Jump to content

Moto Zajednica

Putovanja za novajlije

Recommended Posts

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Moje prvo i jedino putovanje je bio odlazak na MAD - ženski moto kamp. Odvezla sam par kraćih vožnji pre toga kako bi se uigrala za taj put, što zapravo nije neka velika kilometraža, ali meni jeste bila, jer je bilo moje prvo putovanje. :)

Ako te zanima, imaš dole na linku ujedno i moj prvi putopis.

BJBIKERS.COM

Alexandra je rešila da sa svojom drugaricom napravi krug kroz istočnu Srbiju i da to pretoči u putopis na dva R-a prošle kroz istočnu Srbiju

Javiću se u narednim postovima da napišem još par reči po pitanju sitnica koje treba da se nađu na putu. :)

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 620 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GS/A

Pozdrav,

Svaka vožnja je ozbiljna i zahteva prethodnu pripremu od samog vozača pa do Motora!

U zavisnosti od broja dana, daljine, vremenskog perioda i relacije se na osnovu tih parametara pravi plan

Kompletna oprema za vozača, neophodana za vožnju vez stresa.

Pregled i priprema ljubimca za bezbedno putovanje.
- kontrola guma, diskova, pločica, svih tečnosti, svetlosna grupa, akumilator i td.

Dodatna oprema koja se postavlja na Motor u vidu kofera, rol torbi, tank torbi omoguċavaju da izbegnete razne rančeve za leđa koja bar po meni neodgovaraju nikako.

Pred put uplatiti za navedene dane putno i zdravstveno osiguranje, oko 1€ je po danu!

Za pakovanje odeċe pred putovanje ima na YT tutorijala kako to uraditi a da bude korisno

Ja uglavnom u patike uguravam čarape pa tako dolazim do uštede na prostoru u koferima i tako te trikove slične, ali kao i veċina uvek ponesem više stvari nego što je potrebno kada je putovanje tipa 5,4,3 dana vožnja

Proveriti pasoš do kada traje ako se izlazi iz svoje matične zemlje, jer ume da bude problema ukoliko prelazite granicu a pasoš Vam ističe za 6 meseci ili manje

Takodje važi i za saobraċajnu od Motora

Flašica pitke vode i nešto slatko, neka sitnica za povratak energije na pauzi tokom vožnje je musthave

Kišno odelo, preporuka dvodelno i po potrebi stati i obuċi ga

Kit za čepovanje gume

.......ako se setim još nečega napisaċu

Послато са 2201116SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja