maxmladen 521 Napisano Octobar 18, 2023 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750 XD, 2020. Prijavi odgovor kao problematičan Razmatram turu za ovaj vikend kroz kanjon Tare, bice ok vreme.... molim one koji su bili da podele info o gde se ide, koja je tacno ruta, klopa, spavanje, POIs, itd. Hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1707 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 875 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam na sta konkretno mislis, kanjonom Tare skoro da ne moze da se vozi. Moze jednim delom od Mojkovca do Djurdjevica Tare, ali je put jako los i bio u nekim radovima letos kad smo prolazili. Ostali deo kanjona je prakticno nedostupan osim ako nisi soko 'tica! Neki moj predlog bi bio da se prvo vece odspava u Kolasinu, ok je mesto, ima dosta smestaja da se izabere. Odatle ujutru krene niz kanjon Morace, pa na velikoj lakat levoj krivini odvoji desno ka Savniku i Durmitoru. (ne mozes da je omasis) Put je odlican a predeli prelepi. Od Savnika ka Zabljaku uzbrdo, pa otici levo ka prevoju Sedlo i spustiti se sve do Trse. Tu moze neko okrepljenje, radila je skroz korektna kafanica, jedina u selu. Ima neki stari motor ispred, lsko cete je naci. Trsa po mom licnom utisku nema vise od 15-20 kuca. Odatle bih se vratio ponovo na Zabljak, jer vredi dva puta proci istim putem, a ma drugu stranu gde god da idete samo se odmicete od Tare plus je put preko Nedajna prilicno los za voznju. Sa Zabljaka na Djurdjevica Taru, tu obavezno veca pauza i posle laganeze ka Pljevljima. Smestaj negde u Pljevljima, Prijepolju, gde resite. I treci dan povratak kuci. S obzirom na duzinu dana u ovom periodu godine mislim da vam je ova trasa za drugi dan sasvim dovoljna. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1707 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 875 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan To vam je nekih 200ak km, puna kapa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano Octobar 18, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan U subotu kiša ako sam dobro video, a u oktobru kad pokisnes na planinama i nije bas prijatno.Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1707 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 875 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Nole Bg je napisao: U subotu kiša ako sam dobro video, a u oktobru kad pokisnes na planinama i nije bas prijatno. Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока Mi smo letos kisli tri dana po Durmitoru, istog vikenda kad je bio skup u Trebinju. Gace su nam svaki dan bile mokre, susili se u Kolasinu, lozili neki sporet u Trsi, ma sou program bio, nikad gore u zivotu pokisao nisam. Ali je provod bio top. Problem je sto se po losem vremenu gore navuku oblaci i magla, pa ne moze skoro nista da se vidi. Kako resite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6120 Napisano Octobar 19, 2023 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Nole Bg said: U subotu kiša ako sam dobro video, a u oktobru kad pokisnes na planinama i nije bas prijatno. Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока Dole kisa, gore sneg. To se cesto desava u visim predelima. Vise puta doziveo. Preporuka za hotel Serdar u Mojkovcu, bas na putu ka Djurdjevica Tari. Od PV ima novi put za Bijelo Polje cca 75km. Odatle kaa Sjenici od granicnog prelaza nov je asfalt. Penje se u selo Bare na 1400mnv. Od Sjenice na Ivanjicu preko Kusica ili Duga Poljanja-Ivanjica preko Golije, gde ima malo makadama i loseg asfalta. Druga opcija od PV preko malogranicnog prelaza Krnjaca za Priboj preko Kasidola gde jeuzak put, prevoj i mnostvo kratkih krivina pod nagibom ili preko Sastavaka boljim putem. Odatle moze za Rudo pa u kanjon Drine.... na Mokru Goru da platite harac itd. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxmladen 521 Napisano Octobar 19, 2023 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750 XD, 2020. Prijavi odgovor kao problematičan hvala gile i slave. onda ipak na prolece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...