Underwud 26 Napisano Februar 15, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje forumasi, Nastavljam svoje dileme u novom postu, ne bih li dalje sebi razjasnio misterije ove moje masine, pritom oslanjajuci se na vase savete. 1) Da li neko moze da mi objasni cemu sluzi elektro ventil i kada se preporucuje njegova instalacija? Naleteo sam na taj uredjaj, dok sam citao nesto vezano za vakuum slavine (koju mi majstor preporucuje da stavimo u motor) i tako upao u jednu nedoumicu koja me vodi do drugog pitanja: 2) Da li je elektro ventil bolje resenje u odnosu na vakuum slavinu i da li je ugradnja u moj motor uopste moguca, ili je mozda pozeljno imati obe stvari istovremeno? Moja agonija se nazalost ne zavrsava ovde, pumpa za gorivo mi to ne dozvoljava, jer cu verovatno uskoro morati da je menjam i to mi onda otvara niz novih pitanja koje cu zakljuciti jednim konacnim: 3) Gde mogu kupiti kvalitetnu pumpu za gorivo za svoj motor i da li to mora da bude bas pumpa za ovaj odredjen model, ili se moze koristiti i neka druga? Hvala unapred svakom ko cita ovo na izdvojenom vremenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Februar 15, 2024 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vakuum slavina vremenom prestaje da bude 100% efikasna tako da i po prestanku rada motora pusta gorivo u karburator. I ja sam ugradjivao drugarima elektro ventil koji se koristi u TNG instalacijama automobila. Ventil se veze na red izmedju slavine i karburatora i ukljucuje se strujom sa kontakta tako da sprecava dolazak goriva u karburator kada motor ne radi. Kvalitetnu pumpu za gorivo ces naci kod Yamaha ovlascenih dilera ali ti se cena nece svideti 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1599 Napisano Februar 15, 2024 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Underwud je napisao: koju mi majstor preporucuje da stavimo u motor Onaj "majstor"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Underwud 26 Napisano Februar 15, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Da li to onda znaci da nema pumpe? Slobodan pad do ventila, pa onda do karburatora? Jel je to ok resenje za moj motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Underwud 26 Napisano Februar 15, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan @VLAD81 Da xD. Idem sad po motor, mislio sam da javim kakva je situacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Februar 15, 2024 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam principski, nevezano za bas tvoj motor kod tebe pumpa mora da ostane da bi motor radio a ventil bi se tada pozicionirao na izlazu pumpe. Na tvom mestu zatrazio bih misljenje jos jednog majstora, bice ti sve jasnije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Underwud 26 Napisano Februar 15, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ostane pumpa, potvrdio sam sa jos jednim majstorom. Danas sam uzimao motor, pa je nasao u radionici jedan ele ventil i dao mi. @Arakis Jel se bavite vi ugradnjom ovih ventila i zamenom ele pumpi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1599 Napisano Februar 15, 2024 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan To je ventil za gas, drugi ide, baš za benzin. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...