Jump to content

Moto Zajednica

Topola-Mladenovac

Recommended Posts

• Drug član, 952 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Ako pročitaš komentar na koji sam reagovao, možda ti i bude jasno. 

Reagovao sam na " sakrivanje tablice je jedna noga u grobu" 

Što nema veze sa istinom. 

A gde si pročitao da pozivam na to sve što napisa? 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4891 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre sat vremena, Paljevina je napisao:

Drustvo... imajte milosti i budite ljudi, momak je poginuo i sta god da je bilo ili nije, tragedija je, mlad zivot ugasen i porodica zavijena u crno, veoma ruzno izgledaju ljudima koji su poznavali momka vase baljezgarije koje ovde pisete... 

Prepoznace se odredjeni clanovi foruma...

Ovaj forum od svog nastanka ima za cilj edukaciju mladih vozaca i ukazivanje na greske koje mogu biti fatalne. 

Takodje ruzno izgleda kolege nazivati neljudima i reci im da baljezgaju. 

Sam sam invalid i posle udesa se setio svakog saveta koji sam dobio a nisam primenio, zahvalan sto sam ziv da mogu nekom savet podariti u nadi da ce uvaziti. 

Niko nista zlonamerno nije pisao, sta vise realno su sagledali situaciju, svidelo se to nekom ili ne. 

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 16

• moto merkat °°, 4891 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
pre 5 minuta, Paljevina je napisao:

nikad se niko nece nauciti pameti na tudjoj nesreci.

Mozda ce glupo zvucati ali kada vidim da sam se opustio ukljucim yt i gledam moto nesrece, veci utisak ostave nego u levu nogu da pogledam. 

I nisam se uopste uvredio, nisam ni ucestvovao u prici. 

Ciste puteve zelim. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
2 hours ago, Paljevina said:

Drustvo... imajte milosti i budite ljudi, momak je poginuo i sta god da je bilo ili nije, tragedija je, mlad zivot ugasen i porodica zavijena u crno, veoma ruzno izgledaju ljudima koji su poznavali momka vase baljezgarije koje ovde pisete... 

Prepoznace se odredjeni clanovi foruma...

Ulogovao sam se na forum samo da vidim ko se kliberi (udara smajli koji umire od smeha) u ovoj temi, na komentare ljudi koji iznose svoje misljenje vezano za ovaj tragican dogadjaj... meni to izgleda malo ruzno.

• Podržavam 3

• nekrunisani kralj moto cigana, 3189 postova
  • Motocikl: 4x4

Sa FB, možda ga je neko poznavao, pa da podelim 

Sahrana je sutra u 12 30 h Smederevo groblje..okupljanje Garaža 9 45 h.. 11h Smederevo

• Tužan 1

• Zainteresovan, 553 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
15 hours ago, Paljevina said:

Kolega nije bio klinac, niti neiskusan, bio je odlican vozac, u odlicnoj formi.

Ako se ovo može desiti nekome ko je vrhunski vozač, može svakom i to treba da bude poenta i treba pisati o ovakvim stvarima. I apsolutno se ne slazem da je svakome zapisano negde kada će pasti i da će se sranje desiti pre ili kasnije kako god mi vozili.

Što se same nesreće tiče, ja po snimku ne bih rekao ni da je baš toliko prebrzo išao, ne mnogo brže nego automobil koji je na početku snimka išao u istom pravcu. Takođe, čini mi se da je žena sa autom stala kada ga je videla i blokirala mu put.

Jako mi je žao zaista.

• Sviđa mi se 1

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

u avio saobracaju postoji praksa da se,nakon sto se desi  incident,bilo da su se dva aviona ocesala na pisti ili se srusio avion i poginulo 250 ljudi, kada se sve ispita i donesu konacni zakljucci, predje na to da se iz tragedije,ma koliko teska i krvava bila,nauci nesto i donese niz novih propisa vezanih za eliminisanje svih uzroka koji su do te nesrece doveli...

da se nemio dogadjaj,koliko god tragcan bio, pokusa da iskoristi za povecanje bezbednosti u buducnosti...

znam,na nas to nije bas mnogo primenljivo, ali kazem ovo jer mislim da ne treba kritikovati one koji kazu " mislim da ovo nije smelo ovako"itd   .ode mlad zivot,svima je krivo,nemojmo se takmiciti kome je vise zao,to je i nemoguce i nepotrebno utvrdjivati.

koliko god zvucalo grubo- jedino dobro sto se sada moze uraditi je da se prica sta ne valja.ne treba gurati probleme pod tepih-ovo citaju mnogi mladi ljudi,nek citaju o tome sta ne valja i kako moze bolje...mislim da nije nepostovanje nastradalog ako pricamo sta nije dobro. ne osudjujuci ljude,nego pogresne postupke.

nek se pise narednih godinu dana sta ne valja,a ne da se tema ugasi za nedelju dana...

moje misljenje,ne znaci da sam u pravu.i da drugi nisu.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 17

• Slow rider, 936 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Počeo sam da sve svoje moto ture vozim sam, ili eventualno sa samo jednim ortakom, jer svaki put kada bih krenuo u grupi najsporiji bih bio. Dobio sam i epitet da sam loš vozač zbog toga, i ja se apsolutno slažem sa tim da ja ne umem brzo da vozim motor. Možda bi me to uvredilo kada sam imao 20 godina, ali sada mi je to kompliment. Nosim svoju glavu na ramenima, vrlo često sam odgovoran i za život svoje lepše polovine koja sedi iza mene, i učiniću sve što je do mene da smanjim rizik u vožnji. A to mogu uraditi tako što ću voziti prilagodjeno ograničenjima, biti pažljiv na svakoj raskrsnici čak i kada ja imam prvenstvo i truditi se da uživam u putovanju, a ne u brzini.

On 4/15/2024 at 8:47 PM, Atorn said:

Reagovao sam na " sakrivanje tablice je jedna noga u grobu"

Možda je malo grubo ovo što je kolega rekao za "jednu nogu u grobu", ali svakako skrivanje tablice je prvi indikator saobraćajne nekulture, nezrelosti i svesnog kršenja propisa. Ograničenje brzine baš zato i postoji, da ublaži posledice grešaka koje se dešavaju u saobraćaju, kao što je bilo u ovom slučaju. U tom sličaju bi možda danas čitali temu "šta vas je danas iznerviralo", pa slušali kolegu kako je imao udes sa samo oštećenjima na motoru, eventualno blagim povredama, i koja će ova žena vozač da nadokandi... ovako na veliku žalost svih nas čitamo temu u "crnoj hronici"...

Tuga do neba za pokojnog kolegu, nega mu je pokoj duši i saučešće njegovim najmilijima...

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 14

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Гадног ли пролећа !!!
Искрено саучешће породици.

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav svim vozačima na relaciji Mladenovac Topola! 

Svake nedelje vozim tim putem i svake nedelje je ista stvar, bar po jedan udes, jedan mlad život ugašen.

Iskreno ja tu deonicu umesto da uživam u odličnom putu provedem u stresu jer većina dvotočkaša isprobava svoje mogućnosti.

To nije uobičajena vožnja opreznih vozača već adrenalinska trka sa željom da se isprobaju različite tehnike i akrobacije.

Prošlog prvog maja jedan je dečak vozio kod okretnice prema Krćevcu na jednom točku.

Predlažem da se dvotočkašima napravi odgovarajuća staza za adrenalinske akrobacije a da put Mladenovac Topola zaista bude deonica za sve one koji idu svojim poslom. Kamere, patrole nigde i nikada na toj relaciji- poslednjih 30 godina nije bilo saobraćajaca od skretanja za Aranđelovac do ulaza u Topolu, osim par puta u Belosavcima kod prodavnice.

I juče je blizu Vrbice prema Ameriću neko je stradao.

Pozdrav i vozite oprezno.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
On 4/29/2024 at 8:20 AM, MimiMac said:

I juče je blizu Vrbice prema Ameriću neko je stradao.

U nedelju sam prošao kolima pored ove nesreće, bilo je na mestu baš mnogo ljudi. Čini mi se da je bila multistrada, lep je udarac bio, a udario je u Pandu. Kako se udes desio, ne znam, jer mislim da su bili pomereni da bi saobraćaj funkcionisao. Definitivno je kolega udario u Pandinu bočnu stranu, jer su na pandi izletele zavese i udaren je bio od krila do zadnjih vrata.

Moje pitanje, da li neko ima informaciju o stanju vozača? Nadam se da ova informacija da je stradao nije tačna. Probao sam na vestima da pronađem neke informacije, ali niko ništa nije objavio na tu temu.

Udes se desio na putu Mali Požarevac - Mladenovac, baš kod Svetofora. Inače, ta krivina pre Svetofora je baš opasna, jer iz suprotnog smera, preko pune linije, skreću na parking prodavnice.

Promenio član Luka9905

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125

Imam ja proverenu informaciju, cak i video snimak. Prolazio sam u trenutku desavanja, na prvu izgleda da je Multistrada sa ostalim kolegama sto voze GS obilazila kolonu vozila i da je panda smotala levo na sporedni put, ali nije tako. Kolega na Multistradi se kretao velikom brzinom za taj deo puta poznat po sranjima, po mojoj proceni 130-140 na sat, kada je sa sporednog puta izlazila panda. Udarac je bio jeziv, bukvalno sam pomislio da ne postoji sansa da tako nesto moze da se prezivi. Da li se neko seca sta sam skoro napisao u nekoj prethodnoj temi vezano za Ibarsku, pecenjare, kolege na GS, Afrikama, Multistradama? Bukvalno sam se predvideo, i nazalost evo rezultata. Samo nije Ibarska, ali opet crna tacka kod jebene Dascare i svih ostalih kafancuga i restorana. Milion parkiranih vozila na putu, losa preglednost, perionice, pecenjare, sporedni putevi, guzva, nervoza, mnogo male dece, ulazaka u kola, izlazaka, a stomak samo cvili i vidi mesano meso ispred sebe. Ili jos gore, posle klope i malo alkohola stanje pospanosti i ode koncentracija za sekund. Kolega ima prelom karlice i l3 prsljena. Cuo sam da je povredjen, ali da ce biti sve ok. 

Promenio član 6.5 Creedmoor
  • Sviđa mi se 11

• Zainteresovan, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
On 5/2/2024 at 1:04 AM, 6.5 Creedmoor said:

Imam ja proverenu informaciju, cak i video snimak. Prolazio sam u trenutku desavanja, na prvu izgleda da je Multistrada sa ostalim kolegama sto voze GS obilazila kolonu vozila i da je panda smotala levo na sporedni put, ali nije tako. Kolega na Multistradi se kretao velikom brzinom za taj deo puta poznat po sranjima, po mojoj proceni 130-140 na sat, kada je sa sporednog puta izlazila panda. Udarac je bio jeziv, bukvalno sam pomislio da ne postoji sansa da tako nesto moze da se prezivi. Da li se neko seca sta sam skoro napisao u nekoj prethodnoj temi vezano za Ibarsku, pecenjare, kolege na GS, Afrikama, Multistradama? Bukvalno sam se predvideo, i nazalost evo rezultata. Samo nije Ibarska, ali opet crna tacka kod jebene Dascare i svih ostalih kafancuga i restorana. Milion parkiranih vozila na putu, losa preglednost, perionice, pecenjare, sporedni putevi, guzva, nervoza, mnogo male dece, ulazaka u kola, izlazaka, a stomak samo cvili i vidi mesano meso ispred sebe. Ili jos gore, posle klope i malo alkohola stanje pospanosti i ode koncentracija za sekund. Kolega ima prelom karlice i l3 prsljena. Cuo sam da je povredjen, ali da ce biti sve ok. 

Hvala na informaciji. Kajao sam se što nisam stao da barem upitam da li je preživeo. 

Srećom, ovom udesu nije mesto na ovom podforumu. 

Na toj deonici kolege baš cepaju, svaki vikend i svako lepo vreme, vozi se preko 100. Da je opasno, peropasno je, a ujedno je i nekulturno, kroz naselje voziš 120 na sat, mislim stvarno... Takva vožnja je čista lutrija. 

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Vožnja tom brzinom na toj deonici... Nemam reči.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja