Jump to content

Moto Zajednica

Underwud

Članovi
  • Broj tema i poruka

    28
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Belgrade

Poslednji posetioci profila

421 profile views

Underwud's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

24

Reputacija u zajednici

  1. @braca Nije, rezervoar je cist, nema rdje. Platio sam cenu svojim neiskustvom. Da sam imao alat kod sebe i da sam znao neke osnovne stvari, ne bi se desilo to sto se desilo. Mozda je i majstor nesto zasrao, al nije ni bitno sad. Kad si pocetnik i kad ti je prvi motor iz proslog veka, ne mozes da se ponasas kao da ce sve biti kako treba i da ne znas neke osnove bar. Nisam imao nikog da mi to kaze, pa sam naucio na tezi nacin, al nema veze, radi mi lepo za sad, ali cu svakako da ga odvezem kod jednog majstora koga su mi preporucili ovde na forumu, da isproverava jos jednom sve.
  2. Mora da ostane pumpa, potvrdio sam sa jos jednim majstorom. Danas sam uzimao motor, pa je nasao u radionici jedan ele ventil i dao mi. @Arakis Jel se bavite vi ugradnjom ovih ventila i zamenom ele pumpi?
  3. Uzeo sam motor. Vozio ga danas, sve je super, radi lepo. Ostavio sam ga onda ceo dan namerno da vidim da li ce da se pojavi da curi ispod karbova, i nije se pojavilo nista, suvo je sve. Majstor mi kaze da mu je krivo sto nije prvi put kad je motor bio kod njega otvorio pumpu, jer je mislio da nema potrebe posto je nova, al jbg. On je sredio, stavio relej, ali mi kaze da brinem da cu morati da je menjam uskoro verovatno, ne svidja mu se kako se cuje. Mada sam ja citao da se kod ovih motora ta pumpa inace malo jace cuje kad se da kontakt. Ja se vracam u Beograd, tako da cu da vidim ovde negde to da resim. Ako imate neki predlog, slobodno pucajte. Nije hteo ni dinar da mi uzme, insistirao sam nesto bar, al nije hteo. Zamenio je ulje, svecice, filter, uradio jos neke sitnice sto sam hteo i dao mi je elektro ventil, jer sam ga ispitivao da li je bolje to da stavimo umesto vakuum slavine... Zadovoljan sam za sad, motor ekstra radi, nadam se najboljem, ali spreman sam na sve.
  4. @VLAD81 Da xD. Idem sad po motor, mislio sam da javim kakva je situacija.
  5. @Arakis Da li to onda znaci da nema pumpe? Slobodan pad do ventila, pa onda do karburatora? Jel je to ok resenje za moj motor?
  6. Poštovanje forumasi, Nastavljam svoje dileme u novom postu, ne bih li dalje sebi razjasnio misterije ove moje masine, pritom oslanjajuci se na vase savete. 1) Da li neko moze da mi objasni cemu sluzi elektro ventil i kada se preporucuje njegova instalacija? Naleteo sam na taj uredjaj, dok sam citao nesto vezano za vakuum slavine (koju mi majstor preporucuje da stavimo u motor) i tako upao u jednu nedoumicu koja me vodi do drugog pitanja: 2) Da li je elektro ventil bolje resenje u odnosu na vakuum slavinu i da li je ugradnja u moj motor uopste moguca, ili je mozda pozeljno imati obe stvari istovremeno? Moja agonija se nazalost ne zavrsava ovde, pumpa za gorivo mi to ne dozvoljava, jer cu verovatno uskoro morati da je menjam i to mi onda otvara niz novih pitanja koje cu zakljuciti jednim konacnim: 3) Gde mogu kupiti kvalitetnu pumpu za gorivo za svoj motor i da li to mora da bude bas pumpa za ovaj odredjen model, ili se moze koristiti i neka druga? Hvala unapred svakom ko cita ovo na izdvojenom vremenu.
  7. Sad svakako nemam izbora, jer vec radi na njemu, ali kad ga uzmem, vise mu ne vracam, kakva god da je situacija. Najgore mi je sto nisam tog majstora nasao na ulici, nego sam otisao kod njega na preporuku coveka u kog imam poverenja.
  8. Jasno mi je, moram kod njega da zavrsim to i videcu posle. Voleo bih kad mi ne bi trebao majstor, toliko sam vec ulozio u njega. Evo sad novo ulje menjam, filter, svecice...
  9. Problem je nastao tako sto je pumpa sve vreme radila i pumpala gorivo, jer je crkao taj osigurac u njoj koji bi trebalo da je zaustavi kad dodje do odredjenog pritiska. A ona je pumpala dok to sve nije napunila. Ovo ja mojim recima objasnjavam, ali pretpsotavljam da razumete sta se desilo. Razgovarao sam duze sa majstorom, objasnio mi je sve, razumeo sam maksimalno koliko sam mogao. Rekao mi je da na te pumpe upravo iz tog razloga treba da se ugradi neki ''relej'' upravo da bi se izbegle ove situacije, a predlozio mi je da stavimo i vakum pumpu, da mi automatski zatvori dotok goriva u slucaju da se ne daj boze opet ovako nesto desi, ili ako mi motor padne, pa da ga zatvori cim se ugasi motor.
  10. Pomesao je benzin i ulje, zalio svecice...
  11. Videcu bas sta ce mi reci ovaj majstor, sta je uzrok, i kakva ce situacija biti posle.
  12. @abarth_maniac Sto se tice prvih 250e koje sam spomenuo, nemoj da te previse pogadja, jer je drug od koga sam kupio motor, odvezao motor na popravku karburatora, jer je hteo da mi ga preda u dobrom stanju, a s njima nesto nije bilo u redu (mislio je da je sitnica neka). Majstor mu je rekao da su u katastrofalnom stanju i da se ne isplati da se popravljaju, vec da moraju da se menjaju (za sta sam kasnije saznao da se inace ne radi, kad se menjaju karburatori?). Tako da je ''nove'' karburatore i ruke naplatio 30k. Moj drug se sokirao, nije bio bas presrecan da pokriva taj trosak, pa sam mu ponudio da podelimo, jer ajde kao nema veze, jebes pare bar je sad ful sve (obojica smo neznalice velike za te stvari). Karburator je nastavio da curi, majstoru je vracan dva puta, i na kraju sam ja rekao, ne vredi, ne mogu vise da se zajebavam s njim, vozim ovako pa cu da ih resim na kraju sezone (motor je radio super, u voznji nije bilo problema, curelo je samo kad stoji, dovoljno da smrdi kad mu pridjes, a da ne bude bara ispod) U novembru sam odvezao motor drugom majstoru da mi sredi karburatore. Naplatio mi je 200e, ali nije samo njih radio vec i neke druge stvari na motoru. Za karburatore je rekao da su u katastrofalnom stanju, prljavi, uzas. ''Novi'' karburatori. Koliko je od tih 200e uzeo za karburatore, a koliko za ostalo, nemam pojma. Uglavnom, oni i dalje cure, mnogo manje nego pre, samo tamo gde su srafovi, ali opet... desilo mi se i to sranje koje sam spomenuo... Ja sam mu ponovo vratio i videcu sad sta ce biti. Da jurim ljude puskom ne mogu, stiskacu ga koliko mogu. Iskreno to sto on meni uzme motor nazad da proveri ponovo, mi i nije neka uteha, jer motor nije kod mene, a evo sad ce dani sa preko 15 stepeni, a ja umesto da vozim, gledacu u nebo kroz prozor i plakacu od muke. Nisam hteo da pricam o ovome ovako detaljno da ne smaram ljude, al kad smo vec krenuli, mozda ovom bude sve kao neki vic.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja