Jump to content

Moto Zajednica

Bajkonur, Mongolija, Vladivostok 2025

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Versys 650

Skoro sam gledao neku ruskinju koja priča o situaciji kod njih, jedan od delova video je obrađivao temu koja te  zanima

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750
On 7. 6. 2024. at 22:32, Forest je napisao:

Dobar lik da nije bilo njega nikad ne bih stavio mrežu na sedište, sad bez toga ni do pekare.

Kakva mreza? Elaborate pls....

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Mreža koja se navlači na sedište. Ne čini sedišta udobnijim nego omogućava da vazduh prolazi ispod dupeta i to čini dugo sedenje vrlo...ugodnim. Bukvalno k'o da imaš ventilator u sedištu. Nema znojenja. Kad je motor na suncu nije problem sesti.

IMG_20240616_181044.thumb.jpg.71167652b094112445dab2f5e91473ce.jpg

Na ovoj slici sam uslikao kako se providi bela plastika motora.

IMG_20240616_1810322.thumb.jpg.6ce29f2d95c02c3c25caec85e0237fa1.jpg

Promenio član Forest
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 4131 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Nema do ovčije kože.
Kome estetika nije bitna.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Podržavam 1

• Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Danas konačno pričao sa ambasadom Irana. Kovin vakcine nisu potrebne (nisam ništa primio pa mi je to bilo onako - neću valjda morati)...

Što se tiče pošte i slanja novaca - može, trebaju ime, prezime, adresa stanovanja u Rusiji (mada ću ja dati adresu iz pasoša), lokacija pošte (grad, država) i pare su tu za 2-3 dana.

Međutim, ne može biti sve i lepo, Bajkonur kosmodrom, ni jedna agencija mi nije još odgovorila... A poslao sam upit na 10+ adresa... Imaju neke agencije koje nude pristup Bajkonuru u vreme lansiranja raketa po ceni od 3000+ evra ali to je previše novca za mene... Tako da je baš zapelo. Datum posete Bajkonura bi trebalo da odredi sve ostalo.

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z

Ne znam sta sam propustio i odkud Iran u priči? 

Za kovin vakcinu znam da ne treba a kakvo li je sa Smederevom to provjeri :) 

• Haha 1

• Drug član, 974 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
On 6/5/2024 at 1:14 PM, kaligula1 said:

trenutna prema Astrahanu ,Kazahstan strasna vrucina,svakih pola sata pauza  😄

IMG_20240604_142107.jpg

IMG_20240605_132420.jpg

IMG_20240603_145515.jpg

IMG_20240603_143204.jpg

IMG_20240603_143010.jpg

Kakva priroda, potpuno sam zaboravio da si tamo! Gde je putopis?!

@kokotpaaa moram nekako doći do Mongolije. Bugarska, Turska, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan, Rusija i Mongolija. I sve opet unazad samo drugačijim putevima.

• Zainteresovan, 536 postova
  • Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07

Iz Irana u Turkmenistan mislim da nije moguce uci,imaju neke začkoljice,nisam bas siguran ,raspitaj se lepo..Ako ti je fokus Iran ,onda se fokusiraj samo na Iran ,evo kolega bio imas informacije iz prve ruke ..Ako ces za Vladivostok onda zaboravi Iran ,mozes da udjes u Rusiju gore preko Litvanije i Letonije ,ali mozes da budes u problemu kada se vracas ,da te ne puste dalje,prave problem putnicima koji se vracaju iz Rusije ,njihova slobodna procena na granici( tako je za sada,mozda se nesto promeni na bolje) ,ako mu se ne svidjas nece te pustiti..ja nisam hteo da rizikujem ,vratio sam se kroz Gruziju..Imas varijantu trajektom iz Varne u Poti (Gruzija) ili obrnuto,to je  odlicna varijanta ,da skratis voznju..naoruzaj se strpljenjem  na Ruskoj granici ,mene su drzali 2 sata u nekoj prostoriji za informativni razgovor,iako do razgovora nije uopste ni doslo.,verovatno sam im bio sumnjiv ,doduse ja kad samm sebe pogledam u ogledalo sumnjiv sam sam sebi ,pa posle jos 6 sati na popunjavao neke papire .Vrti mi mi se neka ideja ,zdravlje da na prolece krenem i pokusam da stignem do Magadana ,pa ako budem imao srece da brzo od tamo  uhvatim trajekt za Vladivostok,posto trajekt ide jednom u 15 dana  .Ako odlucim da krenem ,mozemo da se uklopimo da ogroman deo puta vozimo zajedno do Skovordina,a putopis verovatno necu da pisem ali bilo je od toga da me jure kinezi po ulici da me izbodu nozevima zbog Muhameda iz Bahreina ,mog novog prijatelja,avanturistu i saputnika kroz Rusiju  ,do toga da hoce dve gospodje da me siluju ,do toga da bezim iz Mahackale zbog teroristickog napada po ulici,do toga da me pijanog skiperi  izvlace iz nabujale reke u Gruziji :D Ovako kad cutim bar  sebi delujem da sam normalan , evo ti moj broj tel ,pa mozemo da se cujemo  0643042423 Ivan 

IMG_20240606_134630.jpg

IMG_20240606_134942.jpg

IMG_20240604_144600.jpg

IMG_20240609_112207.jpg

IMG_20240609_110135.jpg

IMG_20240609_093921.jpg

IMG_20240609_090957.jpg

IMG_20240608_164008.jpg

IMG_20240608_162816.jpg

IMG_20240607_193952.jpg

IMG_20240607_095207.jpg

IMG_20240605_193016.jpg

IMG_20240604_070558.jpg

IMG_20240603_215723.jpg

IMG_20240603_104221.jpg

IMG_20240603_065230.jpg

IMG_20240602_052050.jpg

IMG_20240608_184549.jpg

• Sviđa mi se 12

Avantura :) Ivane

Zvao sam Iransku ambasadu, pre recimo dva meseca, čisto da se raspitam, tada su mu rekli da su sve granice otvorene. Ja idem tom logikom da je sve super i sve će biti uredu. A uvek mogu okrenuti kormilo na drugu stranu :)

Gruzija... Jbga u novembru 2023. kada je počelo da se gradi ovo putovanje, prva ruta je bila Turska, Azerbejdžan, Gruzija, Rusija itd. međutim u Azerbejdžan možeš samo avionom a Gruzija je u nekoj zavadi sa Rusima oko dve oblasti pa to nešto nije moglo da se prođe asfaltom. A za trajekt nisam razmišljao.

Iran, moraš imati međunarodnu dozvolu prevedenu na Persijski (odrađeno), žuti karnet za dokaz o vlasništvu motora (vadi se u AMSS košta puno i vraćaju ti se novci kada se vratiš u Srbiju) i naravno viza.

Turkmenistan - samo viza ali tipa mesec dana se čeka, ja bih da je pokupim u Istanbulu ili možda, nešto sam načuo da imaju ambasadora u Budimpešti,to moram proveriti.

I opet, to je sve plan da je sve super i sve je uredu. Realno, mogu da ne dobijem neku od ove dve vize pa da sve ide nekim drugim tokom. Ali generalno bih voleo ovuda, čisto zbog raznih kultura koje upoznajem.

Kad si već u Rusiji, tamo imamo pravo da bezvizno boravio do 30 dana? To mi dođe kratko za severnu rutu (Litvanija, Letonija) ili se to resetuje ako izađeš iz Rusije pa opet imaš 30 dana kada ulaziš u Rusiju?

• Zainteresovan, 536 postova
  • Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07

Kroz Gruziju do Rusije lagana prica ,kao da ides do Grcke ,nema nikakvih problema ..U abhaziju i severnu osetiju ne mozes da udjes,ali nema ni potrebe za tim ,ja sam iso iz Batumija do Tbilisi pa navise prema Vladikavkazu.

Dobro, to onda postaje opcija B ako negde zagusti. Čist prolaz kroz Rusiju, Gruziju, Jermeniju. Čak i bolje od severne rute kroz Letoniju.

• Podržavam 1

• Drug član, 974 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
17 hours ago, Forest said:

Avantura :) Ivane

Zvao sam Iransku ambasadu, pre recimo dva meseca, čisto da se raspitam, tada su mu rekli da su sve granice otvorene. Ja idem tom logikom da je sve super i sve će biti uredu. A uvek mogu okrenuti kormilo na drugu stranu :)

Gruzija... Jbga u novembru 2023. kada je počelo da se gradi ovo putovanje, prva ruta je bila Turska, Azerbejdžan, Gruzija, Rusija itd. međutim u Azerbejdžan možeš samo avionom a Gruzija je u nekoj zavadi sa Rusima oko dve oblasti pa to nešto nije moglo da se prođe asfaltom. A za trajekt nisam razmišljao.

Iran, moraš imati međunarodnu dozvolu prevedenu na Persijski (odrađeno), žuti karnet za dokaz o vlasništvu motora (vadi se u AMSS košta puno i vraćaju ti se novci kada se vratiš u Srbiju) i naravno viza.

Turkmenistan - samo viza ali tipa mesec dana se čeka, ja bih da je pokupim u Istanbulu ili možda, nešto sam načuo da imaju ambasadora u Budimpešti,to moram proveriti.

I opet, to je sve plan da je sve super i sve je uredu. Realno, mogu da ne dobijem neku od ove dve vize pa da sve ide nekim drugim tokom. Ali generalno bih voleo ovuda, čisto zbog raznih kultura koje upoznajem.

Kad si već u Rusiji, tamo imamo pravo da bezvizno boravio do 30 dana? To mi dođe kratko za severnu rutu (Litvanija, Letonija) ili se to resetuje ako izađeš iz Rusije pa opet imaš 30 dana kada ulaziš u Rusiju?

Prelaz Iran - Turkmenistan nije nikakav problem ako imaš vizu za Turkmenistan. E tu je zajeb, viza košta oko 1200e i šanse da te odbiju su 90%. Zašto je tako? Nema suvislog obrazloženja, jednostavno je zemlja jako zatvorena i to je to. Hrvatski putnik,  Kristijan Iličić, je 4-5 bio odbijan za vizu, a Turkmenistan i još jedna zemlja su mu u tom trenutku ostale jedine dve zemlje na planeti u kojima nije bio. ALI, nije nemoguće dobiti je. I Kristijan je dobio iz nekog 6. puta, dok je par koji sam upoznao u Teheranu, uspeo da je dobije bez problema i ušao kolima u Turkmenistan i nastavi dalje ka Singapuru gde bi trebalo da stignu baš ovih dana. 

Poenta: Turkmenistan nije "samo viza", viza je najveći problem, ali se može preći iz Irana tamo. 

U Iran možeš ući na 15 dana bez vize. Ako ne planiraš da se zadržavaš, ne moraš da se cimaš oko toga. 

Za Iran ti treba međunarnodna dozvola i ne mora biti prevedena na Persijski. 

Mislim da je to za 15 dana ako ulaziš avionom. Zbog vozila bi trebalo da je potrebna tranzitna viza (5 dana važi) i isto tako za Turkmenistan (5 dana tranzitna viza).

Nisam bio ali tako imam informacije :)

Ako neko ima proverene informacije za Srpske državljane pišite.

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja