Jump to content

Moto Zajednica

Triumph Tiger 1050 ABS

Recommended Posts

• Integrisan, 9546 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Hvala Markoooo, video sam ga uzivo (ali mi je draze sto sam tada Malucka upoznao, osetio sam dobrotu i iskrenost u tom coveku! 👌)

Posle mog tigra delovao je drljavo (dizvinete :D ) pa ga nisam zeleo ni probati a sada bih ga tako rasturao, sredjivao... 😍

IMG_20240425_155928.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050sport

Pozdrav,momci citam forum o tigeru pa videh da pisete o belom tigeru koji je na oglasima.Motornje letos uzet od Maluckani nije menjao vlasnika samo slike.Od letos jenu oglasima jurim nesto drugo.Od kad je kod mene zamenjene lamele i sredjene viljuske i plocice.Trenutno mi je u garazi pa se steluju ventili  preventivno zbog kilometraze.Motor je stvarno zver.Ali je meni knap zbog visine.

Hvala puno sto si se javio! Mene potencijalno zanima ako versysa prodam... Vec me je i jedan nas forumas danas kontaktirao a u vezi tvog tigra.

Sto se visine tice moze se spustiti par cm obostrano, odradis ploce, ima negde u nazad i dimenzije i priprema za rezanje a napred vile kroz trokute propustis.

• Sviđa mi se 1

... inace, po svemu sto sam video beli tigar je 2012 godiste, onaj iz 2011 ima plave nalepnice, bele (boje metala) nosace nogostupa napred/nazad, niklovani 22mm guvernal.. 

Kod ovog su jedino prednji zmigavci i sediste od modela 2011.

p.s. od 2012 godine u SE verziju (sport je model sa mono viljuskom!) ide i fabricko gel sediste.

Pre 2 sati, MARKO1983 je napisao:

Trenutno mi je u garazi pa se steluju ventili

Vrlo bitno, kada se skinu konzole ili kako ih ko zove, ono sto drzi bregaste odozgore (ne poklopac/ ventil dekla) videcete tri O-ring gumice, one se obavezno menjaju inace ce pustati ulje u rupu svecica. Sve tri nisu vise od 10 eura.

Znaci ne onaj gornji dihtung poklopca vec do samih bregastih. Nije strasno ni ako slije par kapi ulja na svecicu, ne odlazi to dole u cilindar ali kada si tu zameni i njih. Poznata boljka kod 1050 agregata. 

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09 2023
Pre 12 sati, N.F.S. je napisao:

Hvala Markoooo, video sam ga uzivo (ali mi je draze sto sam tada Malucka upoznao, osetio sam dobrotu i iskrenost u tom coveku! 👌)

Posle mog tigra delovao je drljavo (dizvinete :D ) pa ga nisam zeleo ni probati a sada bih ga tako rasturao, sredjivao... 😍

IMG_20240425_155928.jpg

Neso, ovako me ni rodjena zena ne bi nahvalila. Vodim na hranu!

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Moto guzzi V 35; Kawasaki zr 7; Yamaha FZS 1000 fazer; Kawasaki versys 1000

Pozdrav drustvo. Evo da se pohvalim, u garazi je tiger sport 2016. Upznajemo se polako i pripremammo za predstojecu sezonu. Ovo lose vreme mi ne dozvoljava neku bolju probu, a i nismo registrovani, tako da o utiscima  i o nekom poredjenju sa kawasaki versysom koji sam vozio u narednom periodu. Ono sto sam primetio na kratkoj probi, pri naglom kocenju prednje vile dosta zaranjaju. Prodavac mi je rekao da je radio servis vila, ja sam ga dotegao do kraja, ali mislim da ima malo duzi hod. Nemam iskustva sa trijumfima, pa evo pitanja pre svega za Nesu koji ih je, koliko vidim citajuci ovu temu, doktorirao. Vec razmisljam o progresivnim oprugama.

• Sviđa mi se 1

Uuuuuu 😍 daj koju sliku druze!

Ima dugacak hod, to je istina... Uslikaj stapove odozgore da probam videti gde se steluje kompresija (pa cu ti dati predlog).

Oko amortizacije nije zahvalno pisati (ne zato sto ne zelim, vec je pomoc obicno pogresna!), mora se PRVO sve dovesti u ispravno/radno stanje, da se nasteluje geometrija pa tek onda po potrebi (stilu voznje, tezini, putu po kome se vozi...) stelovati finese.

Kada pojacas kompresiju potanjace manje, eto da tako plasticno objasnim (to ne znaci da ce raditi kako treba)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7393 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa i taj opseg podešavanja je u suštini vrlo mali. Što kaže NFS, prvo da je sve ispravno pa onda da se vidi gde si sa težinom. Da li trebaju opruge druge. Ne znam kakvu hidraliku ima napred Tigar, da li tipa ketridži pa da se posao lako i jeftino završi oprugama.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Moto guzzi V 35; Kawasaki zr 7; Yamaha FZS 1000 fazer; Kawasaki versys 1000

U pravu ste. Ne znam ni koje je gradacije ulje u njima, ni kolicina da li je po specifikacijama itd, sto isto utice. Nisam ga probao i ne znam kako lezi u krivinama, mada ni ja nisam neki vrhunski vozac, ali na kratkom ubrzanju pri naglom kocenju kao da vile dodju do kraja, oseti se blagi udarac. Moracu da ih otvaram. 

Bice slika uskoro. 

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050sport
13 hours ago, N.F.S. said:

Врло битно, када се скину конзоле или како их зове, оно што држи брегасте одозгоре (не поклопац/ вентил декла) видецете три О-ринг гумице, оне се обавезно мењају инаце це пустати уље у рупу свецица. Све три нису више од 10 еура.

Знаци не онај горњи дихтунг поклопца већ до самих брегастих. Није страсно ни ако слије пар капи уља на свеци, не одлази то доле у цилиндар али када си ту замени и њих. Позната бољка код 1050 агрегата. 

Hvala na info prosledio sam mu valjda zna.

Kontaktirao te je momak koji me je zvao za kupovinu pa sam mu rekao da motor ima malu istoriju na forumu heheh

Ja sam medicinar tako da mi je mehanika strani pojam.Pitao sam te prosli put da li mozda znas zasto tiger temperaturu stalno drzi na jednu crtu iznad pola i zimi i leti?

U sabrajnoj se vodi da je decembar 2011mozda zato delovi od 2012.Ma da sam  munjanpromenio zadnje migavcenposto su plastike ispucale pa su se iskrivil.

• Sviđa mi se 1

Ako verujes ja dobijam bar po 100 pitanja dnevno, ne zameri ako previdim ili ne stignem da odgovorim (ode pitanje iz fokusa), i broj mobilnog sam zamenio posle 16god koriscenja posto je zvonio bez prekida i pitanja bitnih ljudi nisam stizao da procitam (a servis nemam niti sam ikada imao).

Ukoliko prodam svoj motor najavicu Marka (ako bude mogao) da mi taj motor poslusa/pogleda. 

Od njegovog odgovora i kupovina zavisi, tako da se komotno moze i kao kupac posmatrati...  👍

Imenik sam "pocistio" i kome je stigla poruka na viber o zameni broja sa namerom je tu ostao ( u kontaktima) 👌

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 3
  • Podržavam 1

... i da ponovim, moze zamena za tigra 1050, verzija SE ili SPORT dolaze u obzir.

Nudim perfektan motor i u zamenu slican trazim 👌

Ne zanima me nista sto je krpljeno, ispravljano i/ili popravljano. 

Hvala, neka vas gume drze!

https://www.polovniautomobili.com/motori/25434747/kawasaki-versys-650-abs

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja