dimac 987 40 Napisano Februar 5, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice crtanja za danas sam zavrsio ;D. Sutra nastavljam dalje sa izmenama i dopunama zato sto ima nekih stvari koje mi se ne svidjaju pa cu morati da ih izmenim. Sve sto nacrtam bice snimljeno u PDF fajlu sa kompletnom tehnickom dokumentacijom tako da ce biti vrlo jednostavno da se uradi. Po zavrsetku svega toga pocinjem sa radom makete od kartona da bi uocio sve moguce greske pri izradi i da bih ih se resio odmah. Kad se sve to zavrsi ostaje da skupim materijala i alata i to je to. E da htedoh da kazem da je ovo pogled sa zadnje strane odnosno desni kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano Februar 5, 2009 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Ajd kad zavrsis zakaci taj fajl sa specc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti Dimac da bacis pogled, mozda ima nesto sto ce ti koristiti: http://www.horizonsunlimited.com/hubb/equipping-bike-whats-best-gear/self-made-aluminum-panniers-top-39773 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sta kazete na ovo? Dno je okrenuto kontra u odnosu na ranije. I presek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 11, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam napredovao... Ovako bi trebalo da izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Februar 11, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan josh malo pa ce te touratech zvati na razgovor za posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 578 Napisano Februar 11, 2009 Drug član, 1711 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ces se obogatiti kad krene serijska proizvodnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Februar 12, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan uhh, tek sam malopre video ovu temu... i procitao sam je u jednom dahu! bravo za ideje: dimac, zakarus, dane, misko kolo, gs i svi ostali! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam zavrsio varenje i od danas idu radovi koje mogu sam zavrsiti. Ostalo je da se izbruse i ispoliraju varovi ,postave bravice , zakacke na poklopcima ,dihtunzi i sl. Necu da plasim vas koji se odlucite na izgradnju kofera ,ali sve teze i sporije ide nego sto sam planirao. Morate se pomiriti sa tim da svaki limar ne moze da vam isjece i savije limove ,potrebno je naci pravog .Ista stvar sa variocem ,juce sam presao 300 km trazeci nekog ko to moze da zavari kako treba ,vecina majstora uopste nece da prihvati varenje tankog lima.Naravno to sve kosta puno vise nego sto je planirano ,do sada lim,sjecenje ,savijanje, varenje oko 100e plus brave, zakacke i sl. sigurno jos 50e .Lim prilikom prolaska kroz presu se izgrebe ,pa sa mozda mislio da posaljem kompletne na eloksiranje ,ali i to podize cijenu za najmanje 50e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da ce ovo super da ispadne, jedino sto mi se ne svidja je sto si mnogo koristio varenje. Da si koristio nitovanje na preklop lakse bi ucvrstio stranice za dno. Trebao si prvo da iznitujes dno sa stranicom pa tek onda kad zategnes lepo stranicu na preklop izbusis ruku i zanitujes. To ti je moje misljenje. Ja bih var koristio samo za ivice poklopca koje se moraju variti a ostalo sve nitovanje. Kako ces da resis gornje ivice, oces stavljati neki profil ili ces ostaviti tako kako jeste? Da li ce ti poklopac biti spojen sa jedne strane sarkom a sa druge zabicom ili? Na koji nacin ces da kacis kofer za motor? Zasto ti je levi kofer (desni na motoru) siri kad on ide sa desne strane motora i tu bi trebalo da bude uzi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi, nesto si pobrkao... I jedno pitanje za tebe. Kako si mislio da resis problem spajanja lima, omotaca. Jer na mestu gde se spajaju, idu jedan preko drugog, pa ce onda da zeva omotac u odnosu na dno,tamo gde onaj lim ide preko drugog? Jel kapiras sta ocu da kazem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi Pa da, ali taj desni kofer je siri. Sta mislite o ovoj sirini poklopca i sarke sa unutrasnje strane poklopca?