Jump to content

Moto Zajednica

goku

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu goku

  • Rođendan 23.10.1972.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    PG / MNE

goku's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Satelis, hvala na detaljnom odgovoru. Pozdrav
  2. Pozdrav drugari, Zanima me na koliko se stezu sarafi glave motora, u pitanju je scarabeo 200, 2003 godiste, piaggio leader masina. Trazeci po internetu naisao sam na oprecne informacije, jedni kazu 7nm + dva puta po 90 stepeni i nauljati navoje predhodno, drugi kazu od 2 do maksimalno 2,5 kg. Ako neko zna ili ima iskustva u ovome bih mu vrlo zahvalan. Hvala!
  3. Pozdrav drugari, Vrijeme je da zamjenim gume na Scarabeu 200 GT Dimenzije su 110/80-16 i 130/80-16 Kako je ovamo tesko naci trazenu dimenziju da li biste mi preporucili da stavim dimenziju 110/70-16 i 130/70-16 koja mi je dostupna, da li bi se promjenilo ponasanje motora u voznji osim sto bi bio tvrdji i lagao na satu? I jos jedna stvar, u opciji su Michelin City Grip i Bridgestone Hoop H02/H03, neka preporuka mozda, obzirom da sam do sad vozio na fabrickom maxxis-u i savi? Pozdrav sa +40
  4. Dakle, potrebna instrument tabla za Yamahu XTX godishte 2008. Sve ponude na +38267641814 Goran
  5. goku

    Zasto HONDA?

    Pa evo zasto... U garazi mi stoje stara CBR600F4 i novi FZ6N i onda kad se izvozam na Yamahu, ja fino sjednem na CBR-ku da se odmorim. Ali bukvalno odmorim. To ne znaci da je FZ6N los motor, naprotiv, sjajna masina, ide ko raketa; ali njegov zvuk koji je kao mikser za nes kafu, polozaj za volanom gdje sam prav skoro ko svijeca i vjetar koji te maltretira vec na 90 km/h, kao i nervoza koju ispoljava zbog fabricki pretvrdo podesene rucice gasa mi ne pricinjavaju zadovoljstvo u voznji... Sa druge strane, 7 godina starija Honda, jednako trosi, jednako pali, ima karburatore, sauh, prekidac za poziciono/kratko svijetlo, nema digitalan sat niti pokazivac goriva, fino brunda sa fabrickim auspuhom, ne mlati te vjetar, udobnija, meksha... I NIKAD se pokvarila nije.
  6. goku

    CBR600F3 1995-1998

    1. Godiste motocikla koji ste vozili: 2000 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: skoro godinu dana 3. Sta mi se dopada: Izgled, jedan od najljepsih motora u svojoj klasi, i za svoje godine i dan danas atraktivnog izgleda; iznenadjujuce udoban i lak za upravljanje, polozaj tijela odlicno pogodjen zbog malo povishenog volana (visok sam 177 cm), dobar odziv na gas, moze lagano da se vozi, a isto tako preko 8000 o/min transformishe se u pravu azdaju. Precizan mjenjac, mogucnost podesavanja ogibljenja i prednjeg i zadnjeg kraja, izuzetno dobre kocnice i umjerena potroshnja. Vibracija skoro i da nema. 4. Sta je moglo biti bolje: Spaner, stara boljka, ali se jednostavno zamjeni ili dotegne. 5. Moj utisak: Bulletproof mashina, ali bukvalno! Nije ni chudo sto ga rade vec ovoliko godina, jako pouzdan i dugotrajan, najbolje su mi se za njega pokazale ContiSportAttack gume, zvuk iz fabrickog topa je odlican, motor kojim se lako probijati kroz gradsku guzvu, mada pravo lice pokazuje na krivudavoj cesti a ne stidi se ni staze. Kako god da se vozi, uzivanje u voznji je zagarantovano!
  7. Nakon promjene svjecica sve radi kao sat Hvala svima na pomoci moze lock
  8. Gorivo sam sipao neko skupo od 100 oktana, ne bi trebalo ono da pravi zajebanciju... Sjutra svakako kupujem nove svjecice, pa javljam sto se desava... Evo i par slika kako izgledaju svjecice koje sam makao
  9. U pitanju je model CBR 600FY (model 2000 sa karburatorima) Znaci ovako: juce, u sred rada je poceo da trokira, slabo prima gas da bi se konacno ugasio, bez sanse da se ponovo upali. :-[ Odmah sam pomislio da je ili pumpa ili relej, medjutim sve je ok, gorivo dolazi do karburatora, svi releji ok, kompjuter ok, ocistio kontakt sprejem, sve vratio, ali kad sam skinuo svjecice da vidim kako baca varnicu, vidio sam da su pune goriva ??? Dalje, varnica je cas zuta - cas plava, mada baca varnicu bas tamo gdje treba, znaci tacno izmedju elektroda, ne okolo i po obodu, iako mi elektroda djeluje dosta potrosena i zazor prevelik. Takodje dok pokusavam da upalim cujem detonacije iz auspuha... Nista mi nije jasno sto se tu desava. Znaci imam struju, imam gorivo, i imam detonacije??? Da li je moguce da mu smjesha ne valja? Svaka pomoc je dobrodoshla, hvala unaprijed
  10. cuje li se "klik" posto das kontakt? ukoliko ne cuje je relej pumpe, najvjerovatnije... kao sto maki kaze: uzmi kontakt-sprej i fino sve redom ocisti i ispitaj lampicom, naci ces sto je uzrok.
  11. goku

    AGV KACIGA -ISKUSTVA

    Izbjegni AGV ako ikako mozes, imam GP1, kupljenu proshlog ljeta (140e) samo sto lijepo izgleda, inace nikako dihtuje, magli i bucna je, ali sve to i nekako, najgore od svega je sto je pocela da se cijepa i raspada, los kvalitet materijala, sta li vec... Sad sam u potrazi za novom, ovog puta kupujem Shoei, nikad vise AGV.
  12. Aj da ne otvaram novu temu zanima me samo NGK ili DENSO? Sto da uzmem, denso je neznatno skuplji, iridijum je u pitanju, svakako i CBR600f4 (2001)
  13. goku

    honda cbr600f2

    Evo ti nekih mojih preporuka, koje nisu bas jeftine ali ako vec hoces da napravish kako valja onda... Dakle: Ulje Motul 300V ~ 15e/litar Filter za ulje HiFlo (ili K&N mada ista firma pravi oba a K&N je nesto skuplji) ~ 10e Filter za vazduh ocisti na kompresor ako nije puno prljav, ako je vec potpuno crn obavezno mjenjaj K&N naravno, jeste da je dosta skuplji ali to ti je investicija za cio zivot, samo ga operes, nauljis i to je to ~50e Plocice za prednju kocnicu po mogucnosti Nissin, mogu i EBC (sinterovane, naravno) par ~ 35e Lanac licno preferiram Regina ali neki solidan DID-ov bi ti zavrshio posao, e njih imas od 100 ~ 150e Lanchanik EBC, ne znam cijene... A za taj chudan zvuk, jesi li siguran da se chuje bas iz mjenjaca, da nije podizach lanca, to hoce da zvecka na hondama dok se ne ugriju (nista zabrinjavajuce) i ovo sto ti se teze mjenjaju brzine, vidjeces kako ce sve ici nakon promjene ulja Nadam se da sam to koliko - toliko pomogao Poz.
  14. Da, da...Vidi se da sam rookie na ovom forumu Dakle: Zovem se Goran, iz Podgorice sam, a bike koji vozim, pa u pitanju je Honda CBR 600F (posle duze pauze). Pamet U glavu i kacigu NA glavu To bi bilo to, pozdrav svima!
  15. Evo se i ja konachno registrovah, zadovoljstvo mi je biti clan BJB zajednice
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja