Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć oko izbora ulja

Recommended Posts

• Integrisan, 9859 postova
  • Motocikl: ---Honda---

@abarth

Agip ulja imas u KIM-u (prodavnica auto delova u Kg-u).

Ako te zanima mogu ti poslati adresu i br.telefona na PP.

Pozdrav Nenad.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

i ja imam problem i dilemu...prethodni vlasnik mi je rekao da iskljucivo sipam motul 300v koji je full sintetika dok sam u menualu nasa da fabricki ide agip polu sintetika....neka pomoc oko ovaoga bi dobro dosla.....

Gavrolini ništa druže ne gubiš ako sipaš 300v čak šta više trebalo bi da dobiješ bolju zaštitu (ali alo ti motor troši po malo ulje trošiće ti više sintetike) ali ni nedobijaš nešto spektakularno osim veću cenu od polu sintetike 5100 .

Mislim da 5100 zadovoljava sve potrebe naših motora .

samo mi je bilo cudno sto fabrika preporucuje za ovakav motor polu sintetiku. Ali ako je 300v igra na sigurno onda necu da zbog 1000din manje se kockam sa tim....i onako sam vec racunao da me zamena ulja kosta 100e.  ulje 4x1400din,filter oko 2000 i sredstvo za ciscenje oko 1500din.

• Drug član, 1777 postova

Sredstvo za ciscenje ti ne treba, stavi sintetiku, ne mora da bude Motul, bilo koji renomirani proizvodjac je pravilan izbor...

Silkolen je bio oko 1200 din, a zimi obicno imaju popuste... Izadje ti oko 5eur jeftinije po litru, znaci stedis 20 EUR i stedis jos 15 eur jer ne kupujes to za ispiranje...

zaista ne znam ali prethodni vlasnik je covek koji vozi apriliu bas bas dugo i ovu je prodao jer je kupio novi tip...on mi je rekao da mi je obavezno to za ciscenje jer aprilija ima neke cpecificne lamele ili sta vec...u V motor se stvarno jako slabo razumem pa sam zato slusao sve sto kaze

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

zaista ne znam ali prethodni vlasnik je covek koji vozi apriliu bas bas dugo i ovu je prodao jer je kupio novi tip...on mi je rekao da mi je obavezno to za ciscenje jer aprilija ima neke cpecificne lamele ili sta vec...u V motor se stvarno jako slabo razumem pa sam zato slusao sve sto kaze

Ja mislim da nije to shto je V motor nego shto italijani svi ugradjuju suva kvachila u svoje motore to im je specijalitet. Mislim na V i L agregate (trkachke). Tako je na Dukatiju i MV Augusta a verovatno i na tvom? Nisam siguran raspitaj se.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Hvala svima na savetima. Ulje promenjeno i sipan Ipon katana 10W50 full syntetic.

Motor ide odlično i kvačilo je malo mekše.

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Ja mislim da nije to shto je V motor nego shto italijani svi ugradjuju suva kvachila u svoje motore to im je specijalitet. Mislim na V i L agregate (trkachke). Tako je na Dukatiju i MV Augusta a verovatno i na tvom? Nisam siguran raspitaj se.

Primjenom suvremenih motornih ulja (još od SAE SG specifikacije) potpuno je nepotrebno koristiti sredstva za čišćenje motora jer tri osnovne funkcije motornog ulja su :

-hlađenje

-podmazivanje

-čišćenje

I to točno tim redosljedom .Osim toga čemu služi uljni filter , ako ne zadrži mehaničke nečistoće u sebi , a nečistoće sitnije mikronaže od pora na filteru dispergirane su u ulju i sa starim uljem ispuštaju se iz motora .

Samo Ducati (modeli veći od 800 ccm) i Moto Guzzi od talijanskih motora za široku upotrebu imaju suho kvačilo .

Svi ostali (osim GP trkaćih motora) imaju kvčilo u uljnoj kupki .

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Nije u pitanju V motor , već zbog specifične rotaxove konstrukcije razvođa , iz iskustva , preporučljivo je ulje gradacije 15w-50 (polu ili fullsintetika )

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja