travelman 14037 Napisano Jun 23, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Odavno nisam napisao neki putopis i moram priznati da mi to nedostaje al odkako @.doca zauze tron svojim piskaranjem tako motivisa i mene da se latim tastature i proturim koju. Nema tu sta puno da se prica, 2 dana i predjenih 690km su bila sasvim dovoljna da se napune baterije za novu radnu nedelju. Da sam malo vise izgubljen lutao bukuljom bilo bi tu i preko 700km al bolje da cutim i ne pricam svoju sramotu. Bilo je svega u ova dva dana vikenda .... Podsetio se mladosti i zakljucio da nemam kondiciju za celonoćnu djusku ... Druzio se samo zbog vas sa slepadžijama i prikupio info iz prve ruke o onome sta nas najvise zanima. .... Legenda kaze RADI ONO ŠTO VOLIŠ I VOLI ONO ŠTO RADIŠ. Ja je poslusao i radio ono sto volim uzivajuci u prirodnim lepotama ... ... Ipak, glavni cilj je bio uzivanje u dobroj voznji a inspiraciju nasao u temi kratke voznje ... ... ... Nek ovo bude mali uvod pa sad da zasiljim pero i vidim dal jos uvek umem da budem ono sto sam nekad bio. Pa kaže ... U zivotu su 3 stvari bitne, da imate dobre roditelje, da imate dobrog bracnog druga i da ste okruzeni iskrenim prijateljima. U petak dolazim kuci sa posla a keva otkazuje arbajt koji smo planirali za subotu jer su velike vrucine. Ma nikaki problem, naćićemo vec neku zanimaciji. Ulazim u stan ko popišan, zena otisla na more a mene ostavila da samujem. A onda BINGO. Jeste otisla al mi i ostavila kintu za klopu. Kad se razvuce osmeh od uva do uva rodjaci i tu se potvrdi ona stara izreka da te lopovom ne cini postenje vec prilika. Maznem ja onu kintu sam od sebe a onda mi je bilo potrebno samo 10ak minuta da spremim Švabu za put. I tako krenusmo na put a ujedno dodjosmo i do treće jako bitne stvari u zivotu, prijatelja. Gledam na sat al nema veze, dok dodjemo u jagodinu biće uveliko mrak al to je najmanje bitno. Kod iskrenog prijatelja vrata su uvek otvorena u bilo koje doba dana i noći. Hvatamo kurs a onda pun gas autobanom jer nas Žare gebee čeka ... ... Nastavak sutra ... 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jun 23, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Napuni penkalo mastilom....i napadaj 'artiju! Promenio Jun 23, 2024 član Eol 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jun 24, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan .... u jagodinu stigli kada je truba vec uveliko odsvirala povecerje al kapija ulaza u dvoriste stoji otvorena a Žare me ceka kod nje. Izljubismo se domaćinski, 2 puta po 3 puta a onda zasedosmo i zapocesmo besedu duboko u noć. Rado bih ja sa njim docekao zoru al mora se vozi dalje a bogme bi me malo i sramota. Razvezali na sav glas i samo se mi čujemo dok komsiluk spava. Na rastanku pustili suzu obojca a onda svako na svoju stranu. On u kuću a ja na džadu. Odmah posle jagodine na dohvat ruke bi ćuprija u koju svracam da se razhladim, noć bese sparna i najavljivala je pakleno jutro narednog dana. ... Svaki grad treba doziveti i danju i nocu jer to su dva razlicita sveta. Isto tako i zimi ili leti. Ja cupriju znao pa danu a sad je upoznao u najboljem izdanju i to nocu. Čujem kako roka mandoljin negde u daljini i nije bilo dvojbe, pravac na tu stranu kad ono tamo ... ... Eh .... repertoar bas onaj moj a i klavijaturista mi nekako odma bese simpa. Sve 10/10 ... ... Vidno odskacem od publike al ono cuveno ja sam sa mladine strane bese uspesno i ovog puta. A onda pravac separe ... ... ... Ponoc odavno prosla, reko traveliću jel ti podje na voznju il na čivas i džek. Tu se otreznio na ex a onda se docepao prvog izlaza na autoban i hitam u noc i daljinu. Tog trena mi je jedini cilj bio da se docepam neke pumpe sa parkingom i momentalno uplovim u slatke snove. Ali avaj .... Mislim se u sebi reko Švabo kako ti ne dosadi toliki pozeraj i ista prica svaki put. Samo što stali na parking udjosmo u spiku sa momcima iz atlas slepa. Mic po mic i oduzi se prica u noc, ajd zovi jednu pa zovi drugu turu i nikad prici kraja. ... Meni bese zanimljiva prica i anegdote sa parkinga, utom pridjose i momci u plavom koji dezuraju tu na pumpi i vode racuna o bezbednosti na autoputu pa se i oni upustise u spiku sa nama. A onda tajac, staje punto iz kog izlazi vozac i kaze da mu nema novcanika. Kaze da pre misli da mu je ispao iz dzepa dok je placao gorivo na kasi nego da je odžeparen. Pita jel neko prijavio da je nasao novcanik ili slicno. Odose oni sa njim da se promuvaju pumpom ali se ubrzo vracaju a od novcanika ni traga ni glasa. Vozacu krecu suze dok govori da su krenuli na more i tu im je bila sva ustedjevina i kako ce sad da kaze deci da se vracaju kuci a danima su ga zapitkivali i radovali se polasku. A na zadnjem sedistu dve male glavice sede i spavaju. Joj zivote prokletli si. Nema vise euforije u meni, mislim na one dve glavice kako ce biti uplakane kad se probude i vide da su se vratili kući a krenuli su na more. Nalazim slobodan apartman a onda kunt do svitanja koje samo sto nije. ... ZZZZZZZZ. ... .... Budi me alarm al mi nekako bi lakse kad onako sanjiv skapira da nije zvonio zbog posla nego zboh voznje. Nisam ni znao gde sam ni na koju cu stranu, uzimam mob u ruke i daj da vidimo lokaciju. Lepo lepo ... Izlaz sa autobana ka aleksincu je odma tu ispred nas. Idemo tamo na burek pa ce punog stomaka lakse da se organizujemo. Tako i bi, jes da se namucili dok smo nasli pekaru koja radi al zato pica burek bese za medalju. ... BOVANSKO JEZERO se samo nametnulo kao sledeca stanica pa se do tamo posle dorucka kruziralo laganica. ... ... Burek za dorucak mi bas prijao a posle njega se valja i zasladiti a za to je bila zaduzena puna kesa strudle sa makom iz iste pekare. Mmmm obozavam je a posebno u ovakvom ambijentu. ... E tu se meni posle klope prispava al nikaki problem, spustim krov a onda nadjem ladovinu gde udarim sovu narednih sat vremena. Opet budjenje, po drugi put u istom jutru. Sad vec pogledom ispitujem okolinu gde i sta. Spust stazom tu i tamo, ma reko ajd koga ebe, nije od pladtike pa da se polomi. I tako nasta ova slika GT 1800 ADV 1987 u eksn. ... I nisam se pokajao sto sam ga ubio sa stilom. Vredelo je. ... ... Pirka neki povetarac sa pučine al džabe, gaće već mokre od znoja i jos tad se videlo da će biti pakao od dana. Polako vatam nalevo krug ka Švabi jer mi je on najbolja ladovina i prolazim pored kamiona za koji sam pomislio da je obicni tetetni a na kraju se ispostavilo da je kamper. .... ... .... Leleeee, pa ovaj jos gori od mene, vidi sa cime on putuje. Bacim pogled na tablice a ono F ... Samo sam se nasmejao i pomislio na kolegu koji je stucao bogatstvo na aleka koji mu stoji u garazi. Lepo je on rekao, svaka luda ima svoje veselje. Sedam u polukavez a onda gledam gde dalje. Nastavak sutra, moram da sunem mastilo u penkalo ... 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jun 24, 2024 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Opa putnice moram primetiti i kod tebe kriza udarila..... nema vise luksuza tj.argeta na haubi, sada se jede sirotinjskila 'rana..samo strudla sa makom vadi prosek... sreca te je mastilo dzabe pa ga nemoj stedeti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Jun 25, 2024 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Argeta je za snobove (koliko to pašteta i može biti.Burek rules. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jun 25, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Cekajte samo da dodjem do supice od fazana, tek ce tu da padnu prozivke ... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jun 25, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan ... nastavak puta obecava dobru zabavu, ovuda prosao mozda jednom il ni jednom i nemam pojma sta me ceka iza naredne krivine sto i jeste bio cilj ove voznje. Doziveti i videti nesto novo. Smucile mi se fensi ino voznjice da bi se samo reklo kako se bilo tamo i tamo a toliko lepog ima i kod nas. ... Kvalitet džade je svugde bio ok i uopste mi nije bilo bitno kakav je put do negde pa zato nisam ni oklevao da sidjem sa brze saobracajnice i vozim onom sporijom tj sporednom. ... A ti lokalni putevi obavezno vode do nekog polunapustenog sela u kome retko ko ima i da se vidi. ... Prosavsi kroz jedno takvo selo teram se dalje u brdo jer me uvek zanima sta ima iza sledece krivine, okuke, brda. Radoznalost ... Zvezda vec uveliko pece ... uspon, mala brzina, krivina pa serpentina pa mi pogled malo pa malo trci ka skali temperature. Nikaki problem, sve je pod kontrolom jer je rucni prekidac ukljucen jos u podnozju i da nije njega retko kad bi se upustao po paklenom danu u ovakve avanture. A onda kraj sela, kraj asfalta, kraj sveta ... Ma moze jos napred, teraj travelicu nisi cupi da brines o klirensu. ... E ovde vec nasta rebus ... Levo ili desno. ... Tu vec nisam mogao da se odlucim na koju cu stranu makadama pa bi ajd nalevo krug. Nazad. Dok sam se penjao spazim legendu al u nekom cudnom polozaju al nisam mogao da skapiram sta mi bode oci. U povratku stanem i samo se nasmejem. Kako je on opkoracio rov i tu se nasao nemam pojma jer se šanac prostire i napred i nazad u nedogled. A onda pomislim mozda menja lamelu. Kaki bre ostrasceni servis nego ispod sljive uz ladnu pivkanu u ladovini. ... Istim putem se vracamo nazad i u selu sa pocetka price natrcim na seosku zadrugu ispred koje lokalci cepaju zajecarca. Stajem, sta su oni bolji od mene. Kad mogu oni mogu i ja ... Pivkana legla al ebo nju kad jos nisam stuko prvu kafu. E, nju sam planirao u sokobanji. Prosetam parkom i korzoom al mi nesto nije prijalo. Grad pun bakuta 70+, ko da sam uso u staracki dom. Banjaju se. Stucem vruć, vruć a ne mlak, nes i ajde teraj dalje. Ima vremena kada ćemo se druziti sa njima za koju godinu. ... Da je skoro na nekoj voznji onako pakleno bilo kao u subotu se ne secam. Koristim svaki prijatan ambijent da zastanem u ladovini bar na tren. ... I dalje se vozim bez nekog cilja i dok tako stojim i razmisljam kudaću začu neku grmljavinu. Dizem ruku i pozdravljam ga uz gestikulaciju da stane. Pravim mu mesto u hladovini jer je u opremi pa mi u jednom trenu bi neprijatno jer se ja onako u gaćama i majci siledžijki znojim a kako je tek njemu. Kažem mu sa cime raspolazem a on mi narednih 15ak minuta detaljno objasnjavao kuda da idem i sta da vidim. Ljudina. Često se ovde postavi pitanje sta je to bajker. Za mene je to momčina koja tera 2 tocka ali je spreman da u svakom trenu pomogne nekom drugom bez obzirs sta taj neko vozi. Ako neko poznaje ovog kolegu neka zna da je ... ... Pratim njegove savete i uputstva a krivina za krivinom se smenjuju. ... ... U knjaževcu je bila planirana pauza u centru grada al nisam uspeo da dobacim do tamo. Stajem na samom ulazu u grad cim sam video prvi frizider sa ladnom vodom a onda uzimam praznu gajbu i sedam na nju naslanjajuci se na ogradu. Gledam i mislim se kako je zivot nekome majka a nekome maćeha. Pu, sisu ti ebem i demokratiju sto nam nametnuse. Ovde tamić jos uvek razvozi leba ... ... Bacim oko na drugu stranu a ono se sipa u rezervoar 5 litara corbe iz balona. Kada sam zadnji put video ove dve stvari nemam pojma al me bas izbacile iz zone komfora. ... U centru knjazevca vrlo brzo nadje parking u ladovini a onda pesadija. ... ... ... Nije mi baš do setnje po onoj vrucini pa trazim zgodno mesto gde da spustim doope. I nalazim ga. Kanal grande sa pogledom na most uzdaha. ... Sedim u ladovini al džabe, znoj samo curi niz ledja i kvasi gaće. Vreme je da se nadje neka ozbiljnija ladovina, secam se koleginih predloga a onda se zadaje novi kurs i posle 10ak km od knjazevca stize u RGOŠKA BANJA ... ... ... Nastavak sutra, odo da gledam tekmu .... 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jun 26, 2024 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, travelman je napisao: Nastavak sutra, odo da gledam tekmu .... Bolje da si nastavio pisanje... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jun 27, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan ... tik uz pesacku stazu su i kanali sa termalnom vodom koja puni bazen u centru banje, nista to nije fensi i grandiozno ali sasvim dovoljno za mali predah. ... Dolazim do kafica sa terasom u hladovini ali ipak teram dalje, odmah pored terase je simpa drecavi most pa hajd da vidimo sta je sa druge strane. ... Prelazim svrljiski timok a sa sredine mosta puca pogled na kafe terasu ... ... Na drugoj strani me docekuje staza zarasla u travuljinu koja vodi do vidikovca na vr brda. Sekund dva oklevam i razmisljam dža ili bu. Lagane sandalice na nogama, znam da ovo nije podneblje gde kobre obitavaju al se bojim anakonde i pitona. Ma vozi travelicu, vice pundravac iz doopeta ... ubacim u prvu a onda gas u brdo ko nekad Srbo uz wurzenpass. .... DALJE NEĆEŠ MOĆI HAHAHAAAAAA Poče ona travica da mi šašolji jajca i uprkos tome sto me u sekundi obuze neka milina po celom telu ja tu povuče ručnu. Jbt ovo ko u keniji na safariju, samo mi jos Šir-kan fali da istrči na megdan. ... Jes da iz tehnickih razloga nismo dobacili do samog vrha al odavde puca fenomenalan pogled na sve strane sveta. Prelepa okolina sa panoramom banje, sela rgošte i svrljiskog timoka a u daljini se vide i obronci stare planine ... ... Legenda kaze da se niz brdo sve kotrlja pa tako bi i u mom slucaju, ocas posla eto mene ispod palme na obali mora ... ... Stučem jedno drugo trece al nista ne pomaže, sva sreca da sam debelokožac pa se lako ne kuvam al zato oznojaž samo kipi. Aj da vidimo jel ima spasa za moj slučaj. Napravim krug oko kompleksa al nisam ljubitelj kupanja u bazenima, banjama i zatvorenim vodama. Ipak se malo dvoumim al kako se vikend ranije kupao u makarskoj tako i batalim brčkanje ovde. ... A onda me bog sam pogledao, spazim tuševe u ladovini i sreci mojoj nema kraja. Trk do Švabe da navučem neki šorc a onda tuširanje dok mi nije dosadilo. A onda narednih sat vremena dremka u ladovini .... Vec je uveliko druga polovina dana, gubim volju za fotkanjem i samo uzivam u onome sto najvise volim, vetru u kosi. Otresembabu i njene vrhove u komadu, bez stajanke ... ... ... A onda SVRLJIG ... Zašto tamo ? Pa zato sto na forumu čito da tamo ima kafanče za vozače bez mana ... Mlado lepuskasto i ljubazno devojce mi otvori vrata a ja ko da sam uso u frizider, ladno bre unutra. Biram sto pored kamina da se malo ugrejem a onda sve po redu. Naravoucenije .... 2 konzerve ccole, mesiste, pomfrit, prilozi, salata i lebac za 1150 dinara .... I jos mi gratis dopunili mob dok sam jeo. Hvala lepo. ... E tu vec poce snaga da me izdaje, dal crvena krvna zrnca sisla na ispašu al meni se prispava samo tako. Izadjem napolje a ono nema sunca. Gde je sunce, bog te ebo. Pogledam u nebo i stvarno ga nema, navukli se oblaci a do malo pre bilo vedro i suncano. E onda poce da zvrci mob a onda se i zacu kuku lele kako će se vozimo sutra kad najavljuju kijamet. Sve mačo bajkeri, kud se i dogovori za voznju sa njima ... Poce i ja da se kolebam zbog moguceg nevremena, iz svrljiga mi je plan bio da hvatam pravac ka niskoj banji i jos malo ka jugu al sve to pade u vodu zbog prognoze pa hvatam pravac ka nisu. Provozam se malo kroz grad jer nisam imao snage za setnju a onda ugledam pumpu sa velikim parkingom i tu resim da napravim pauzu. I to kakvu pauzu, skoro 2 sata jer me tu sustigao umor i sve me mrzelo. Cak i da vozim. ... Odlucim da je to finis za danas, nekako se nakanim i krenem nazad starim putem paralelno sa autobanom. Cim se smracilo izadjem na a.ban a onda na prvoj pumpi zujka do jutra. Budim se u 5.30 bez alarma, taman za posao. U komadu odvalio sovu bez da se budio, bude se i creva i vreme je za burek. Opet na prvom izlazu begam sa a.bana a onda u nekom selu natrcim na burek sa zdenkom i parizerom. Odma stucem i kafu. U jagodini bio pre nego je muški svanulo, razmisljam dal da svratim kod bata gebeeja i zalupam mu na pendzer al reko necu, sramota je a i moze komsiluk svasta da pomisli jer se druzimo do ponoci a ujutru se vidjamo pre petlova. Ali avaj, tacno je osetio moju blizinu i sustigao me oko rače kragujevacke gde skupa pijemu prvu jutarnju. ... Ka arandjelovcu vozimo skupa, taj dan je voznja bila u drugom planu a druzenje u prvom i zato hitamo ka bukulji gde nas ceka ostatak ekipe. Dal greskom il namerno al taxi nas upucuje na skroz drugi kraj bukulje pa malo lutamo al sva sreca @.tumbe nas pronalazi i izvodi na pravi put. A onda .... Eeee ... U pravom drustvu sati lete ko minuti i od silne price se ogladnelo. Oni narucili supu od fazana, krompir i salatu a ja ih izgrdio jer kako da na forum okacim slike pernate zivine. Pa da su piladija i kupus kaloricni onda bi vuk skako na fazana a ne na ovcu. Al dobro, mlado i neiskusno pa ne zna al zato kad se to njihovo pojelo travelic je preuzeo dirigentsku palicu i narucio za bjb ekipu kilo crnog luka, divlju svinju i srnetinu al necemo sad o tome. Sta reci a ne zaplakati od srece, sva ona gore opisana voznja nije ni delic zadovoljstva provedenog sa pravim i iskrenim prijateljima i zato im ja posveti ovaj naziv putopisa. DVA KAVEZARA, BUBA I ŠVABO. ... Kavezari Žare i Tumbe jer se uplasili kise al zato Doca i ja ... ... Nemaaaaa daljeeeee .... Prelepih 690 vikend km i jos lepša vikend zavrsnica sa prijateljima. Njima hvala na drustvu a vama hvala na citanju. .... @Eol bilo mi je zadovoljstvo da ispunim obecanje. 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jun 27, 2024 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan @travelmanKao i uvek odlican putopis... cek bre kako to @Tumbe kolima ....ccc ovo da se zabelezi...jos da ode da vozi Jadranku kolima ja onda prestajem da vozim motor i da posecujem forum... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 842 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @travelman Alal vera za pisanije, sve tačno u slovo. Bila mi je čast, pa da što pre ponovimo, a i odvozamo ono o čemu smo šuškali. U zdravlje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jun 27, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Eol je napisao: @travelman cek bre kako to @Tumbe kolima ....ccc ovo da se zabelezi...jos da ode da vozi Jadranku kolima ja onda prestajem da vozim motor i da posecujem forum... Lepo ti meni pre početka voznje rekao da povedem računa sa kime se druzim a ja ti nisam verovao. Ovde povika na mene da sam kavezar a ono ispade ja veći bajker od nekih bajkera .... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8264 Napisano Jun 27, 2024 Ne silazi, 2151 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Vala @travelman pisanje za medalju.A ove prozivke za bajkere ne stoje. @Tumbe i ja se dogovorili da ti pružimo podršku sa svojim autima,(ja čak i nemam auto,morao da zajmim od tašte) a ti sad prozivaš.Inače,nedeljno druženje bilo baš,baš,priča u nedogled. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3522 Napisano Jun 30, 2024 Drug član, 295 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Od te nedelje, nije više samo Travelić. Već Travelić - Garmin. Obojica ponekad zabaguju. Zezam se naravno. Još jedan Travelić klasik. Samo cepaj... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...