N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ko da ceka ponedeljak i Bex! Sediste je sinoc uzeto i vec se vozimo Estetika kako kome ali ovako na kratko udobnije je dosta, plus sto se lepo mogu nasloniti. Nov lanac je drasticno menjac omeksao, do neosetnog saltovanja ali pre mislim da je do stelovanja, izasao sam iz okvira manuala i ostavio ga da visi 50mm! Mapiranje (za sada) dooosta ugladjenije i kada istestiram bar jos 1000km ja cu mapu, koju sam napravio, postaviti u ovu temu da je drugi u svoje tigrove 1050 flesnu i testiraju. 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh je na redu.... Prerada ce biti takva da se na sraf vraca fabricki. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E vako Sa 19 zuba lancanikom, u sestom stepenu prenosa tigar pri 3000 obrtaja ide 80kmh a pri 4000 nesto preko 100kmh. Manjak snage nisam osetio, nas dvoje na motoru (oko 165kg ukupno)... Mapa se lepo ponasa ali! Mirniji motor i hladniji, nije "nervozan"... Potrosnja je (izgleda) prilicno veca. Isti put, motor isto opterecen, po boardu je prikazivao oko 5L potrosnje, sada, sa ovom mapom, minimalno prikazuje 6.7L/100km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 16 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Bas velika razlika u potrosnji. Hajde 1.7 l ne djeluje puno ali to je 34%. Opet, ako je ljepse voziti *ebes 1.7l/100km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12503 Napisano Mart 16 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može oba. Zato fabrika radi takve mape, po fazonu one size fits all. Potrošnja, ekologija, trajnost agregata, itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jes tako!Mada, mozda se zbunio racunar, unosio sam svakakve izmene, od cepa do cepa ce preciznije biti.Jesi li probao da se nakacis? Koja je mapa trenutno..Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 16 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ako mene pitas, nisam isao do motora. Skinuo sam mapu sa tuneecu sajta i pise revizija 0.1. Mozda i nema novija, ko ce znati. Moram vidjeti sta je na motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 16 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Na 800 imaju samo prve dvije opcije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ima razlike znaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 16 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je dok nije konektovan na ECU. Samo sam gledao ovako sta moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sta vidis sada tako je.. Sve izmene odradjujes pre fleskanja. E sada imas foru da poredis mape, kada se okacis na svoj ECU, odradi "read" mape pa save (snimis) to je ona koja je trenutno u radu, onda ides na tab Compare (uporedi) pa vidis razlike. Inace, svaki triumph ima na telu ECUa broj fabricke mape koja je u njemu prvobitno bila. Tako mozes videti je li neko pre tebe radio update. Ovaj moj je u sebi imao mapu fabricku, paljevina mi je nasao poslednju i od tada sam napredovao Ucio sta koji blok radi, dokle je koji u ubrizgavanju (Fi L table) i da timing nije po cilindrima (I1/I2/I3) vec za ugao paljenja za prve dve brzine, zatim za sledece 4 i na posletku tajming za neutral. Te I tabele ne preporucujem za eksperimentisanje, dodati malo goriva i moze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 16 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo linka do PC verzije Tune Ecu programa, tu se lakse barata mapiranjem i preglednije je. https://onedrive.live.com/?authkey=!ANwXyzxYF2lBbtI&cid=EEAE3B95D8A7A694&id=EEAE3B95D8A7A694!81224&parId=EEAE3B95D8A7A694!80953&action=locate 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 17 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Nista napravio nisam. Nema opcije ni da procita ni da upise mapu...ili sam ja glup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 17 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ejbg! A okaci se bez problema na ecu? Ni kod mene nema opcije za upis preko BT ali iscita bez problema. Bas sam malopre neke izmene radio, upis je u tabu ECU pa Reprogram, ta se opcija pojavi tek kada si na ekranu mape, ako je nesto drugo na ekranu nema te opcije. Znaci, povezes se prvo, odes na MAP (vidi sliku) kliknes open, izaberes mapu pa na ecu tab / reprogram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 17 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Probacu opet autra. Ucitam ja mapu ali nisam uspio upisati. Isto tako ne znam kako da vidim koja je na motoru trenutno. Ma ranije sam ja radio adaptacije, ponistavao servis, iscitavao greske i sve ostalo...bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 18 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekome nekada zatreba. Zakomplikovali su ga najstrasnije. YES - The ELM 327 (Bluetooth) also works with TuneECU, but only with TuneECU for Android. Restriction: reading the map from the ECU is not possible with a Bluetooth connection. Reprogramming the ECU is only possible with a Bluetooth connection for those models that are specially marked in the bike list. And only possible with special Bluetooth adapters, such as the OBDLink LX or the OBDLink MX. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 20 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas glupo, nemam taj model pa da isprobavam... Ovo kazu strendzeri, There's no way to read or replace the tune map on the 2018 model. This was only possible using TuneECU on the Mk1 800s. TuneECU can use a Bluetooth OBD interface via Android and TigerTool can use a USB or Bluetooth ELM327 OBD interface via Windows to read DTCs, bleed ABS, reset service interval etc, but there's still no way to read or replace the ECU map regardless of what you use. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 20 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Svasta. Na Tuneecu stranici pise za moj model (po SN) da ide preko BT ali samo OBDLink LX ili MX. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 20 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stotinak evrica za LX i igranjeeee, nije strasno Bas mi je zanimljiva izmena parametara i kolicina slobode stelovanja. Slusam promenu zvuka i drugaciju notu samog agregata, osetim promenu ponasanja. Nekada sam za to morao da praznim rezervoar, skidam oklope i njega, skinem karburatore, zamenim dizne (prethodno kupim vise kompleta/promera), podignem/spustim igle... Namestim sve, nivelisem 146puta, ustanovim da nije dobro! Ispraznim rezervoar, skinem njega i oklope... Ne vratilo se! (Odrekao bih se motora i motociklizma ako bih morao opet karburatore da vozim, koliko mi je manjkalo znanja i iskustva (citaj, glup! ) kada sam ih pre 20 godina hvalio i pricao "jbs elektroniku, mehanika je ono pravo" ) Ovo u dva klika vratim na fabricka podesavanja pa ponovo, klik tamo, klik amo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 20 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne bih u to upustao kao ti Ucitao bih novu mapu...za sada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 20 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jedna danasnja, ceka mene tigric! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Mart 20 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav bi bio nego prelep. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malucko 79 Napisano Mart 20 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT09 2023 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, N.F.S. je napisao: Jedna danasnja, ceka mene tigric! Prelepog li sedista, znam da si pisao da si dodavao slojeve itd, ali nisam video dal si spomenuo Gel dal si dodao i inace imas li iskustva sa tom cudnom smesom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21593 Napisano Mart 20 Integrisan, 9420 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema gela ovde, vozacev deo je samo nov sundjer velike gustine (skinut za toliko fabricki) i mem. pena. Velike izmene su na zadnjem delu koji je za 11cm produzen i za po 2.5 cm prosiren sa obe strane. Nazad je sada bas fotelja, siroka i velika... Slagani sundjeri po mekoci i na kraju mem. pena ali duplo deblja nego napred. Ovaj naslon zlata vredi (za krsta, ja sam zeleo tu visinu) i olaksava voznju bas. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Mart 20 (promenjeno) Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Neso a sto nije tankpad crn i logo u boji motora? Promenio Mart 20 član Vampa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...