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi Pa da, ali taj desni kofer je siri. Moras da apdejtujes neki drajver i jedan i drugi mogu da stoje na bilo kojoj strani ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi Pa da, ali taj desni kofer je siri. Moras da apdejtujes neki drajver i jedan i drugi mogu da stoje na bilo kojoj strani ;D haha, mislio sam zbog vara, da bi bio sa unutrasnje strane a ne spolja ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi Pa da, ali taj desni kofer je siri. Moras da apdejtujes neki drajver i jedan i drugi mogu da stoje na bilo kojoj strani ;D haha, mislio sam zbog vara, da bi bio sa unutrasnje strane a ne spolja ;D ;D Auuu pa tebi treba Service Pack a ne samo drajver ;D ;D ;D izbagovao si ;D I jedan i drugi mozes da stavis na bilo koju stranu a da var bude na unutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan I dalje mi nije jasno kako si resio spoj omotaca ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ima auspuh sa desne strane, pa je taj uzi Pa da, ali taj desni kofer je siri. Moras da apdejtujes neki drajver i jedan i drugi mogu da stoje na bilo kojoj strani ;D haha, mislio sam zbog vara, da bi bio sa unutrasnje strane a ne spolja ;D ;D Auuu pa tebi treba Service Pack a ne samo drajver ;D ;D ;D izbagovao si ;D I jedan i drugi mozes da stavis na bilo koju stranu a da var bude na unutra... Ajoooj jes, u pravu si, zabagovao sam nesto. Mislio sam da je to prednja strana kofera :D A kad sam malo vise razmislio video sam da je on sa prednje i zadnje strane isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan I dalje mi nije jasno kako si resio spoj omotaca ??? Kod mene? Pa ovako. Lim ide na preklop pa se nituje i to je to, nista specijalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Na tu foru sam i ja mislio. Ali mislim da si ovo skroz pogresno uradio!!! Treba da savijes lim na drugu stranu, jer su ti ovako oba odlepljena od dna. Znaci treba da savijes, ako gledamo ovu sliku gore, desni deo lima kontra, kao u ogledalu u odnosu na ovo tvoje, i onda ce omotac lepo da naleze na dno celom duzinom! Jel kapiras sta pricam, ovako bez crteza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Evo naskrabao sam nesto. Pogled je odozgo, gornje je lim omotaca, donje lim dna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da ce ovo super da ispadne, jedino sto mi se ne svidja je sto si mnogo koristio varenje. Da si koristio nitovanje na preklop lakse bi ucvrstio stranice za dno. Trebao si prvo da iznitujes dno sa stranicom pa tek onda kad zategnes lepo stranicu na preklop izbusis ruku i zanitujes. To ti je moje misljenje. Ja bih var koristio samo za ivice poklopca koje se moraju variti a ostalo sve nitovanje. Kako ces da resis gornje ivice, oces stavljati neki profil ili ces ostaviti tako kako jeste? Da li ce ti poklopac biti spojen sa jedne strane sarkom a sa druge zabicom ili? Na koji nacin ces da kacis kofer za motor? Zasto ti je levi kofer (desni na motoru) siri kad on ide sa desne strane motora i tu bi trebalo da bude uzi? Nitovanje na preklop zaboravi ,jedino ako imas radionicu poput OCC, lako je nacrtati lim od 1,5mm nije papir! ;D Stranice nisu povezane za dno pa ti se cini da nije dobro sastavljeno, ovo boldirano u tvom postu je nemoguce jer bi se izgubile sve mjere. Poklopac kacim sa obje strane zabicom jer je sigurno najprakticnije rjesenje. I na kraju , jel stvarno mislis da bi mogao da posle ovoliko truda da zamjenim desni i lijevi kofer a da to ne primjetim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan A kako ces da pricvrstis dno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan A kako ces da pricvrstis dno? Kupio sa alu zakovice ,sutra cu da ih postavim ,probao sam nije uopste tesko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan E to, to, do 00... Mozda da se uradi plastifikacija, ako se pohebala eloksaza?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan U blizini mene ima fabrika alu profila i rade neke u sivoj boji ,nisam siguran kako se taj proces zove (mislim eloxiranje)ali je extra postojano i super izgleda pa cu mozda da ih odnesem kod njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...