojem se osećaš prijatno i komforno i da ti se svidi vizuelno. 

Kad prođe neko vreme, shvatićeš sama kakav ti motor treba i onda ti više ne treba ni forum, niti bilo ko.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1682 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

I jos nesto, u A2 su motori na neki način podeljeni na odnos snage i tezine, nije isto da uzmes nesto sto ima tih 35kw i npr 220 kg i 180, obrati pažnju i na to, generalno ti motori 125-300 kubika jesu laksi al opet proveri da sebi ne napravis problem. 

Skuteri jesu laksi u neku ruku. 

Razmisli jos malo da bar god dana vozis auto ako imas neki da vozis od roditelja a ako moras da kupis i jos polaganje velika je cifra. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4806 postova
Jasno, jasno. I ja sam malo požurila. J a bi odmah sa nekim zajebanim igračem. Znam da još ne mogu. Ali hvala za šamar realnosti. Iskreno.
A i što se opreme tiče, ja se nekako nadam, ali znam da od toga nema ništa hahaha
Bilo kako bilo, odo da završavam šta se treba završiti, pa vam se javljam ako imam još pitanja i zdravlje bože kad uzmem baticu. 
И нема "ја се надам, али знам да од тога нема ништа". Не само што се надаш него и верујеш да се то нешто веч почело остваривати. Ово треба да важи за све у животу

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 12 postova
Pre 5 sati, Krokodilo je napisao:

И нема "ја се надам, али знам да од тога нема ништа". Не само што се надаш него и верујеш да се то нешто веч почело остваривати. Ово треба да важи за све у животуemoji106.png

U redu, hvala puno na savetima!

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 648 postova

Lici na trolovanje:) ako ipak nije mozda pustis da te prodje...i da kakve veze tetovitanje s motorom ima?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Ne silazi, 2275 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

I meni je želja B King, al nisam još stasao za njega...

• Ne silazi, 4806 postova

Па и нека је троловање ево шта возам данас, веома квалитетно израџено, за малену измишљеноf2befe00b61077813564b99788899e14.jpgee9ae8e1ef33220f8823d8861d150ae2.jpg374731a4907405b47d1a4c9ab188d8f4.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• U prolazu, 12 postova
Pre 19 sati, Krokodilo je napisao:

Па и нека је троловање ево шта возам данас, веома квалитетно израџено, за малену измишљеноemoji106.pngf2befe00b61077813564b99788899e14.jpgee9ae8e1ef33220f8823d8861d150ae2.jpg374731a4907405b47d1a4c9ab188d8f4.jpg

Iskreno,  preslatka je!

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Yamaha MT 07
On 28. 6. 2024. at 17:46, Simijonović je napisao:

Sad reci mi, šta misliš Yamaha ili Honda? Naravno, modeli... ali ovako generalno gledano? Mislim opet kažem, meni je Honda, Honda, definitivno, ali me baš zanimaju mišljenja. Ne mogu da krijem da manjkam sa znanjem, tako da se izvinjavam ako zapitkujem po mnogo, ali sam nanjušila dobre ljude ovde, pa ne mogu da se suzdržim.

Imao sam prilike da probam CB650R što je u klasi MT07, velika razlika da odmah napomenem. Nešto manja zapremina ali malko više snage kao prvo, mnogo "pitomija" Honda jer za razliku od MT07 ima 4 cilindra a ne 2. Mekše prima gas ali zato MT07 ima obrtni moment kao dizel, "čupa" asfalt. Kao i kočenje motorom je brutalno kod MT07. Honda ima onaj pravi zvuk zujalice i meni barem malko udobnije sedenje. Sve to ima i svoju cenu jer je CB650R 1500 evrića i skuplja. Ako se ikad budem rešavao moje mi drage Yamahe onda jedino zbog Honde CB1000R Black Edition. Duplo skuplja od MT07 ali nema šta nema od elektronike.

• Hvala 1

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Yamaha MT 07
On 29. 6. 2024. at 21:23, Jozza je napisao:

I naravno prvo nabavi opremu. Dobra full face kaciga (flip-up otpada, 30% padova završi na bradu), jakna sa protektorima za ramena, laktove i leđa a po potrebi i za grudi, po mogućnosti minimum level 2. Imaš sad ogroman izbor jakni. Za početak možeš uzeti neku laganu mesh sa skidajućim nepromočivim i windstoper uloškom, a posle može i kožna i neka duža zimska sa goretex uloškom za hladnije vreme. Moto pantalone ili farmerke, rukavice i na kraju obuća. Pa šta ostane za motor. I nemoj da misliš "neće meni da se desi da padnem". Motoristi se dele na dve grupe, oni što su već pa(da)li i one koji će tek da padnu. Zato je oprema JAKO bitna

Odličan savet! Oprema pre svega. Negde sam napomenuo da kaciga glavu čuva te tu najmanje treba štedeti. Kad vidim likove u majci i šorcu zuje 150 autoputem prosto pomislim da su suicidalni. Ako se pri toj brzini desi pad neće uspeti ni hemijski da dokažu vozača. Po meni su proklizavanja najčešći vid padova i onda te oprema sačuva od extremnog pilinga.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 850 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i

Meni je protektor u jakni jednom sačuvao lakat i podlakticu. Strah me da pomislim šta bi bilo da nisam imao jaknu

• Hvala 1

• U prolazu, 12 postova
Pre 8 sati, Gaz je napisao:

Imao sam prilike da probam CB650R što je u klasi MT07, velika razlika da odmah napomenem. Nešto manja zapremina ali malko više snage kao prvo, mnogo "pitomija" Honda jer za razliku od MT07 ima 4 cilindra a ne 2. Mekše prima gas ali zato MT07 ima obrtni moment kao dizel, "čupa" asfalt. Kao i kočenje motorom je brutalno kod MT07. Honda ima onaj pravi zvuk zujalice i meni barem malko udobnije sedenje. Sve to ima i svoju cenu jer je CB650R 1500 evrića i skuplja. Ako se ikad budem rešavao moje mi drage Yamahe onda jedino zbog Honde CB1000R Black Edition. Duplo skuplja od MT07 ali nema šta nema od elektronike.

Ee to hvala ti. Mislim iskreno hvala svima na savetima i na činjenici da pričate sa mnom normalno a ne ko da sam... Tako da hvala puno

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja