miomao 0 Napisano Februar 3, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima!! treba da pripremim motor za novu sezonu, vozim ga tek jednu sezonu pa mi treba pomoc oko par stvari - koje ulje i filtere da kupim, i gde, cena je pozenjna, motor je presao oko 60000km - koje plocice za prednju kocnicu, i gde, cena? dali trebam da menjam i kociono ulje?? - posto mi je lanac i lancanici na izmaku, i to treba da menjam pa me isto zanima gde da kupim, cena? - primetio sam da kad motor radi u leru da se cuje neki cudan zvuk iz menjaca, i malo se teze menjaju brzine, u odnosu na recimo fazera 2001 pa me zanima dali neko ima slicnih problema i dali je to mozda normalno posto je motor dosta star 92"? Znam da bi jednostavnije bilo da ga odvezem kod majstora da mi sve pogleda, zameni i popravi ali nemam toliko kesa za takve egzibicije tako da moram sam velike mane motora da navedem, tj treba dosta navikavanja, nema pokazivac goriva i brzine u kojoj se nalazi:(( inace sve ostalo sam prezadovoljan:)))) Svaka pomoc je dobrodosla!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kissellii 1 Napisano Februar 5, 2009 U prolazu, 66 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Duke 2 Prijavi odgovor kao problematičan necu ti puno pomoci ali s obzriom da imam isti motor mogu samo da ti kazem da je taj zvuk u leru prisutan i kod mene a i kod prijatelja koji ima noviju hondu hornet tj prisutan je dok ne stistnes kvacilo.....u pitanju je valjda korpa tako nesto i regularna je pojava na hondi.... Jedini savet oko kupovine ulja i plocica ti je: Nemoj da stedis vec obavezno kupi proverenu stvar..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miomao 0 Napisano Februar 6, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala ti, ovo mi je prvi odgovor, malo sam citao po forumu i vidim da svi hvale taj motul, ali nigde nepise kolika je cena i gde moze da se kupi?? Koje ti ulje sipas u svoju hondu? Dali si kad menjao lanac i lancanike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goku 0 Napisano Februar 6, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: PG / MNE Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti nekih mojih preporuka, koje nisu bas jeftine ali ako vec hoces da napravish kako valja onda... Dakle: Ulje Motul 300V ~ 15e/litar Filter za ulje HiFlo (ili K&N mada ista firma pravi oba a K&N je nesto skuplji) ~ 10e Filter za vazduh ocisti na kompresor ako nije puno prljav, ako je vec potpuno crn obavezno mjenjaj K&N naravno, jeste da je dosta skuplji ali to ti je investicija za cio zivot, samo ga operes, nauljis i to je to ~50e Plocice za prednju kocnicu po mogucnosti Nissin, mogu i EBC (sinterovane, naravno) par ~ 35e Lanac licno preferiram Regina ali neki solidan DID-ov bi ti zavrshio posao, e njih imas od 100 ~ 150e Lanchanik EBC, ne znam cijene... A za taj chudan zvuk, jesi li siguran da se chuje bas iz mjenjaca, da nije podizach lanca, to hoce da zvecka na hondama dok se ne ugriju (nista zabrinjavajuce) i ovo sto ti se teze mjenjaju brzine, vidjeces kako ce sve ici nakon promjene ulja Nadam se da sam to koliko - toliko pomogao Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Februar 7, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan - ulje: sipaj ono ulje koje ti je propisao proizvodjac (ako se ne varam, za taj motor polusinteticko, npr: motul 5100 10e/l) - mislim da ti je filter za ulje <10e, - filter za vazduh obavezno menjaj ako je prljav, eventualno ciscenje kompresorom (ako nemas para, ne mora K&N, dobro ce ti raditi i sa obicnim), - interval promene kocionog ulja imas u User manualu za tvoj motor. ako ne znas kada je menjano, preporuke su da ga promenis. - za lanac i lancanike mozes pogledati na www.louis.de, za tvoj motor, komplet lanac-lancanici: Regina 120e, DID 150e - to sto se cuje dok je na leru, nije strasno. kao sto rece kolega, i novije honde imaju taj zvuk, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komita 6 Napisano Februar 7, 2009 U prolazu, 81 postova Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ipak odlučiš za KN filter vazduha, moraćeš da prešteluješ karburatore, jer će smeša biti bogatija vazduhom, otvoreniji je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miomao 0 Napisano Februar 10, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno na pomoci i konkretnim ogdovorima, jos malo pa cu se baciti na posao pa vas obavestim sta sam napravio (ili zajebo) eheheh ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Mart 14, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze da se sipa sintetičko ulje 10-40w? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19838 Napisano Mart 16, 2017 Vozim motor, nisam BAJKER, 2638 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze da se sipa sintetičko ulje 10-40w? Moze ali nema potrebe, sem ako vozis stazu...kontaktiraj naseg clana Djuntu, neka ti preporuci neko dobro polu-sinteticko ili postavi pitanje ovde: https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9392-koje-ulje-sipate-u-vas-motor/page-67 sigurno ce ti neko odgovoriti.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...